Omlet bloggen

Vilde rekorder for høns og æg

Samler æg fra Omlets Eglu Cube hønsegård

Omlets Eglu Cube hønsegård gør dine høns glade hele året!

Verdens tungeste

Den tungeste hønserace, White Sully, blev udviklet på en gård i Californien. Det er en hybrid race, en blanding af de store Rhode Island Reds og andre tunge racer. Det største individ, der nogensinde er registreret, var en hane ved navn Weirdo, og han vejede lidt over 10 kg. Det siges, at han var så aggressiv, at han dræbte to katte i løbet af sin levetid og gjorde alvorlig skade på en hund, der kom for tæt på hans territorium.

Verdens ældste

Den nuværende verdensrekordindehaver er Muffy, en høne af racen Red Quill Muffed American Game, der døde i en alder af 22 år i Maryland, USA. En af de mere berømte gamle høns var en Red Pyle høne ved navn Matilda fra Alabama, USA. Hun levede i 16 år og var den første høne, der modtog titlen som verdens ældste levende høne i Guinness rekordbog. Dyrlæger mente, at hun sandsynligvis levede så længe, fordi hun blev holdt i sine ejeres hus som kæledyr og aldrig lagde et æg i sit liv.

Verdens tungeste æg

Det tungeste æg, der nogensinde er registreret, blev lagt af en Italiener høne i New Jersey, USA i 1956. Det vejede 454 g og havde både en dobbelt æggeblomme og en dobbelt skal.

Verdens største æg

Det tungeste æg var dog ikke det største æg, der nogensinde er fundet. Tony Barbouti i Eastwood, Sussex, fandt engang et æg i sit hønsehus med en domkreds på 23 cm. Det vejede kun lidt over 161 g, men gav bestemt Barbouti et chok! Han udtalte senere, at hønen blev mærkbart chokeret efter at have produceret ægget, og hun gik lidt sjovt i et par dage, men hun kom sig dog fuldstændig over det.

Verdens længste flyvetur

Høns er ikke ligefrem kendt for deres flyveevner. Faktisk mener mange, at de teknisk set ikke kan flyve, men kun hopper højt og basker med vingerne for at blive i luften. Den længste flyvning foretaget af en høne, der er registreret, var på 13 sekunder. En anden rekord for den længste flyveafstand er på lige under 92 meter. Temmelig imponerende for en angiveligt ikke-flyvende fugl!

PoleTree justerbart hønsetræ med siddepinde - Sjov for hele flokken!

Verdens mest produktive æglægger

En professor Harold V. Bieller udførte eksperimenter med høns i slutningen af 1970’erne på College of Agriculture, University of Missouri. Den mest produktive æglægning, han oplevede, var af en Italiener høne i 1979. Hun lagde hele 371 æg på 364 dage!

Verdens mest produktive hønemor

Den nordirske landmand John Dolan har to høns, der er kommet i Guinness rekordbog. Hans høne Sally kom ind ved at få to sæt kyllinger på bare 55 dage, hvoraf den sidste producerede 11 levende kyllinger fra 12 æg. Høns bliver normalt hos deres unger i mindst tre måneder, men Sally begyndte at lægge igen efter bare 21 dage. Johns anden rekordsættende høne Marmelade kom i rekordbogen ved at udruge hele 107 kyllinger på to år!

This entry was posted in Æg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *