Omlet bloggen

Fordele ved en hundevenlig arbejdsplads

Mange af os har arbejdet hjemmefra i løbet af det seneste års tid med vores bedste firbenede venner ved vores side, hvilket har givet noget opmuntring og trøst på de hårdeste dage. Det er forståeligt nok, at det for nogle mennesker kan være nervepirrende og svært at skulle tilbage på kontoret uden deres kompagnon. For de hunde, der nu er vant til konstant selskab, kan det at skulle være alene hjemme på ny også føre til angst og stress. Men hvad nu hvis der var en bedre løsning? Hvad hvis din arbejdsplads var hundevenlig? Læs med her hvor vi kigger nærmere på fordelene for alle parter…

Hvordan forbedrer hunde vores humør?

Det er ingen hemmelighed, at hunde og kæledyr generelt er gode for vores fysiske og psykiske velbefindende, hvad enten det er ved at lette ensomhed, opmuntre til motion eller reducere angst, stress og depression. Du har måske selv mærket det, når du vender hjem til din hund eller måske besøger en vens nye hvalp. Samvær med hunde øger vores niveauer af hormonerne oxytocin og serotonin, som er vigtige for regulering af stress og angst og også forbedrer vores humør og lykkefølelse.

At have en hund til stede i et kontormiljø kan altså højne stemningen betydeligt, samtidig med at kommunikationen forbedres, spændinger reduceres og produktiviteten øges!

Kan en hundevenlig arbejdsplads gavne arbejdsgivere?

Din chef vil ikke alene nyde godt af de humørforbedrende fordele ved en ny firbenet kollega, de vil muligvis også begynde at lægge mærke til nogle praktiske fordele for firmaet.

For nogle medarbejdere, særligt dem der har arbejdet hjemmefra i lang tid nu, kræver det at tage på kontoret, at nogen passer deres hund. Måske er de nødt til at ansætte nogen til at gå en tur med hunden eller de er nødt til at skynde sig hjem i frokostpausen for at se til hunden. Dette kan i sig selv være en årsag til stress for enhver hundeejer, og at kunne tage deres hund med på kontoret er en kæmpe jobmæssig fordel, som det kan være svært at gå fra igen. Kunne et hundevenligt kontor faktisk hjælpe med til at holde bedre på medarbejderne? Vuf!

Kan hunde lide at være på kontoret?

Det handler naturligvis ikke kun om os. Hvis du vil tage din hund med på kontoret, skal du også overveje, om den vil have det godt i det nye miljø.

Hvis du overvejer at tage din hund med på arbejde for første gang, må du muligvis acceptere, at de første par ture ikke nødvendigvis vil gå som smurt! Start langsomt ud hvis du kan og introducer din hund gradvist for kolleger og rum for ikke at overvælde den. Hav en seng ved siden af dit skrivebord, så din hund kan se dig hele tiden, beløn den med godbidder og a den regelmæssigt.

Måske ikke efter det første besøg, men forhåbentlig ret hurtigt, vil din hund begynde at slappe af i det nye miljø, som om den var hjemme, og nye ansigter, lyde og lugte vil ikke længere være årsag til spænding eller stress. I stedet vil den føle fordelene ved at være tæt på dig, ligesom du gør!

Hvad skal du overveje, før du tager din hund med på kontoret?

Hvis din chef har givet grønt lys til at tage hunden med på kontoret, kan der være nogle ting, der lige skal tjekkes op på inden da. Du er selvfølgelig nødt til at tjekke, at ingen af dine kolleger har allergi eller er bange for hunde. Hvis andre kolleger også kommer til at have deres hund på kontoret, skal du overveje om din hund vil have det fint med det, eller om det kan forårsage stress.

Sørg for at du kan lægger pauser ind i din dag for at tage din hund med ud for at strække benene og gå på toilettet – denne tid udenfor er også godt for dit eget velbefindende. Sørg for at du har alt med dig, såsom godbidder, hundeposer, en vandskål og en behagelig seng, hvor din hund kan føle sig veltilpas og afslappet. Hvis du regelmæssigt tager din hund med på arbejde kan det være en god idé at have disse ting liggende på kontoret fast.

Uanset om du beslutter dig for at tage din hund med på arbejde eller ej, er det vigtigste, at din hund er glad og har det godt. Hvis du vender tilbage til fuld tid på kontoret, er du nødt til at overveje dine muligheder og finde ud af, hvad der er bedst for din hund..

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *