Omlet bloggen

Alt hvad du skal bruge til din nye Cockapoo

Foto: Joe Caione / Unsplash

Det er en enormt spændende tid for alle involveret, når man skal have en ny hvalp (også selvom det betyder, at du har et par hektiske måneder foran dig!). En cockapoo er krydsning mellem en puddel og en cockerspaniel, cockapoos er steget i popularitet i løbet af de sidste par år, og både deres allergivenlige pels og unægteligt nuttede udseende spiller en enorm rolle i dette! Med et så kærligt og sjovt temperament er det næppe overraskende, at de er blevet en ny familiefavorit. Så nu har du besluttet, at en cockapoo er den rigtige hvalp til dig, hvor skal du så egentlig begynde? Det er en god idé at skrive en hvalpetjekliste for at være forberedt, inden du bringer din kæledyrshund ind i dens nye hjem.

Inden hjemkomsten

De første dage med din nye hvalp kan være hårde, mens den tilpasser sig dit liv, og du bliver fortrolig med din firbenede ven. Hver hund er forskellig, men der er dog nogle væsentlige ting, som vi anbefaler til din cockapoo, inden den overhovedet bringes med hjem, for at give alle en meget lettere start.

Mad og vand (inklusive skåle)

Hvalpe har naturligvis brug for en frisk forsyning af mad og vand (samt passende skåle til begge dele). En pålidelig opdrætter vil fortælle dig, hvad mad din cockapoo hvalp har været vant til, før den kommer hjem til dig, hvilket kan gøre overgangen mindre stressende. Sørg også for at købe godbidder til din nye ven. De er en fantastisk måde at starte træningsprocessen på og vil holde din hvalp motiveret.

Halsbånd og snor

Når du henter din hvalp har den sandsynligvis et halsbånd på for at adskille den fra dens søskende. Du skal dog gerne købe din egen, selv før hunden er i stand til at gå sin første tur. Dette vil hjælpe med at træne den til at vænne sig til følelsen af snor og halsbånd. I forhold til størrelse er cockapoos generelt mellemstore hunde, men dette kan variere afhængigt af hvilken type puddel de stammer fra. Den generelle tommelfingerregel er, at du skal kunne få plads til to fingre ind under halsbåndet. Alternativt kan du vælge en sele. Uanset hvad du vælger til din nye cockapoo hvalp, skal du sørge for, at det er udstyret med et ID-mærke, der angiver dit navn, din adresse, kontaktnummer og en besked, der angiver, at din hund er blevet chipmærket, f.eks. “jeg er chipmærket”.

Et bur og sengetøj

Når du bringer din hvalp hjem, skal du introducere den for et bur. Et bur bør aldrig bruges som et fængsel eller til at straffe din hund, men bør fungere som en hule for din nye cockapoo. Omlets Fido Studio hundebur giver din hund mulighed for at have deres eget private og sikre sted i huset, mens det moderne design vil komplimentere dit hjem. Glad ejer og glad hvalp!

Hvalpe har brug for søvn, og masser af det! Så behageligt sengetøj til din cockapoo hvalp er afgørende. Et Fido Studio hundebur kan også meget let udstyres med en bred vifte af hundesenge. Den let rengjorte Topology hundeseng er perfekt til hvalpe, da du kan lyne en hvalpeunderlag ind under topmadrassen til at fange eventuelle uheld. Det er desuden hurtigt og nemt at lyne topmadrassen af og smide den i vaskemaskinen, når det er tid til en opfriskning!

Lidt ekstra til din cockapoo

Hvalpeunderlag

Cockapoos er bemærkelsesværdigt intelligente og mange hvalpe kan renlighedstrænes inden for de første uger. Om du vil bruge hvalpeunderlag til toilettræningen eller ej, når din hvalp først ankommer, er i virkeligheden en personlig præference. Underlagene er meget praktiske, især for dem med begrænset udendørs plads. Men hvis det ikke er et problem for dig at stå op midt om natten for at tage din hvalp ud for at tisse, kan det måske være en god idé at undgå dette produkt, da din hvalp kan få svært ved eller blive forvirret over at skifte mellem underlagende og udendørs tisning.

Legetøj

Hvalpe elsker at lege og cockapoos er slet ikke anderledes her. De er kendt for deres udadvendte, legende personligheder, så du må fylde op med masser af hvalpelegetøj for at holde dem optaget. Legetøj er også fantastisk til når du skal begynde at lade din hvalp være alene. Sørg dog for at alt legetøj, du efterlader hos den, er sikkert, alderssvarende og ikke kan indtages! Hvalpe elsker også at tygge, især når de begynder at vokse tænder. Sørg for at udforske forskellige arter hundelegetøj for at se, hvordan du kan holde din cockapoo underholdt og hjælpe den med at tygge.

Foto: FLOUFFY / Unsplash

Plejesæt

Selvom det er klogt at tage din cockapoo med til en professionel hundefrisør en gang imellem, er det også vigtigt at vedligeholde deres pleje derhjemme. Et godt sted at starte er ved at købe børste, kam, hundeshampoo og negleklipper. Cockapoos er naturligvis en blandet race og derfor kan deres pels variere lidt. Når din hvalp når omkring syv til ni måneder gammel, udvikler de deres ‘voksne pels’, og du får en bedre indikation af den bedste måde at pleje din hund på.

Forhåbentlig vil al den tid, der bruges på forberedelserne til at bringe den nye hvalp hjem, hjælpe din familie med at komme bedre i gang med livet sammen med jeres nye firbenede ven!

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *