Omlet bloggen

Hvad har jeg brug for til min bengal killing?

En bengalkat kigger op mens den bruger kradsetræet på Omlets Freestyle kattetræ

Bengalkatte har et iøjnefaldende udseende, der minder om leoparder, med deres skarpe blik og deres plettede, marmorerede pels. Som deres udseende tyder på, stammer denne race fra en krydsning imellem den asiatiske leopardkat og en huskat. Da de til dels er et vildt dyr, skal du tænke dig godt om, før du beslutter dig for at introducere den meget intelligente bengalkat i dit hjem.

Med enhver ny killings ankomst vil du have hænderne fulde, mens både du og din nye firbenede ven tilpasser jer et nyt liv sammen. Det er en god idé at være forberedt ved at gennemgå en tjekliste med alt, hvad din bengal killing kommer til at få brug for og alt andet, der vil gøre overgangen så let som mulig. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvor du skal begynde, så er her en liste over et par ting, der bør få dig godt på vej:

En transportkasse

Når du bringer din nye bengalkat med hjem, skal du placere den i en transportkasse med noget absorberende i bunden i tilfælde af, at din bengal killing skulle have et uheld på turen. Et godt råd er at sprøjte transportkassen med feromoner, som hjælper med at få din killing til at føle sig tryg.

Kassen eller tasken skal være stor nok til, at din killing komfortabelt kan ligge i den og justere kroppen. Det er også vigtigt at huske, at din killing ikke må komme hjem tidligere end 8 uger gammel, da det før dette er for tidligt for den at blive adskilt fra sin mor.

Et kradsetræ

Katte har et naturligt ønske om at kradse, så hvis de ikke forsynes med det rette udstyr til at gøre det, dvs. et kradsetræ eller kradsebræt, kan du hurtigt komme ud for at dine elskede møbler bliver ødelagt! Et kradsetræ hjælper ikke kun din bengalkat med at opretholde sunde kløer, det er samtidig også et godt værktøj til at hjælpe med at frigive din kats hormoner og overskydende energi.

Hvis du har plads nok i dit hjem, så er kattetræer en endnu bedre mulighed! Omlets Freestyle kattetræ vokser med din killing, da du kan tilpasse dit træ og tilføje mere tilbehør, som din bengalkat kan kradse på og lege med, efterhånden som den bliver mere eventyrlysten.

En katteseng

Katte kan bruge op til seksten timer om dagen på at sove, og endnu længere som killinger! Katteracer som bengalkatte vil dog sove lidt mindre på grund af deres legende natur. Ikke desto mindre er det vigtigt, at du investerer i en katteseng af god kvalitet, så din killing kan få de dyrebare timers søvn, den har brug for.

Sengen skal være på et afsides sted, hvor din killing kan efterlades alene og være på afstand af andre kæledyr eller mennesker. Komfort er nøglen, så sørg for, at din kats seng er et hyggeligt sted, hvor den kan trække sig tilbage og hvile.

Bengalkat bruger Omlets udendørs kattegård

Mad, vand og skåle

Bengalkatte har brug for en daglig kost af god kvalitet for at give din killing den bedste start. Sørg for, at den mad, du vælger til din unge kat, er alderssvarende, og sørg for at vælge skåle i en passende størrelse til deres mad og vand. Katte kan få en kombination af tørfoder og vådfoder, og killinger har brug for en bestemt kost, der passer til deres alder. Fra omkring 12 uger bør din bengal killing gå over til at spise mere tørfoder, så det er en god idé at snakke med opdrætteren om, hvad de anbefaler.

En kattebakke

På trods af bengalkattes utroligt aktive natur kan de faktisk leve komfortabelt som indendørs katte, så længe de får nok fysisk og mental stimulering til at afholde dem fra at kede sig. Mange bengal killinger vil allerede være blevet trænet af opdrætteren til at bruge en kattebakke, men ejere skal stadig fortsætte med at tilskynde til korrekt brug af kattebakken ved at bruge positiv forstærkning, når de bruger bakken.

Overvej også hvilken type kattegrus du bruger til din bengalkat. Tag et kig på Omlets sortiment af kattegrus for at finde lige netop det, der passer bedst til din killing.

Rigeligt med legetøj

Inden du bringer din nye bengal med hjem, skal du være opmærksom på, at disse katte har brug for meget underholdning! Bengalkatte elsker at lege og en lang række legetøj hjælper med at holde din killing stimuleret og ude af problemer. Bengalkatte er meget energiske, så legetøj der opmuntrer deres jagtinstinkt, såsom Kong Kitten mus, er perfekt til din nye killing. Efterhånden som din kat vokser kan du prøve Omlets drillepind legetøj med katteurt, der vil give din kat uendelig meget sjov!


Inden du får en bengal killing, er det vigtigt ikke kun at overveje disse nødvendigheder, men også at undersøge racen og din potentielle opdrætter omhyggeligt og grundigt. Husk, at ansvarlige opdrættere også bør se på, om din livsstil og dit hjem er egnet til, at deres killing skal dertil. Men hvis du mener, at dette er den rigtige race for dig, og du beslutter dig for at få en bengal killing, så er én ting garanteret – en hel masse sjov for hele familien!

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *