Omlet bloggen

Sådan kan du motionere din hund indendørs

En gravhund leger indendørs med sin ejer med en Fido Nook hundeseng i baggrunden

Selv i regn og slud skal hunden ud – på en daglig gåtur… eller to, ikke? Men hvad sker der, når det bare ikke er muligt? Nogle gange har vi ikke mulighed for at tage vores hunde med udenfor. Det kan der være flere årsager til, hvad end det er ekstreme vejrforhold, eller måske du er i isolation. Uanset din grund er det en god idé at vide, hvordan du holder din hunds fysiske helbred ved lige og samtidig har en forståelse for, hvordan dens hjerne holdes engageret og stimuleret, mens den er indenfor. Selv når du kan tage den med ud på de normale gåture igen.

Selvom træning indenfor absolut ikke kan erstatte din hunds aktivitet udendørs, så er der her en række idéer til at hjælpe dig og din vovse igennem, hvis du skulle komme ud for en situation, hvor du ikke kan forlade dit hjem.

Idéer til fysisk motion

Tovtrækning

Tovtrækning er en fantastisk leg til at opmuntre din hund til at dyrke motion indendørs. Før I går i gang, er det vigtigt at du har lært din hund frigivelseskommandoen. Dette er for at sikre, at den ved hvordan den skal give slip på trækkelegetøjet, så snart du beder den om det. Når hunden har styr på det, kan I begynde at lege med et slidstærkt trækkelegetøj og hive og trække frem og tilbage.

Byg en forhindringsbaneEn mops leger tovtrækning indenfor

En forhindringsbane er en fantastisk måde at aktivere din hund i huset på. Du kan lave din bane så enkel eller kompliceret, som du vil, og du har sandsynligvis allerede det meste af det udstyr, du har brug for, i dit hjem! Du kan bruge en legetøjstunnel, som din hund skal løbe igennem eller endda lave din egen ved hjælp af en gammel papkasse, med godbidder til at lokke din vovse ind. Hvis du har en trappe med gulvtæppe kan du inkorporere denne i banen, eller endda bruge en hulahopring eller PVC rør som hunden kan springe igennem. Du kan lade din kreativitet få frit løb her, så længe din hund hele tiden er under opsyn.

Kaste- og henteleg i stuen

Dette er helt sikkert en idé til en regnvejrsdag, hvor det er umuligt selv at lege med din firbenede ven i haven. Denne klassiske leg er én form for indendørs træning, der helt sikkert vil gøre din hund træt, men vær forsigtig med denne, hvis du ikke har for meget plads indenfor (eller er særligt god til at sigte!). Husk altid at bruge blødt legetøj til denne leg for at undgå skader.

Få fat i et løbebånd

Løbebånd er ikke kun for mennesker! Hvis du har en særligt aktiv hunderace, som du ved, er afhængig af at være udendørs og løbe i timevis, så er et løbebånd en fantastisk måde at give den dens fysiske aktivitet og gøre den træt på. Det er dog ikke tilrådeligt at bruge et løbebånd bygget til os mennesker til din hund, så hvis du overvejer denne mulighed, kan du investere i et specialbygget hundeløbebånd. På den måde kan du være sikker på, at din vovse vil forblive sikker, vel vidende at maskinen er egnet til dens vægt og led.

Idéer til mental stimulering

Prøv noget aktivitetslegetøj

Træning for din hund handler ikke kun om fysisk aktivitet. Fysisk og mental stimulering er begge dele utroligt vigtigt, idet mental stimulering kan kræve lige så meget energi som fysisk træning for hunde. Invester i aktiverende hjernelegetøj der virkelig får din vovse til at tænke og giver den masser af mental stimulering, og se bare hvordan din hund bruger al sin energi på at finde ud af, hvordan den kan komme frem til sine godbidder.

Leg gemmeleg

Selvom gemmeleg kan indebære en masse fysisk bevægelse, kræver det også meget hjernekraft fra din hund. Find et gemmested, og lad din hund vente indtil du kalder på den for at komme og finde dig. Når din vovse finder dit skjulested, skal du give den masser af ros eller belønne den med en godbid.

Lær din hund nogle nye tricks

Dette er en aktivitet, der kan gøres uden den helt store mængde plads, og samtidig noget der vil holde din vovse mentalt engageret. Du kan begynde at lære din hvalp nogle grundlæggende kommandoer, så snart den ankommer til dit hjem, normalt omkring otte ugers alderen. Efterhånden som den bliver ældre, kan tricksene imidlertid blive mere komplekse og sjove. Se Omlets guide til klikkertræning, som du kan bruge til at lære din hund nogle imponerende tricks med.

Dufteleg

Du kan prøve at skjule nogle af din hunds yndlingsgodbidder for virkelig at sætte dens næse (og hjerne) på arbejde. Denne leg er perfekt til mental berigelse for din hund, og også én du kan prøve at indarbejde i din forhindringsbane. Inden du skjuler din hunds godbidder, skal du lære den en kommando, f.eks. “find den”, så den ved, hvad den skal gøre, når du slipper den af sted på en duftjagt. Du kan starte med at gemme en godbid under et håndklæde og derefter bygge dette op til at skjule godbidder rundt om i huset.


At være fanget indendørs er hverken sjovt for dig eller din hund, men forhåbentlig kan du bruge nogle af disse tip til at finde noget inspiration og gøre det hele lidt mindre kedeligt indtil I kan komme ud og gå igen.

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *