Omlet bloggen

Frittata med asparges, porre og ærter

Asparges porre og ærte frittata

Elise Pulbrook er en australsk kok, bager, semifinalist i australsk Masterchef 2021 og, for nylig, hønseholder! Hun deler en af sine foretrukne måder at bruge de dejlige friske æg på her på Omlet bloggen – en lækker frittata, en form for æggekage, med asparges, porre og ærter!


Min yndlings æggeopskrift nogensinde er min Zia Marias asparges frittata. Jeg har ændret hendes opskrift lidt, tilføjet porre og ærter. Nogle gange tilføjer Zia Maria hakket kogt kartoffel. Der har aldrig været mangel på asparges i min familie i starten af foråret. Koo Wee Rup er aspargesland i Victoria i Australien, og min store italienske familie har rødder der. Hvert år bragte Zio Frank mindst én stor flamingokasse med asparges ned til Melbourne, som hans søstre kunne dele indbyrdes.

Det her er en opskrift, jeg laver, så snart de søde asparges kommer i sæson. Det er dybt tilfredsstillende at lave den med mine egne hønseæg! Dette er en tynd frittata, der laves uden mel, og den omtales ofte som en omelet i min familie.

Ingredienser:

 • 200g porre, hakket
 • 200g asparges, enderne fjernet, hakket
 • 200g små grønne ærter
 • 10g hvidløg (ca. 2 fed), finthakket
 • 230g æg (ca. 4 store), pisket sammen
 • 30g frisk persille, hakket
 • 2-3 knivspids salt, eller efter smag (al salt er forskellig, kend dit salt!)
 • 1 tsk. chiliflager, eller efter smag (nogle chiliflager er stærkere end andre!)
 • 1-2 knivspids tørret oregano eller zaatar
 • 40g pecorino ost, revet (eller nok til at dække overfladen på din omelet)
 • Lys olivenolie til stegning (mindst 100ml, husk at være gavmild med olivenolien og lav mad som en italiener!)

Fremgangsmåde:

1 – Varm en stor støbejernspande eller en non-stick stegepande op. Hvis du bruger en stegepande på 30cm, giver mængderne på ingredienslisten dig mulighed for at lave to omeletter. Jeg har brugt en 35cm støbejernspande til omeletten på billedet. En god tommelfingerregel for succes med mange opskrifter er at vælge den passende gryde eller pande til opgaven.

2 – Tilsæt 2-3 spiseskefulde olivenolie til din pande og begynd at svitse din porre ved middel varme. Tilsæt to knivspids salt for at hjælpe med at trække væske ud af din porre og fremskynde tilberedningstiden. Når din porre er blødgjort og smager sødt tilsættes hvidløg. Lad hvidløgene blødgøres og give smag til olien. Tilføj derefter dine asparges. Lad aspargesen stege ved at øge varmen på din pande en smule og lade det syde. Rør af og til for at undgå brunfarvning. Du sigter mod en mør ‘lige kogt’ asparges med en smule knas og let sødme. Tilsæt ærterne og lad dem blive til strålende grønne juveler. Ærterne skal kun have et øjeblik eller to. Hvis du bruger frosne ærter, skal du sådan set bare optø dem på panden. Smag på grøntsagerne, og hvis de alle er smukt møre, så tag dem af varmen og kom dem i en stor skål.

Hvordan laver man asparges omelet

3 – Bland grøntsagerne med de sammenpiskede æg, persille, chiliflager, en knivspids oregano og en knivspids salt.

4 – Tør din pande af, bring til en middelhøj varme og tilsæt derefter et generøst lag olivenolie på 5mm. Lad ikke din olie ryge, men lad den være varm nok til, at din frittata kan syde, når den er hældt på panden. Når du har hældt din æggeblanding på panden, skal du hurtigt jævne den ud med en spatel og skubbe blandingen helt ud til kanten af din pande. Drys revet ost og resten af din oregano henover.

5 – Tænd ovnens grillfunktion og forvarm mens du venter på, at kanterne på din frittata begynder at blive brune. Tjek bunden af din frittata ved at løfte op med din spatel og kigge nedenunder. Når den er begyndt at brune, overføres panden til ovnen, hvor den grilles, indtil osten ovenpå er smeltet og begyndt at brune. Tag den ud af ovnen.

6 – Server frittataen skåret i firkanter som en del af et antipasti-udvalg eller mellem to smurte skiver brød til frokost. Velbekomme!

Opskrift asparges æggekage

This entry was posted in Æg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *