Omlet bloggen

Hvad din hund har brug for til efteråret

To dalmatinere leger i efterårsbladene

De fleste hunde elsker efterår. Børnene er tilbage i skole, hvilket betyder, at huset er dejligt roligt i løbet af dagen, og deres yndlingsparker og vandrestier er roligere og bruges nu af sjove hunde og deres ejere i stedet for snottede rollinger, der vil have fat i logrende haler. De får lov at komme tilbage på strandene, der er ingen pollen i luften, og temperaturen er behageligt kølig nok til at kunne løbe rundt uden at bekymre sig om overophedning. Og vi har ikke engang nævnt den fantastiske aktivitet at hoppe i bunker med sprøde efterårsblade!

Der er bestemt meget at se frem til i de kommende uger for både vovser og mennesker, men for at gøre denne tid på året så fantastisk som muligt for din bedste firbenede ven, er der visse ting, du måske vil overveje at investere i eller fylde op med. Her er nogle råd og en nyttig tjekliste:

Pelspleje

Din hund vil begynde at gro sin vinterpels i forberedelse til den koldere årstid. For at sikre, at pelsen er så sund og tyk som muligt, kan du give din hund en god omgang pelspleje for at slippe af med døde hår og filtret pels. Dette er især vigtigt, hvis din hunds pels er meget lang eller vanskelig at holde ren. Du kan starte med bare at børste pelsen selv, men hvis du kan, er det altid en god idé at lade en professionel pleje din hund.

Jakker til hunde

Hunde af enhver art kan have godt af at bære et dækken på gåturene for at give dem ekstra varme og komfort i løbet af efteråret og vinteren, men det er ekstra vigtigt for små eller korthårede hunde, der ikke naturligt er udviklet til at kunne klare lavere temperaturer.

Hundedækken, eller jakker, fås i en lang række stilarter og materialer, og hvilken slags, du beslutter dig for at gå efter, er op til dig. Vi vil dog anbefale at vælge en vandtæt version, der er let at vaske.

Hvis din hund ikke er vant til at have en jakke på, kan det kræve lidt arbejde at få den til at føle sig godt tilpas, og du vil muligvis ikke bare kunne sætte den på og gå en tur. Begynd langsomt ved at lade hunden snuse til og udforske materialet, beløn den med godbidder for at skabe tryghed. Når den virker sikker ved jakken, kan du give hunden den på i korte perioder i huset eller i haven og langsomt øge tiden.

Reflekterende halsbånd og hundesnor

For at sikre at du og din hund er synlige, når I går jeres tidlige morgen- eller aftenture, er det en god idé at have et reflekterende halsbånd og/eller en reflekterende snor, der advarer forbipasserende biler. Mange hundeejere bærer lommelygter, når de går i mørket, så det reflekterende gear kan være nyttigt, selvom man ikke er i nærheden af køretøjer. Du kan også få halsbånd med LED-lys, der vil sikre, at både du og andre kan se din hund på gåture på landet, hvor den ikke nødvendigvis har snor på.

Bekæmpelse af flåter og lopper

Stop ikke med at give din hund flåt- og loppebehandlinger, bare fordi sommeren er forbi. Faktisk er flåter mere aktive om foråret og efteråret, og efterhånden som det bliver koldere, er lopperne mere tilbøjelige til at finde vej til vores varme hjem.

En lun og behagelig seng

Når du vender hjem efter en regnvejrsgang på denne tid af året, vil du sætte pris på at kunne sætte dig godt tilrette på sofaen med et hyggeligt tæppe eller endda trække under dynen i din seng. Din hund vil føle nøjagtig det samme. Sørg for, at din hund har en blød og støttende seng at hvile sig på, når dagene bliver kortere. Omlet hundesenge med støttekant har en højtydende madras af memoryskum, der vil forme sig omkring din hund, når den slapper af i kroppen, og vil give den en god lang nats søvn.

Det er især vigtigt at have et sikkert og varmt sted at vende tilbage til efter timevis af efterårsleg, hvis din hund stadig er en hvalp. Hold dit kæledyrs seng på et lunt sted, tæt på en god varmekilde, og helst så den kan være i samme rum som resten af familien. Sørg for, at det forbliver varmt hele natten.

Håndtering af mudder

Selv hvis din hund ikke er fan af at hoppe i vandpytter, løbe gennem højt græs eller rulle rundt i våde blade, så vil gåturene blive vådere og mere mudrede om efteråret, så det er værd at sørge for, at du har alt ved hånden til at kunne håndtere en kold og beskidt hund. Hvis du kører hjem fra gåture, er det en god idé at have et håndklæde eller et tæppe til at tørre din hund af, inden den sætter sig i bilen, for at sikre at den ikke bliver kold. Et vandtæt sædebetræk er en anden løsning.

Få fat i en hundevenlig shampoo til badet og en god børste for at slippe af med skidt og snavs fra pelsen. Hvis du ikke er omhyggelig med at vaske din hund, er det ideelt at have en hundeseng, der er let at holde ren. Topology hundesengen har aftagelige topmadrasser, der let kan lynes af og kommes i vaskemaskinen, når de er snavsede. Sengen fås endda med en brun mikrofiber topmadras, der vil absorbere alt snavs og fugt fra din hund uden at gøre betrækket vådt og ubehageligt.

Hold din hund sikker

Efteråret bringer desværre også visse farer for kæledyr med sig. Vær opmærksom på, at frostvæske til bilen er meget giftigt for hunde og kan resultere i akut leversvigt og endda død. Tegn på, at din hund kan have spist noget, den ikke burde, omfatter opkastning, anfald og vejrtrækningsbesvær, så ring straks til din dyrlæge, hvis du bemærker nogle af disse symptomer. Hunde kan godt lide smagen af frostvæske, så hvis du bruger den, skal du opbevare den i et lukket skab eller i skuret.

Vejsalt kan også være farligt, hvis det indtages, så sørg for at rense din hunds poter grundigt efter gåture.

Vær også opmærksom på, at alle mulige farer kan gemme sig under blade og på mudrede stier. Knust glas, giftig mad eller affald kan gøre alvorlig skade på dit kæledyr, så for at holde din hund sund og glad er det vigtigt altid at holde øje med dem, mens de udforsker.

Halloween udklædning

Selvom det måske ikke er et must for efteråret, så skal firbenede familiemedlemmer selvfølgelig ikke udelades, hvis resten af familien klæder sig ud til Halloween. Du kan finde nogle super søde kostumer online eller i dyrehandler, eller du kan vælge en gør-det-selv version. En hurtig google-søgning burde give dig lidt inspiration!

Det er dog vigtigt aldrig at tvinge dit kæledyr til at bære kostume. Hvis du ser tegn på, at din hund er utilpas og stresset, skal du straks fjerne udklædningen og prøve igen en anden gang.

Omlet og din hunds efterår

Hvis du er forberedt, bør denne tid på året være en hyggelig tid for både hunde og mennesker – ideel til at tilbringe kvalitetstid sammen med at gå ture, lege og hygge jer. Og med Omlets hundesenge med støttekant, hundetæpper og tilbehør til hunde, vil dette efterår blive jeres bedste hidtil. 

Terrier sover på Omlet luksus hundetæppe i imiteret lammeskind på sofa

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *