Omlet bloggen

Rengøringstip til hunde der elsker mudder!

En brun hund ryster sig tør på en topology hundeseng

Det er ingen hemmelighed, at de fleste hunde er helt vilde med mudder, de elsker at rulle rundt i snavs og hoppe i de største vandpytter, de kan finde! Ikke overraskende, kan dette resultere i en meget mudret vovse og en tur i det frygtede bad! Selvom vi kan forsøge at forhindre vores hunde i at blive alt for beskidte ved at afholde dem fra at grave og dykke ned i vandhuller, så kan nogle vovser bare ikke modstå at få deres poter og pels mudret til. Heldigvis for os behøver vi dog ikke lade vores firbenede venner stå i vejen for et rent hjem. Her er vores bedste tip til præcis hvordan, du kan holde dit hus rent, selv med en hund der bare elsker mudder.

Tip til rengøring i dit hjem

Daglig rengøring af gulve

Det virker måske indlysende, men med et kæledyr følger mere rengøring i huset! Det er en god idé at købe en støvsuger, der er specielt designet med vores kæledyr i tankerne. Disse er perfekte til at fjerne snavs efterladt rundt om i huset af din hund, samt de hår der sidder fast på svært tilgængelige steder. Hvis du har trægulve, kan du derefter bruge en kæledyrsikker overfladerenser af høj kvalitet til at vaske eventuelt resterende snavs eller potentielle mudrede poteaftryk af.

Rigeligt med tæpper!

Tæpper ser ikke alene godt ud i hjemmet på denne tid af året, hvor de skaber en hyggelig efterårsfølelse, de kan også hjælpe med at holde dine møbler i god stand! Brug af tæpper på møblerne vil spare dig for en masse tid (og penge) i forsøget på at rengøre din stofsofa. Sørg for at bruge tæpper der nemt kan vaskes ved blot at komme dem i vaskemaskinen, når de bliver ildelugtende eller samler snavs eller mudder. Du kan også give din hund dens eget tæppe som f.eks. Omlets luksus superbløde hundetæppe, der kan placeres på dine møbler eller deres seng. Tæppet giver ikke kun ultimativ komfort, det er også tosidet, så du kan vælge en stil, der passer bedst til din indretning.

Overvej dit valg af hundeseng

Der er flere hundesenge på markedet, og nogle gange kan det være overvældende at forsøge at skulle vælge, hvilken er bedst for dit kæledyr. Noget du dog bør overveje, er hvordan den vil påvirke renligheden i dit hjem. Uden regelmæssig vask kan din hunds seng hurtigt blive snavset til med hår, støv og mudder, når din vovse vender tilbage fra haven eller en gåtur. Hundesenge med aftagelige betræk er et godt valg, da de er meget lettere at rengøre end dem uden. Desuden kan hundesenge med ben såsom Topology hjælpe med at holde din hunds seng renere i længere tid sammenlignet med hundemadrasser der ligger direkte på gulvet, samtidig med at de holder gulvet under sengen rent ved at minimere ophobning af snavs.

Tip til at vaske en mudret hund

En labrador ligger på en topology hundesengRegelmæssig pleje

Regelmæssig pleje er afgørende, uanset om din hund er blevet synligt mudret eller ej. Nogle racer kræver meget mere pleje end andre og anbefales at komme regelmæssigt på besøg hos en professionel hundefrisør, dog kan du med fordel også holde styr på deres plejeregime derhjemme. Mellem bade kan du bruge en tørshampoo til at slippe af med snavs og lugt. Du kan også vedligeholde din hunds pels ved hjælp af en børste, der er velegnet til deres race, for at hjælpe med at holde pelsen sund.

En mudret mops i skovenTør din hunds poter af efter gåturen

Hundepoter kan selvfølgelig bringe snavs og mudder ind i vores hjem, så det er en god idé at tørre din hunds mudrede poter af, når I kommer tilbage fra en gåtur, som en måde at forhindre dem i at bringe dette indenfor på. For at rense mudrede hundepoter og få mudderet af kan du bruge poteservietter, der er specielt designet til hunde og forsigtigt gnide snavset væk. Et andet godt tip er at gnide lidt naturlig kokosolie ind i din hunds beskidte poter efter rengøringen af poterne. Dette vil hjælpe med at hydrere og lindre ømme eller kløende potepuder.

Læg et håndklæde eller en måtte ved døren

Du kan efterlade et håndklæde eller en måtte ved din dør som en anden løsning for at forhindre din hund i at efterlade deres mudrede poteaftryk igennem hele hjemmet. F.eks. kan Wet Paws måtten placeres ved døren, hvor din hund kommer ind i huset. Måtten er yderst absorberende og renser mudrede poter ved at absorbere mudderet fra din hunds trædepuder. Ligesom med et håndklæde kan du derefter ryste måtten af udenfor eller smide den i vaskemaskinen.


Bare fordi man har en hund der elsker mudder, behøver det ikke at ødelægge dit rene hjem. Efter at have læst disse tip vil du forhåbentlig være meget bedre forberedt, så du fortsat kan nyde dine ture med hunden uden at frygte for dit hus!

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *