Omlet bloggen

Perfekt opskrift på ravioli med græskar

Denne lunende, efterårsinspirerede pastaopskrift er perfekt til de dage, hvor man bare har lyst til at sætte sig godt til rette i sofaen med en stor skål, med et godt Netflix-program på fjernsynet og ild i brændeovnen. Modsat hvad mange går og tror, så er græskar ikke kun til udskæring! Den søde squash er perfekt som fyld i ravioli til aftensmaden på en kold efterårsdag.

græskar ravioli opskrift

Pasta:

200g tipo 00 hvedemel
2 æg
Salt

Fyld:

Et halvt græskar efter eget valg
Ricotta
Frisk salvie
Grana padano eller parmesan-ost
Salt
Peber

Garniture

Græskarfrø
Smør
Olivenolie
Brøndkarse eller anden salat


Fremgangsmåde

– Lav fyldet, halver dit græskar og grav frøene ud. Skær derefter græskaret ud i lige store stykker og skær skræl af undervejs. Fordel græskarstykkerne på en bageplade og tilføj olivenolie, salt og peber samt omkring 6 salvieblade. Bland det hele godt sammen. Bag i ovnen ved 200 grader indtil græskarstykkerne er sprød og gylden i kanterne. De skal være bløde nok til at kunne moses. Det tager ca. 30 minutter, men hold øje med dem.

Fjern græskarren fra ovnen og lad den køle af et stykke tid. Fjern alle salviebladene og kom så græskar i en stor røreskål sammen med et par store klatter ricotta og noget revet hård italiensk ost. Mos det hele sammen. Smag til med salt og peber. Dæk skålen og stil den i køleskabet til blandingen er kold. Nu laves pastadejen.

Følg vores tidligere opskrift på hjemmelavet pasta indtil det punkt, hvor du har rullet pastaen ud til et langt lasagneagtigt stykke.

Læg dine to lange stykker pasta ud på bordet og læg skefulde af det nedkølede fyld ud på det ene stykke med ca. 5-10 cm afstand mellem dem.

Børst eller dup en smule vand på pastaen rundt om fyldet. Nu skal du forsigtigt placere det andet stykke pasta ovenpå og trykke ned rundt langs fyldet, der hvor det nederste lag pasta er fugtigt. Prøv så vidt muligt at undgå luftbobler inde i raviolien.

Til næste trin kan du enten bruge en ravioli udskærer eller et lille vinglas til at skære raviolierne ud. Drys en smule mel på hver ravioli og læg den på en tallerken, klar til at komme i gryden med kogende vand.

Kog raviolien 3-5 stk. af gangen i ca. 3 minutter. I mellemtiden kan du begynde at smelte noget smør på en stegepande med nogle salvieblade, for at lave dejlig salviesmør. Hæld lidt olivenolie ved for at forhindre smørret i at brænde på. Brug en hulske til at komme din ravioli over på panden.

– Hvis du vil være virkelig fancy, så anbefaler vi at riste lidt græskarkerner at drysse henover din ravioli sammen med lidt mere revet grana padano og slut af med et drys olivenolie. Server raviolien med din yndlingssalat. Velbekomme!

ravioli med græskar og ricotta fyld

This entry was posted in Æg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *