Omlet bloggen

Sådan får du din kat til at bruge en kattehule

To katte i deres Maya indendørs kattehuleSelvom katte kan være perfekte ledsagere, så elsker de fleste også at have tid for sig selv. Dette skyldes at katte er enlige rovdyr, det vil sige at de jager alene, modsat vores hunde der jager i flok. Katte vil desuden etablere deres eget territorium ved at strinte og dermed markere et område som værende deres, et sted hvor de skal lades være i fred. Derfor er det en god idé at investere i en kattehule – et trygt og roligt sted, hvor din kat kan slappe af i fred, væk fra al kaosset i resten af huset! Men hvordan får man en kat til at bruge en kattehule?

Hvis du ikke er bekendt med præcis hvad en kattehule er, så er det simpelthen en form for helle specielt designet til katte. Mens nogle kattehuler er designet til at være ude i haven til udendørs katte, så er de ikke et alternativ til at have katten boende inde i familiens hjem. Tænk på hulen mere som dit kæledyrs eget værelse i hjemmet.

Et ofte stillet spørgsmål er, om katte overhovedet kan lide indendørs kattehuler. Svaret er ja! Hvis din kat aldrig har brugt en kattehule før, så kan det tage den lidt tid at vænne sig fuldstændig til idéen, og den tager måske ikke til deres nye hule lige med det samme. Du kan dog være sikker på, at der er trin, du kan tage for at få din kat til at føle sig godt tilpas i dens nye hule, og når den først har fundet sig til rette, vil den elske at hygge sig i sin helt egen lille hyggekrog!

Hvordan vil min kat drage fordel af en kattehule?

Indendørs kattehuler er gavnlige for katte af en række årsager, som vi gennemgår herunder. Desuden er Omlets Maya indendørs kattehule også fantastisk for mennesker! Det stilfulde og rengøringsvenlige design vil passe perfekt ind i dit hjem og fungere som et opbevaringssted, en perfekt løsning for alle.

Privatliv

Hvis du bor i en travl husstand, vil din kat muligvis ikke altid sætte pris på at være festens midtpunkt! En hule vil være gavnligt for din kat, idet det giver den mulighed for at få fred og ro – dens eget gemmested på afstand af hjemmets stress og jag.

Tryghed

En anden fordel ved en kattehule er, at det giver dit kæledyr et lukket miljø og dermed en følelse af sikkerhed. Hvis du har en kat, så kender du nok til deres vane for at skjule sig. Det er noget de gør, fordi et sikkert gemmested kan få dem til at føle sig trygge. Det er normalt ikke noget at bekymre sig om, medmindre adfærden bliver overdrevet, hvilket i så fald kan være et tegn på et underliggende problem. Hvis du bemærker, at din kat også undgår øjenkontakt, løber væk eller stikker halen mellem benene, kan den lide af angst. Under disse omstændigheder er det altid en god idé at få råd fra din dyrlæge, men en kattehule tilbyder angste katte deres eget gemmested i familiens hjem, som vil give dem tryghed i form af deres egen ‘sikre zone’.

Komfort og hygge

En kattehule vil også give din kat et behageligt, hyggeligt og varmt rum, hvilket er særligt vigtigt på de koldere måneder. Du kan placere din kats seng inde i dens indendørs kattehule, så den kan nyde at sove og slappe af i sit hyggelige ly.

Hvordan får jeg min kat til at bruge kattehulen?

Ligesom du gør dit soveværelse til dit eget med hyggelige møbler og dekorationer, er det vigtigt, at du også gør din kats hule til et hjem! Ved at skabe et miljø, som dine katte elsker, vil du gøre det meget nemmere for dem at komme i gang med at bruge deres kattehule.

Godbidder

Det er vigtigt, at din lille ven forbinder sin hule med at være et positivt miljø. En måde at gøre dette på er ved at bruge godbidder til at lokke den ind. Du skal blot placere nogle af din kats yndlingsgodbidder i og omkring kattehulen, så vil den ikke kunne modstå at gå ind. Denne form for positiv forstærkning vil gøre overgangen meget enklere. Når din kat har indset, at hulen er et sted, den faktisk nyder at trække sig tilbage til, bør du ikke længere have brug for godbidder til at lede den derind, da den gerne går ind af sig selv.

Katteurt

Hvorfor ikke prøve noget katteurt? – en sikker favorit blandt mange katte på grund af virkningerne af den kemiske forbindelse, der findes i katteurtens blade. Du kan læse mere om hvorfor katte er vilde med katteurt i et tidligere blogindlæg her. Medmindre din kat ikke reagerer på stoffet, kan duften ikke gå kattes snuder forbi, så det er en perfekt metode til at forsøge at lokke dem ind i hulen første gang. Du kan bruge katteurt enten i naturlig form, tørret eller i flager, eller i godbidder. Ligesom du ville gøre med almindelige godbidder, skal du blot drysse din katteurt i og omkring deres kattehule for at friste dem ind.

Legesager

Hvis dit kæledyr er fan af katteurt, tilbyder Omlet også en række legetøj, der indeholder ingrediensen, som igen kan bruges til at lokke din kat ind i dens hule. Hvis din kat ikke er vild med katteurt, så bare rolig, du kan bruge enhver anden type kattelegetøj, som din kat virkelig nyder at lege med. Begynd at lege med din kat og dens yndlingslegetøj uden for dens nye kattehule. Dette vil igen give den mulighed for at skabe positive associationer til hulen og lære den, at der sker gode ting, når den nærmer sig den!

Drillelegetøj, som katten jagter, er særligt godt til denne aktivitet, da din kat kan ende med at jage legetøjet direkte ind i hulen. Katte har et naturligt instinkt for at jage, så mange af dem er vilde efter denne type legetøj.

Derudover kan hulen også bruges til opbevaring af legesager, når din kat først har fundet sig til rette!

En kat sover på en snehvid Maya Donut katteseng

Behagelig seng

En god måde at få din kat til at bruge sin hule på er ved at placere en behagelig seng derinde. Da din kat kan ende med at tilbringe meget tid i sin hule, er det kun passende, at dens seng giver den optimal komfort. Maya Donut kattesengen er en god mulighed at gå efter, med dybfyldt polstring der får katte til at synke ned i en blød sky af en drømmeseng.

Varme tæpper

Nu hvor vinteren står for døren, vil dit kæledyr sætte pris på en varm velkomst i form af et tæppe inde i dens hule. Du kan også placere et blødt tæppe oven på din kats seng inde i hulen for at give den endnu mere luksusfornemmelse og sørge for at den kan holde sig endnu mere lun og hyggeligt tilpas. Ligesom en behagelig seng kan bruges til at friste din kat til at bruge dens hule, vil et varmt tæppe være lige så uimodståeligt.

Hvor kan man placere sin kattehule?

En hvid ragdoll kat inde i sin Maya kattehuleDer er en række forskellige områder i dit hjem, som kan være passende til din kattehule. Den perfekte plads afhænger af din livssituation og din kats præferencer. Kan din kat godt lide at være involveret i familielivet, eller vil den foretrække at have sit gemmested på et stille værelse? Som vi tidligere nævnte, anbefaler vi ikke at placere di Maya indendørs kattehule udenfor, selv hvis du har en udekat, da det kun er designet til indendørs brug.

Når du tænker over, hvilket rum du skal placere din hule i, kan du også overveje faktorer for dig selv, såsom hvor nemt det vil være at rengøre, og om det vil se rigtigt ud i dit hjem.

I et stille rum

Som nævnt foretrækker de fleste katte et roligt liv. Hvis dette gælder for din kat, så vil et stille værelse være det perfekte sted til dit hus! Hvis du har et rum, der ikke bliver brugt meget af andre medlemmer af familien og heller ikke er tæt på nogen steder i hjemmet, hvor man kan høre meget støj udefra f.eks. trafik eller larmende naboer, så kan dette være den rigtige løsning for dig og din kat.

Køkkenet

Måske har du en kat, der elsker at være mere involveret i familielivet. Hvis dette er tilfældet, så er køkkenet måske bedst egnet til den indendørs kattehule. Hvis du opbevarer din kats mad- og vandskåle i dette rum, vil det desuden også betyde, at den har nem adgang til alting på samme sted!

Stuen

På samme måde kan du også vælge at placere din indendørs hule inde i familiens dagligstue, hvis din kat ikke har noget imod lidt mere liv og glade dage. Maya kattehulens moderne og stilfulde design betyder, at den kan passe perfekt ind i enhver eksisterende indretning, så du behøver ikke bekymre dig om, at den nu også vil passe ind i dit hjem. Desuden kan Maya kattehulen nemt støvsuges og tørres af, så du behøver ikke bekymre dig om at have hulen stående i din stue ud fra et rengøringsperspektiv.

Soveværelset (hvis du ikke vil have katten i din seng!)

At have kæledyr i soveværelset eller ikke at have dem i soveværelset? Dette er en yderst almindelig debat blandt mange kæledyrsejere, men der er ikke noget entydigt svar på spørgsmålet. Mens nogle katteejere udelukker kæledyr fuldstændigt fra soveværelset, elsker andre at falde i søvn med deres kat liggende i fodenden hver nat. Hvis du ikke er særlig opsat på at have en kat på sengen, men alligevel nyder at have deres selskab i dit soveværelse, så kan du prøve at placere kattehulen i et hjørne derinde. På den måde vil du have fordelene ved at dele værelse med din kat, men uden at skulle rengøre sengen for eventuelle kattehår, og I vil begge have jeres egen personlige soveplads – en ren win-win situation!


En indendørs kattehule er en fantastisk idé for både katte og mennesker, selvom din kat i første omgang lige skal lære at bruge den. Det, der er vigtigt, er at være tålmodig og ikke give op, hvis den første metode du prøver til at opmuntre katten til at bruge hulen ikke helt fungerer. Prøv et par af vores strategier, så vil din kat hurtigt komme til at elske at bruge sin kattehule!

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *