Omlet bloggen

Hold dine høns sunde, raske og i god form denne vinter

Sunde høns skraber om vinteren udenfor et Eglu Cube hønsehus

For ethvert dyr, der lever udendørs, er vinteren nok den mest udfordrende tid på året, og høns er ingen undtagelse. Dagene er korte, der er ikke så mange insekter og planter at skrabe efter og hakke i, og de mennesker, som de godt kan lide at følge rundt i haven, har det med at tilbringe mindre tid udenfor. Dagene kan blive lidt ens, endda endnu mere i år hvor der er fugleinfluenzaudbrud, og høns ikke må gå frit omkring i haven.

Høns vil gøre deres bedste for at finde måder at underholde sig selv på, men der er en grænse for hvor meget sjov, de kan opfinde, før de begynder at hakke deres venner eller spise fjer og æg. Derfor er det vigtigt for dig som ejer at træde til og sørge for, at din flok har nok stimulation og underholdning i deres hønsegård, så de kan klare sig igennem indtil varmere vejr og længere dage vender tilbage.

Her er nogle forslag til, hvordan du kan holde dine høns sunde, raske og beskæftiget denne vinter:

Siddepinde

En af de bedste ting, du kan gøre for at berige dine høns’ miljø, er at investere i en række siddepinde. Det er en ekstremt afslappende og stimulerende aktivitet for høns at sidde på pinde, og at have siddepinde i forskellige højder rundt om i hønsegården vil gøre deres dag meget mere spændende og interessant.

Omlets PoleTree hønsetræ med siddepinde er perfekt til dette formål. De stærke lodrette stænger kan fastgøres til taget på de fleste hønsegårde, og du kan derefter udstyre dem med så mange siddepinde, som du har lyst til, i enhver højde og orientering.

Sørg for at der er plads nok til, at hele flokken kan sidde samtidig, og tilpas placeringen af siddepindene for at sikre, at de passer til dine kæledyrs aldre og evner. Du kan endda lave en vindeltrappe ud af siddepinde, så de kan klatre op til toppen af hønsegården, efterhånden som de bliver selvsikre nok!

Større gård

At have mere plads til at bevæge sig rundt på vil, ikke overraskende, tilskynde høns til at dyrke motion og udforske. Da du nok ikke kan lade din flok gå frit i øjeblikket, kan det være en god løsning at give dem en større gård. Omlets walk-in hønsegård kan tilpasses, så den passer til det område og den mængde plads, du har til rådighed, og den vil samtidig forhindre alle typer rovdyr i at komme ind til dine høns. Du kan også udstyre den med overtræk for at stoppe regnen og besøg fra vilde fugle.

Hvis du allerede har en walk-in gård, så husk at du til enhver tid kan forlænge den med paneler, der er utroligt nemme at tilføje. Brug den praktiske konfigurator på vores hjemmeside til at se, hvilke muligheder du har for at gøre din hønsegård større!

Høns sidder på siddepinde for at holde sig glade om vinteren

Halm- eller høballer

Du har måske set dine høns ødelægge en fin bunke blade fuldstændig, mens du var i gang med at rive blade sammen i efteråret. De hader bunker og høje og vil gøre deres bedste for at jævne alt, hvad de kan, med jorden, mens de samtidig leder efter lækre insekter og frø.

Placer en balle af passende størrelse i hønsegården, og dine høns vil straks hoppe op på den og hakke i ét væk!

(Bemærk venligst, at for at begrænse spredningen af fugleinfluenza er det vigtigt, at du skaffer dine baller fra et sted, hvor de ikke har været i kontakt med vilde fugle eller andet fjerkræ.)

Legesager

Ligesom med hunde og små børn, vil det rigtige legetøj holde dine høns beskæftiget i timevis! Hakkelegesager såsom Omlets Poppy eller Pendant, er legetøj med langsom frigivelse, der tilfældigt spreder godbidder, korn eller grus, efterhånden som hønsene hakker til dem. Poppy stikkes i jorden og svajer, når der hakkes til den, hvorimod Pendant hænges op i gården eller fra enhver anden struktur.

Giv din flok et par hakkelegesager at lege med for at minimere risikoen for, at de dominerende medlemmer af flokken holder al underholdningen for sig selv!

Ekstra godbidder

Selvfølgelig ønsker man ikke at ens høns kommer til at overspise på et tidspunkt, hvor de ikke er ligeså aktive som de måske er i de varmere måneder, og det bedste du kan gøre for at holde din flok sunde og i god form er at give dem en god og velafbalanceret kost. Når det er sagt, så kan dét, at give dem nogle kvalitetsgodbidder af og til, hjælpe dem med at holde sig varme, mens det også aktiverer deres sind og krop.

Feldy foderkuglerne passer perfekt i en Caddi godbidsdispenser, som kan hænges fra taget af din hønsegård eller en højt placeret siddepind. Mens hønsene hakker til de velsmagende foderkugler, vil Caddi’en svinge frem og tilbage og skabe en berigende udfordring for din flok – det vil holde dem i gang i timevis!

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *