Omlet bloggen

Isoler dit hønsehus og gør dine høns klar til vinteren

dreng sidder i sne med sine høns og eglu

Isoler dit hønsehus og at gøre din flok klar til vinteren er afgørende for deres sundhed og lykke. De fleste hønseracer klarer sig godt i moderat kolde temperaturer, så længe de har et godt isoleret, tørt hus. Høner akklimatiserer sig normalt til det kolde vejr, så hvis du har et isoleret hønsehus som f.eks. et Eglu hønsehus, behøver du ikke bekymre dig i de kolde måneder. Faktisk er høner i stand til at tilpasse sig kulden meget bedre end varmt vejr! Men med lidt ekstra planlægning og forberedelse kan du sikre, at din flok ikke kun holder vinteren ud, men trives i den.

Derfor bør du bruge et isoleret hønsehus

Mens høner tolerer kulde, kan det fremme deres helbred, hvis du sørger for, at deres hønsehus er isoleret i løbet af de kolde måneder. Uanset hvor du bor, er det vigtigt, at du vælger et hønsehus der egner sig til vejret.

Vores udvalg af Eglu’er er designet med varme som et kerneelement. . Med et isoleringssystem med dobbelt væg, vil du opdage, at vores hønsehuse fungerer på samme måde som termoruder. Din hede kropsvarme er fanget indeni, mens den kolde luft ikke kan komme ind fra siderne af hønsehuset. Når man sammenligner Eglu’er med et traditionelt hønsehus af træ, , vil man se, at Eglu giver langt mere isolering.

Isoleringen af vores hønsehuse er ikke den eneste fordel, de leverer. De er nemme at samle, lette at rengøre, flytbare og lette at forbinde til en hønsegård. Dette vil give dig mulighed for at give din flok den plads, de skal bruge for at strejfer rundt om dagen, samt et hyggeligt sted at sove om natten.

Hvordan man let isolerer sit hønsehus

Mens vores hønsehuse er naturligt isolerede, vil du måske ønske at isolere deres hjem endnu mere i kolde temperaturer. Vores Eglu vejrbeskyttelse til ekstreme temperaturer er designet til at passe perfekt til dit hønsehus for ekstra isolering. Temperaturtæpperne er lavet af et genbrugsmateriale, der holder på varmen og er åndbart, så dine kæledyr kan have det varmt og behageligt. De er lette at tilpasse til din Eglu og er nemme at sikre med snore.

Men hvis du ikke har en Eglu er der andre måder at isolere dit hønsehus på:

Vejrbeskyttelse og isolering af træhuse

Dit hønsehøns skal være vandtæt! De fleste hønseracer klarer sig godt i kulden, så længe de er tørre. Hønsehuse bør også være isoleret nok til at holde varmen om vinteren. Her er vores råd til at isolere et hønsehøns.

  • Hold dit hønsehus og din løbegård tør – du kan bruge overtræk og presenninger til hønsehuse til dette formål.
  • Spray-skumisolering – du kan hyre en til at isolere dit hønsehus med spray-skum for at hjælpe med at holde varmen inde i dine høns’ rede.
  • Fiberglasisolering – Isolering af glasfiber er en nem måde at tilføje DIY-varme.
  • Uldtæpper – hvis du tilføjer uldtæpper, kan de hjælpe med at holde hønsehuset isoleret.

Ventilation og hygge på samme tid

Et velventileret hønsehus vil sikre, at der kommer frisk luft ind i hønsehuset. Det vil modvirke dårlig lugt og ophobning af fugt. Selvom du vil bremse koldt træk, vil et hønsehus uden ventilation opretholde fugtighed sammen med varme. Og mens lidt luftcirkulation er godt, skal du sørge for, at der ikke er træk i hønsehuset.

Hold hønsehuset hævet for at reducere fugt

Højde kan også være et problem når man skal sikre at ens hønsehuse er isolerede. Hønsehuse bør hæves op fra jorden for at forhindre, at basen bliver fugtig. For større flokke, er Eglu Cube et fremragende valg med hensyn til både isolering og højde. Hvis dit hønsehus ikke har ben, kan du placere nogen mursten under hønsehuset for at lade luft cirkulere og mindske fugt. Sørg for at bygge dit hønsehus og din løbegård på et højt plan, der ikke vil oversvømmes, når det regner meget.

Hønsehusets størrelse

Det lyder måske forkert, men hønsehuse kan faktisk være for store. Når hønsehuset er for stort til størrelsen af den flok, du har, vil dine høner ikke skabe nok kropsvarme til at varme rummet op. Derfor er det vigtigt at forstå, hvor meget plads dine høner har brug for, når du skal beslutte, hvilket hønsehus, du vil købe. Høner forsamles og holder hinanden varme, så de har ikke brug for megen plads i deres soveværelser. Prøv at lade være med at åbne døren til hønsehuset om natten, når dine høner hviler sig, da det kan gå udover isoleringen. Vær opmærksom på, at deres opbyggede kropsvarme holder dem varme, så foretag eventuelle og ægtjek hurtigt! Hvis du har et stort hønsehus eller en lade og kun har få høner, kan du stille en stor papkasse på siden, og fylde halvdelen med halm eller træspåner, for at hjælpe hønerne med at bevare deres kropsvarme.

Sådan holder du din hønsegård isoleret

Det er vigtigt, at i det mindste en del af din løbegård er overdækket i vintermånederne. Brug af vejrbeskyttelse til den udendørs walk-in gård vil hjælpe med at mindske hvor meget sne kan ophobe sig inde i løbegården. Du kan også lave en drivhuselignende tilføjelse til dit hønsehus, der dækker det med klart plastik, som vil hjælpe med at konvertere sollys til varme. For at undgå at områder under løbegården vil blive for mudrede, kan du dække vådområder med spåner af fyrretræ (som normalt bruges til hestebåse). Mudder er en yngleplads for fjerkræparasitter, så mudrede områder bør altid ordnes.

Siddepinde til kolde høner

Giv dine høner masser af siddeplads. For at undgå, at de får det for koldt på den frosne jord, skal du give dine høner et sted at være i både deres hønsehus og løbegård. Siddepindene skal være brede nok til, at hønsene kan dække deres fødder med deres fjer til at tø nedkølede tæer op. Ved at placere fritstående hønsetræer eller hængende siddepinde , vil du give flere høns mulighed for at varme deres fødder, mens de er ude af hønsehuset.

Rengøring af dit hønsehus om vinteren

Hold dit hønsehus rent og tørt. Vask efterladenskaber inde i hønsehuset dagligt og udskift bundstrøelse efter behov. Ved at holde hønsehuset både tørt og rent, vil du hjælpe med at forhindre fugtighed, hvilket kan føre til forfrysninger på dine høners kamme og hudlapper.

Pasning af dine høns i koldt vejr

At holde dine høns raske og sunde om vinteren er mere end blot at isolere dit høns. Her er vores bedste tips til glade vinterhøner:

Vand om vinteren

Det er vigtigt, at din flok altid har en kilde til frisk, ufrosset vand. Nogle gange kan dette være en udfordring. For at forhindre hyppig afrimning kan du investere i en opvarmet vandbeholder eller opvarmet fjerkrædrikkebase. Du kan også
isolere vandet, ligesom du har gjort med dit hønsehus, ved at
indpakke drikketrugene op i et lag bobleplast for at holde vandet optøet i længere tid. Placer ikke vandet inde i hønsehuset, da det vil øge fugtighedsniveauet.

Hønsefoder i kulden

Om vinteren vil dine høners foderforbrug være højere end om foråret/sommeren. Ofte nyder høner varmt foder, som kogte linser eller havregryn med nogle rosiner eller andre små, tørrede frugter. Giv dine høns ekstra korn eller scratch-foder inde i et peck toy til både fysisk og mental stimulation om eftermiddagen, da dette vil varme hønerne op indeni, når de fordøjer det natten over. Tilbyd hø eller tørret græs for at give næring til deres stofskifte. Høns vil mindske eller endda stoppe æglægning om vinteren for at spare energi. Men du kan hjælpe og opmuntre høner til at fortsætte med at lægge æg ved at levere tilstrækkeligt foder – både i kvalitet og kvantitet. Tilfør foderkugler for at give de rigtige næringsstoffer, som dine ægproducenter har brug for hele vinteren.

Pas på deres kamme og hudlapper

Hvis det bliver ekstremt koldt i løbet af vinteren, kan dine høns kamme og hudlapper være i fare for at få forfrysninger. De fleste hårdføre racer har små kamme, men hvis de har meget store, slaskende kamme, skal du forsigtigt gnide vaseline på deres kamme og hudlapper. Du skal også holde øje med hoste, nysen og generelle symptomer på utilpashed.

Skadedyr

Husk på denne tid af året er der sultne rotter og mus, der tiltrækkes af hønsenes foder og vand. Vær ekstra forsigtig med opbevaringen af ​​dit foder. Opbevar foderet væk fra løbegården og opbevar det i en lufttæt beholder. Hvis du bemærker tegn på skadedyr, skal du fjerne foderautomaterne og drikkebeholderne om natten, når de er mest aktive. Tilbyd køkkenrester eller friske grøntsager i en Caddi godbidsdispenser for at holde din floks gulv fri for fristende godbidder til uønskede besøgende.

Bekæmp vinterkedsomheden

Med mindre græs og ukrudt at gnaske i og færre insekter at nyde, vil dine høns opleve kedsomhed om vinteren. Dette kan føre til adfærdsproblemer, såsom fjerhakning, ægspisning osv. Forebyg kedsomhed ved at give dine høns legetøj som f.eks. hønsegynger, siddepinde, bunker af blade, spejle eller endda en xylofon monteret på løbegården!Når du holder dine høner underholdt vil sikre, at de bliver mentalt stimuleret og holdt aktive.

høns ved siden af deres isolerede hønsehus i sneen

Her er Omlet Petcare

Uanset om du er en ivrig hønseholder eller har en hel flok kæledyr, er vi her for at hjælpe dig med at passe på dem. Fra hønsegårde at strejfe i, til behagelige hundesenge, som din hund vil elske.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *