Omlet bloggen

11 måder at gøre gåture med hunden mere spændende på

Springer Spaniel hund leger på stranden med en bold

På et tidspunkt vil de fleste hundeejere forholde sig til ikke at kunne finde motivationen til at komme ud af huset for at gå de daglige ture med hunden. Men når det handler om vores firbenede ledsagere, er det vigtigt at holde gang i deres motionsrutiner for deres fysiske og mentale velbefindende. Vær dog forvisset om, at en gåtur med din hund ikke behøver at være en sur opgave takket være disse 11 tips til, hvordan du kan gøre gåturen med hunden mere spændende.

Tilskynd til snusen

At tillade et par hundesnusepauser er en fantastisk måde at gøre din tur meget mere spændende for din pelsede ven på. Vidste du, at forskere vurderer, at en hunds lugtesans er et sted mellem 10.000 og 100.000 gange mere præcis end vores?! Så selvom det kan være lidt frustrerende at føle, at du altid stopper for at din hund at udforske, er det vigtigt ikke at glemme, at det er sådan, vores hunde navigerer i verden. Så næste gang I er på tur, skal du give din hund lidt ekstra tid til at bruge dens næse, og så vil du sandsynligvis have en meget roligere hund, når I er hjemme igen.

Tag nogle Insta-værdige billeder

Kan din hund være den næste store kæledyrsinfluencer? Hvorfor ikke have lidt sjov og få din hund til at posere for et par billeder, mens I er ude at gå? Gør brug af tilbehør som en hundesnor og matchende halsbånd fra Omlets Dog Walk-kollektion, og så er du allerede godt på vej til at tage det perfekte kæledyrsbillede.

Dernæst skal du finde en lokation, hvor du kan få din hunds opmærksomhed til at få den til at sidde pænt, mens du fotograferer. Du kan finde nogle tips til, hvordan du optimerer dit kæledyrsfotografering i vores Sådan tager du bedre billeder af dine kæledyr-blogindlæg.

Bring legetiden udenfor

Hundelege behøver ikke at være begrænset til i hjemmet. De fleste hunde elsker at lege apport, så dette er altid et godt sted at starte. Du kan endda erstatte din hunds almindelige bold med et godbidslegetøj til hunde, som du kan skjule nogle af din hunds foretrukne snacks i. Dette vil gøre dens sædvanlige apport-leg mere mentalt stimulerende og endda måske også udmatte dig.

Alternativt er næsetræning også en god ting at indarbejde i din hunds gåtur, hvilket giver den masser af mental berigelse. Lær din hund kommandoen “find det” og smid nogle godbidder i græsset for at få den til at snuse sig frem til godbidderne.

Træning og motion

Hunde har brug for træning hele deres liv, og at gøre det udenfor, mens I motioner, er en måde at gøre jeres gåtur lidt sjovere for jer begge. Træning udenfor betyder, at der uundgåeligt vil være masser af distraktioner, så det kræver meget koncentration at holde din hund engageret. Der er forskellige måder at træne din pelsede ven udenfor på, fra at øve løs snorgang, lydighedstræning eller måske endda færdigheder.

Nyd en forfriskende drik sammen

At gå er motion, og motion kan gøre både dig og din hund tørstige. Så hvorfor ikke gå forbi en lokal kro eller café med en hundevenlig gårdhave? Masser af vandhuller giver friske skåle vand til firbenede venner, mens deres ejere nyder en forfriskning. I kan begge nyde en pause fra gåturen og måske endda selskab med andre mennesker, og hunde – en win-win situation!

Hvad med at tage din hund med til en café eller kro, når I er ude på tur? Din hund kan endda sætte pris på en lille pause fra dens vandring, og det betyder, at du får lidt selskab, hvis du sætter dig ned for at få noget at drikke – en win-win situation! Mens masser af caféer og kroer tillader hunde, siger det sig selv at det er en god idé at tjekke før I tropper op!

En dag ved søen

Selvom det ikke er tilfældet for alle, kan mange hunde svømme. Hvis vejret tillader det, kan du tage din hund ud på en svømmetur i en hundevenlig sø som en del af jeres gåtur. Hvis din hund ikke er bekendt med svømning, er det vigtigt at forsigtigt vænne den til at være i vandet og aldrig tvinge den til at gøre noget, den ikke er komfortabel med.

Når I er hjemme igen, har din hund brug for en hyggelig og varm seng at slappe af på. Omlets Topology hundeseng er et fantastisk valg, med et udvalg af topmadrasser, herunder en maskinvaskbar, absorberende hundeseng med mikrofiber topmadras der opsuger mudder og fugt fra din hunds svømmetur. Hvis du lader din hund svømme på jeres gåture, er det endnu bedre om sommeren for at hjælpe din hund med at køle ned. Husk også at tage en kølemåtte til hunde med, hvis du planlægger at tage en tur til søen (eller stranden), når vejret er varmt.

Tag din hunds legekammerat med på tur

Hvis din hund kommer godt overens med andre hunde, kan du invitere en hundeven til at deltage i jeres næste gåtur for at gøre det sjovere. Ikke blot kan du og din ven have en hyggelig samtale, men din hund vil også sætte pris på at mødes med dens hundeven.

Tag til hundekomsammen

Hvis du ikke allerede kender andre hundeejere, er en hundekomsammen en anden mulighed for dig og din firbenede ven at socialisere med andre mennesker og hunde på. En hundekomsammen afholdes normalt i parker og involverer at mødes og derefter gå med andre venlige hunde fra hele lokalområdet. Alternativt, er det at mødes med andre hundeejere med samme hunderace steget i popularitet i de senere år, med et stort antal hunde af samme race, der alle samles på det samme sted, for at tage en lang gåtur.

Gå et nyt sted hen

Ligesom os nyder hunde at gå nye steder hen. At gøre det samme, på samme sted, hver eneste dag vil i sidste ende føre til, at du og din hund keder jer, så det er en god idé at ændre jeres rute ind imellem. Hvis din hund ikke har noget imod at komme ind i bilen, kan du endda tage lidt længere væk på et eventyr for at give din hund en helt ny oplevelse, såsom at tage på stranden. Skal I på en længere tur, vil Omlets udvalg af sikre bure som Fido Classic bidrage til at få turen til at være problemfri.

Skift tempo

En anden måde, du kan gøre den daglige gåtur mere spændende på, er at skifte tempo. At gå hurtigere eller langsommere på nogle punkter af turen vil få din hunds sind udfordret ved at holde den engageret sammen med dig, da den er nødt til at fokusere på, hvad dit næste træk vil være.

Alternativt, hvis du har en hunderace med masser af energi, kan du ændre jeres gåtur til en løbetur. På denne måde kan du kombinere motion med at tage hunden ud! Før du gør det, skal du bare sørge for, at din hunds alder og race er egnet til at løbe den distance og det tempo du vil løbe i.

Lad din hund være din guide

Det siges ofte, at din hund aldrig skal føre an på gåture. Men det kan fungere som en sjov aktivitet lejlighedsvis at se, hvor din hund virkelig gerne vil gå hen. Du skal blot tage den ud med dens hundesnor og overlade kontrol over retning til den! Men hvis du har en større hund, der trækker meget i snoren, er det ikke altid den bedste idé…

Omlet og din hund

Omlets mission er at finde løsninger på kæledyrsforældres udfordringer som, hvordan kan en gåtur med hunden blive lidt mere spændende? Og hvad er den bedste måde at rejse med en hund på? Med produkter som Topology hundesenge, designer hundesnore og Omlets Fido Classic hundebur, fortsætter vores designere med at finde på produkter, vi ved, vil inspirere ejere og bringe folk tættere på deres kæledyr.

Brun hund sover på Omlet Topology hundeseng med brun mikrofiber topmadras

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *