Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

11 måder at gøre gåture med hunden mere spændende på

En hund løber på strandenSærligt henover vinteren vil de fleste hundeejere før eller siden kunne forholde sig til det ikke at kunne finde motivationen til at komme ud af huset på en daglig gåtur med hunden. De koldere og kortere dage kan begrænse os med hensyn til hvor og hvornår, vi kan gå tur, hvilket kan få gåturene til at føles ret monotone. Selvfølgelig kan omstændigheder som ekstreme vejrforhold betyde, at man må tage en pause fra sine gåture. Tag et kig på vores tidligere indlæg om, hvornår det er for koldt til at gå med hunden, som muligvis kan blive nyttigt at læse i denne periode. Generelt er det dog meget vigtigt som hundeejer at holde sit kæledyrs motionsrutine ved lige. Det behøver dog ikke føles som en pligt at skulle gå tur med hunden. Her er vores bedste tips til, hvordan du gør gåturen mere spændende for både dig og din hund.

Opmuntr hunden til at snuse

En fantastisk måde at gøre gåturen meget mere spændende for din firbenede ven er ved at holde et par pauser, hvor hunden har mulighed for at sniffe. Vidste du, at forskere vurderer, at en hunds lugtesans er et sted mellem 10.000 og 100.000 gange mere nøjagtig end vores?! Så selvom det kan være lidt frustrerende for ejere at føle, at de hele tiden skal stoppe fordi deres hund skal snuse til alt, så er det altså vigtigt at huske, at det er sådan vores hunde navigerer i deres omgivelser. Så næste gang I er på tur, så giv din vovse lidt ekstra tid til at bruge snuden, du vil sikkert tilmed have en meget roligere hund, når I kommer hjem!

Tag nogle Insta-værdige billeder

Kunne din hund blive den næste store kæledyrsinfluencer?! Hvorfor ikke have det sjovt og få din vovse til at posere til et par billeder, mens I er ude at gå. Find nogle flotte rammer og få din hunds opmærksomhed for at få den til at sidde pænt, mens du klikker løs!!

Leg nogle lege mens I går

Hundelege behøver ikke at være begrænset til hjemmet. De fleste hunde elsker at hente, så dette er altid et godt sted at starte. Du kan endda erstatte din hunds almindelige bold med en godbidsbold til hunde, som du kan gemme nogle af deres yndlingssnacks i, for at gøre deres sædvanlige henteleg en smule mere mentalt stimulerende.

Tidligere i dette blogindlæg lærte vi om, hvor meget hunde er afhængige af deres lugtesans til at udforske deres omgivelser. Derfor er lege der involverer næsearbejde også gode at integrere i din hunds gåtur, da de giver dem masser af mental stimulation. Lær din vovse en kommando som f.eks. “søg” og smid nogle godbidder i græsset for at få dem til at opsnuse, hvor du har placeret dem.

Inkluder noget træning

Hunde har brug for træning igennem hele deres liv, og ved at gøre det udenfor, mens I går, bliver den almindelige gåtur lidt sjovere for jer begge. Træning udenfor betyder, at der uundgåeligt vil være masser af distraheringer, så det vil kræve meget koncentration at holde din hund engageret. Der er forskellige måder at træne din ven på udenfor, lige fra at træne løs snoregang til lydighedstræning eller måske endda agility. Uanset hvad du vælger at gøre, vil enhver træningsøvelse få din hunds hjerne til at arbejde og gøre den træt!

Kig forbi en hundevenlig kro eller café

Hvad med at tage din vovse med på en kro på landet eller en café i byen, når I er på tur? Din hund vil måske endda sætte pris på en lille pause fra deres vandretur, og det betyder, at du får lidt selskab, hvis du sætter dig ned og får en tår at drikke – en win-win situation! Selvom mange steder tillader hunde, så siger det selvfølgelig sig selv, at man skal huske at tjekke dette på forhånd!

Lad din hund tage en svømmetur

Selvom det ikke er tilfældet for alle, så kan mange hunde svømme. Hvis vejret tillader det, kan du tage din hund med ud for at svømme i en hundevenlig sø, hvor den kan plaske rundt under gåturen. Hvis din hund ikke er fortrolig med svømning, er det dog vigtigt at hjælpe den forsigtigt i gang med at lære og aldrig tvinge den til at gøre noget, den ikke er tryg ved.

Efter hjemkomsten har din vovse brug for en hyggelig og varm seng at slappe af på. Topology er et fantastisk valg med en række forskellige topmadrasser, blandt andet den maskinvaskbare, absorberende hundeseng med mikrofiber topmadras, der simpelthen vil opsuge mudder og fugt fra svømmeturen. Om sommeren er det endnu mere fordelagtigt at tage din hund med på gåture et sted, hvor den kan svømme, da det kan hjælpe den med at køle ned. Sørg også for at tage en kølemåtte til hunde med, hvis du har planlagt en lang gåtur frem til søen, når det er meget varmt.

En brun spaniel ligger ovenpå en Topology seng med en mikrofiber topmadras

Hunde kan få rigeligt med velfortjent søvn på en Topology seng med microfiber topmadras.

Hold en hundelegeaftale

Hvis din hund kommer godt ud af det med andre hunde, så inviter en ven med på jeres næste gåtur for at få det til at føles mindre som en pligt. Dette vil ikke alene give dig mulighed for at få en god snak med en ven, din hund vil også sætte pris på at mødes med en af dens venner.

Tag ud og mød nye hunde

Hvis du ikke allerede kender andre mennesker med hund, så er møder med andre hunde en god mulighed for dig og din vovse til at lære andre mennesker og hunde at kende. Hundemøder afholdes normalt i parker og involverer at møde og derefter gå en tur med andre venlige hunde fra hele lokalområdet. Alternativt er racespecifikke hundemøder steget i popularitet i de senere år, hvor et stort antal hunde af samme race alle samles det samme sted til en stor gåtur!

Hund i et Fido hundebur bag i bilen

Hunde kan holdes sikre i bilen med et Fido hundebur.

Tag et nyt sted hen

Ligesom os nyder hunde at opleve noget nyt. At gå den samme tur, det samme sted, dag ud og dag ind vil i sidste ende blive virkelig kedeligt for både dig og din hund, så det er en god idé af og til at ændre jeres rute. Hvis din hund ikke har noget imod at sætte sig ind i bilen, kan du endda tage lidt længere væk på eventyr for at give din hund en helt ny oplevelse, såsom at tage til stranden. Hvis du tager på en længere rejse, så vil Omlets udvalg af hunderejsetilbehør og sikre hundebure som Fido Classic hjælpe med at give jer en meget nemmere og mere behagelig tur.

Skift tempo

En anden måde du kan gøre den daglige gåtur mere spændende på er ved at ændre tempoet. At sætte farten op og sænke farten på forskellige tidspunkter af gåturen vil sætte din hunds hjerne i gang og holde den opmærksom på dig, da den fokuserer på hvad dit næste træk vil være.

Alternativt, for en hund med særligt meget energi, hvorfor ikke ændre din gåtur til en løbetur! På denne måde vil du være kunne kombinere din træning med at tage hunden ud! Inden du gør det, skal du dog bare sikre dig, at din hunds alder og race er egnet til at løbe lange distancer.

Lad hunden føre dig

Det siges ofte, at din hund aldrig bør føre an på gåturen. Det kan dog fungere som en sjov aktivitet af og til at se, hvor din hund egentlig har lyst til at gå tur! Du skal blot tage den med udenfor i snor og overlade styringen til den! Hvis du har en større hund, der trækker meget i snoren, så er dette dog nok ikke den bedste idé…

At gå tur med hunden behøver ikke at være kedeligt! Forhåbentlig føler du dig nu meget mere inspireret til at prøve nogle sjove nye aktiviteter med din firbenede ven, og du kan bringe spændingen tilbage til den daglige gåtur.

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *