Omlet bloggen

Sådan holder du din kat varm om vinteren

De nye farver på Maya Donut kattesenge er Påfuglegrøn og Karamelfarvet

Bliver katte kolde i huset?

Hvis du har indekatte, spekulerer du måske på, om de også kan blive påvirket af det kolde vejr. Svaret er, ja! Selvom vi gør vores bedste for at holde vores hjem varme ved at skrue op for varmen og bære flere lag, er der altid nogle rum, der føles, som om de har mere træk end andre.

Hvordan kan du holde dine katte varme i et koldt hus?

Vores hjem kan blive temmelig kølige i de koldere måneder, hvilket betyder, at du ofte vil opleve, at din kat finder de steder, hvor den kan finde mest varme. Heldigvis er der flere måder, hvorpå du kan hjælpe med at holde din udendørs- eller indendørskat varm i hjemmet.

Holder tæpper katte varme?

En måde at holde din katteven varm inde i et koldere hus er at købe etkattetæppe, som du kan placere over et møbel, som din kat kan lide at ligge eller sidde på, eller endda oven på deres egen seng.
Omlets luksuriøse superbløde kattetæppe er ideelt til koldt vejr,
med quiltet grå plys på den ene side, og en luksus sherpa på bagsiden. Hvad med at bygge en hyggelig hule, ved at bruge dit kæledyrs tæppe sammen med en papkasse og polstring? Find ud af, hvordan du kan lave en huleher.

En kat hygger under Omlets luksuriøse superbløde kattetæppe

A Cosy Bed

I et tidligere blogindlæg forklarede vihvorfor nogle katte foretrækker at sove på vores sengei stedet for deres egne. Men hvis du har en hyggelig kæledyrsseng af god kvalitet kan det hjælpe med at løse problemet samt holde din kat varm i et koldt hus.
Kattesengen med støttekantogMaya Donut
Maya Donut kattesenger perfekt til vintervejr, hvor den luksuriøse imiterede pels er uimodståelig blød og behagelig, sammen med den bløde polstring, hvilket resulterer i en seng, som din kat ikke vil ud af!

Et sikkert og varmt skjulested

For at give katten yderligere komfort i vintermånederne, kan du placere din kats seng inde i en
indendørs kattehule. Et kattehus kan placeres i ethvert område af dit hjem og vil beskytte din kat mod træk og forstyrrelser i deres private hule. Mens mange katte elsker at have deres eget kattehus, kæmper nogle i starten med at bruge det, så tag et kig på dette tidligere blogindlægSådan får du din kat til at bruge sin kattehulefor at finde gode råd.

Et ekstra tip til at hjælpe med at holde din kat glad og sund i denne periode er at fodre dem mere. Du vil måske bemærke, at når det er koldere, ser din kat ud til at være mere sulten, ligesom os! Det er fordi de forbrænder flere kalorier, da de holder på deres kropstemperatur for at holde sig varme. Prøv at give dem en smule mere mad eller giv dem et par mere nærende godbidder for at holde dem i gang.

Noget andet at være opmærksom på i de koldere måneder som katteejer er placeringen af ​​kattebakken. Det er selvfølgelig helt naturligt at ville holde lugten fra kattegrus i skak, hvilket kan betyde, at man vil placere den indendørs kattebakke i et andet rum, end hvor familien tilbringer meget tid. Dog kan mere isolerede områder af hjemmet, såsom garagen, have mere mere kold luft, så sørg for at flytte bakken til et varmt rum, om nødvendigt.

Hvilken temperatur er for kold for katte?

Ekstreme vejrforhold såsom virkelig lave temperaturer kan være skadelige og endda dødelige for katte. Især ældre katte og killinger, såvel som indekatte, er mere modtagelige overfor kulden, da deres kroppe ikke er så godt tilpasset som katte, der har brugt mere tid udendørs. Andre faktorer som kropsvægt og pels spiller også en rolle, når det kommer til at diktere, hvilken temperatur der er for kold. Den generelle tommelfingerregel er dog, at de ikke skal efterlades udenfor, når det når under 7ºC. Når katte efterlades udenfor i frostgrader, risikerer de at udvikle forfrysninger og hypotermi. Hvis din kat har været udenfor og viser symptomer såsom overdreven rysten, overfladisk vejrtrækning, har blærer på huden eller iskolde poter, halespids eller ører, eller er kold at røre ved, skal du straks kontakte din dyrlæge.

En kat kigger ud af vinduet, på sneen udenfor

Er det i orden at lukke din kat ud om vinteren?

Det bedste sted for katte at være om vinteren er indendørs, hvor du ved, at du kan holde dem sikre. Vi har tidligere set, hvor farlige de lave temperaturer kan være for katte, så det er klogt at holde dem indendørs, indtil det bliver varmt igen. Heldigvis vil de fleste udendørskatte naturligt trække sig tilbage til deres hjem når vejret bliver for koldt, hvor de ved, at de får det varmt. Men nogle udekatte kræver lidt mere overbevisning. Det er en god idé at aktivere dine katte med masser afstimulerende legetøj ifor at hjælpe dem igennem denne periode, hvilket vil hjælpe med at opfylde deres fysiske og mentale træningsbehov.

Holder kattes pels dem varme om vinteren?

Kattes pels spiller en afgørende rolle i at beskytte deres indre kropsstruktur, og hvordan de kommunikerer. Har du nogensinde bemærket, hvordan din kats hår rejser sig, når de er ophidset? Din kats pels er der også for at holde den beskyttet mod eksterne elementer som kulden, men også mod varmt vejr. Mængden af sollys påvirker, hvor meget din kat fælder, og du vil nok opdage, at de ofte fælder mere i sommermånederne. I løbet af efteråret, når vi begynder at miste sollys, vil katte få en tykkere vinterpels for at holde sig isoleret, og være klar til det kolde vejr.

Som vi tidligere har været inde på, betyder det, at katte med længere hår har mere beskyttelse mod det kolde vejr. Hårløse, eller katte med kort pels, har brug for lidt mere hjælp til at holde varmen i løbet af denne sæson. Det er vigtigt, at du er i stand til at give din kat et sikkert, varmt indendørs rum, uanset race, og at du investerer i yderligere vinterforsyninger såsom tæpper. For hårløse katte, der kæmper mere på denne tid af året, kan du købe en sweater til dem at holde dem varme. Bare sørg for, at de er komfortable, og at stoffet irriterer ikke deres hud.

Kat gemmer sig i sin private hule, stilfuld, designer kattemøbler, Maya kattehus

Vinteren kan være en hård tid for vores kæledyr, men når du går igennem de sidste par måneder med koldt vejr, bør du fortsætte med at sikre, at du hjælper med at holde dine katte glade, sunde og varme med de rigtige ressourcer!

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *