Omlet bloggen

Har min hund brug for et tæppe?

Vinteren er her, og det kølige vejr betyder, at vores kæledyr alle kan drage fordel af lidt af vores hjælp til at prøve at holde sig varme. Som hundeejer undrer du dig måske over, hvad du præcist kan gøre for at holde din hund varm denne sæson. Hvad med at investere i en ekstra hyggelig hundeseng? Eller måske har du overvejet at købe en jakke til dem, som de kan have på på gåture? Men har du nogensinde tænkt på at give din hund sit eget tæppe?

Vil alle hunde nyde godt af et tæppe?

Nogle hunde kæmper mere for at regulere deres kropstemperatur end andre, hvilket betyder, at de har brug for ekstra varme fra et tæppe, især i det koldere vejr. Især ældre hunde har et svagere immunsystem og er mere tilbøjelige til at udvikle ledsmerter såsom gigt, når de bliver ældre. Som følge heraf har de sværere ved at prøve at holde sig varme, og vil derfor ofte hellere holde sig ude af det kolde vejr og slappe af indenfor under ettæppe for at holde sig dejligt varme.

Mindre hunde, især legetøjsracer som Toy Poodles og Yorkshire Terriers, kan også have det svært hen over vinteren. Dette skyldes, at større hunde har et mindre forhold mellem hudoverfladeareal og kropsvægt sammenlignet med mindre racer. Kort sagt betyder det, at små hunde mister varmen hurtigere. Derudover føler fintbenede hunde, der vejer mindre som Greyhounds og Whippets, også kulden mere, da de har mindre fedt til at holde dem isolerede.

Når det kommer til kulde, er den generelle tommelfingerregel, at hvis det er for koldt for dig, så er det for koldt for din hund at gå udenfor. De fleste hunde er glade for at være udenfor i lange perioder, indtil temperaturen falder til under 7°C, men med sårbare hunde er det vigtigt at være endnu mere forsigtig med at tage dem udenfor om vinteren. Det kan du læse mere om på vores tidligere blog
Har min hund det for koldt?.

Alle hunde kan dog have gavn af at have et varmt tæppe, selvom de ikke falder ind under den sårbare kategori at være særligt modtagelige overfor koldt vejr.

Luksus hundetæppe i imiteret lammeskind  er en god mulighed, hvis du leder efter et passende tæppe til at opfylde din hvalps behov, uanset størrelse eller alder. Tæppet fås i tre forskellige størrelser, som du kan vælge imellem, hvilket gør det til det ideelle kæledyrstæppe til enhver hund.

Hvis en hunds pels holder dem varme, hvorfor har de så brug for et tæppe?

Selvom det er rigtigt, at et af hovedformålene med hundes pels er at holde dem beskyttet mod de ydre elementer såsom vejret, forhindrer dette dem ikke helt i at føle kulden. En god måde at tænke på er, hvordan vi også har brug for hjælp fra et par ekstra lag varmere tøj i koldere vejr. Det er også vigtigt som hundeejere at huske, at nogle hundes pels gør dem mere rustede til at klare kulden end andre, ligesom alder eller kropsvægt kan have en indflydelse. For eksempel har hunderacer som Huskies og Sankt Bernardshunde en særligt tyk pels, som giver dem et ekstra lag varme, hvilket gør dem bedre til at tolerere kolde temperaturer og sne end andre hunde. Nogle racer har kortere, tyndere pels, så de vil have mere gavn af varmen fra et tæppe.

Husky udenfor, blomster i baggrunden

Er hundetæpper kun til vinter?

Ligesom os har hunde stadig brug for et behageligt sted at hvile hele året rundt, og et tæppe byder på mere end blot varme om vinteren til vores pelsede venner. Vidste du, at det er et naturligt instinkt for hunde at ‘bygge rede’, eller skabe deres egen hule, som de kan søge ly under, på samme måde som de bruger et tæppe? Vi vil dog se nærmere på de andre fordele ved hundetæpper nedenfor.

Hvad er fordelene ved hundetæpper?

En god nattesøvn for din hund

Hunde elsker at tage en lur, og at have et behageligt sted at hvile sig er nøglen til en god nattesøvn. Når du giver din hund et hyggeligt tæppe til sengen eller oven på, hvor din hund sover, kan de få den dybe, drømmende søvn, de fortjener, især på en kold nat!

Kan hjælpe med at lindre din hunds angst

Hundetæpper kan tages med overalt, hvilket betyder, at de kan være et nyttigt værktøj til at reducere din hunds angst. Hvis du giver din hund en genstand, som den forbinder med deres hjem på grund af duften og følelsen af ​​tæppet, vil det give dem en følelse af tryghed i nye omgivelser, når de føler sig nervøse.

Beskytter dine møbler

Ligesom hundetæpper er til gavn for dine hunde, kan de også gavne hundenes ejere! Tæpper kan placeres på møbler rundt omkring i hjemmet, hvor din hund normalt slapper af, hvilket betyder, at din sofa eller seng kan beskyttes mod mudrede poter og pels.

Holder dit hjem stilfuldt

Hundetæpper kan også tilføje et stilfuldt look til dit hjem!
Omlets luksus superbløde hundetæppe er dobbeltsidet, med en luksuriøs cremefarvet sherpa på den ene side, og valget mellem kulgrå eller julestjernerød vatteret plys på den anden side – perfekt til at komplementere enhver boligindretning!

Komfort er nøglen til vores elskede hunde, og vi ønsker kun det bedste for vores kæledyr. Hvem ville ikke have et, nu når vi ved, hvorfor hundetæpper er så vigtige for vores pelsede venner.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *