Omlet bloggen

Giv dit Eglu hønsehus en forårsrengøring

kvinde rengører eglu go up hævet hønsehus

Det nærmer sig snart den tid på året, hvor din hønsegård formentlig ser lidt slidt ud. Hønsene har været lukket inde mere end normalt, dine høns har sikkert spredt masser af mudder rundt omkring i haven, og du har nok ikke tilbragt meget tid i kulden.

Udsæt det ikke længere – det er tid tilden årlige forårsrengøring af hønsegården! Hvis du har et hønsehus i træ, tror du måske, at du skal bruge hele dagen på denne opgave, men hvis du er så heldig at have et Eglu hønsehus, så er du færdig med opgaven, før familien bemærker, at du er gået udenfor.

Lad os fortælle dig, hvor nemt det er at rengøre et Eglu hønsehus!

1 – Tøm møgbakken

Alle Eglu hønsegårde har en udskydelig møgbakke, hvor affaldet fra dine høns lander, når de slapper af om natten. Du skal bare tage bakken ud, tømme den på din kompostbunke (den vil give god gødning næste år!) og skylle eller tørre bakken af ​​for at gøre den skinnende ren igen!

2 – Fjern og rengør alle aftagelige dele

Stil bakken til side når du har rengjort den, og fjern alle andre løse dele af din Eglu. Bagpanelet, siddepindene og redekassen kan alle tages ud til rengøring. Har du en Eglu Cube, kan du også tage skillevæggen mellem æggekassen og redepladsen ud.

Foderautomater, drikketrug, legetøj til høns og andet tilbehør skal også tages af til en forfriskende rengøring. Fjern også siddepinde til høns fra din gård eller dit hønsetræ.

Giv alle disse dele en grundig rengøring. Hvis du har en højtryksrenser, kan du bare lægge delene ud på græsplænen eller på din terrasse og sprøjte dem rene, men det er lige så nemt med en haveslange eller blot en spand vand og en blød klud.

børn giver hønsehuset en forårsrengøring

3 – Spul og aftør glatte overflader

Mens alle løse dele er taget af, skal du også vaske indersiden af ​​huset. Fordi alle overfladerne af
Eglu hønsehuse i plastik er glatte, og der er ingen ubekvemme afkroge, som du ville finde i et hønsehus i træ, vil du nemt finde snavs og hurtigt kunne fjerne det.

Takket være de slidstærke, holdbare materialer svækker du ikke huset ved at skrubbe og rengøre det, og da plastikken ikke absorberer noget, behøver du ikke bruge stærke kemikalier for at rengøre hønsehuset. I de fleste tilfælde vil varmt sæbevand være nok, men hvis du har nogle seje pletter, kan du sprøjte med et kæledyrssikkert desinfektionsmiddel.

Hvis du har et stort Eglu Cube hønsehus eller et hævet Eglu Go UP hønsehus, al denne forårsrengøring kan udføres stående i en passende højde. På den måde har du et godt overblik over hønsehuset uden at skulle kravle rundt på alle fire. Perfekt, hvis dine knæ ikke er, som de plejede at være!

4 – Flyt hønsegården på frisk græs

Hvis du har hjul på din Eglu hønsegård, og den ikke er fastgjort til en større struktur, er dette det perfekte tidspunkt at flytte den til et andet sted i haven. Måske vil du placere den et mere skyggefuldt sted for at forberede dig til varme forårsdage, eller bare bruge en anden del af haven for at redde græsset fra at blive hakket for meget i?

Møgbakken og plastik siddepindene holder din Eglu frisk og ren i længere tid.

eglu cube hønsehus der er let at rengøre

5 – Lad det tørre

Du bør altid lade huset tørre, før du lukker dine høns ind igen, da fugtige omgivelser er virkelig dårlige for høns’ luftveje. Med hønsehuse i træ skal du vente mindst et par timer, før gården er tør igen, men med Eglus, og måske lidt hjælp fra solen, kan hønsene begynde at bruge huset igen før du ved af det. Hvis du vil fremskynde processen, kan du endda tørre alle delene med et håndklæde, før du samler dem sammen igen.

6 – Gør alt klart

Det sidste, du skal gøre, er at lægge noget nyt, frisk bundmateriale i redekassen, fylde foderautomaten og drikketruget og sætte alt tilbehør tilbage. Hvis du vil give dine høns en smule ekstra beskyttelse, er dette også et godt tidspunkt at drysse lidt midepulver rundt om siddepindene for at forhindre irriterende skadedyr i at angribe dine høns om natten.

Afhængigt af hvor grundig du har været med dine ugentlige rengøringer, bør det ikke tage dig længere end en halv time at give din Eglu hønsehus en forårsrengøring. Dit hus vil se endnu bedre ud i haven, og din flok vil virkelig sætte pris på alt dit hårde arbejde! Og hvis du ikke allerede har høns, så er det måske på tide at overveje.
Se, hvorfor foråret er det perfekte tidspunkt at begynde at holde høns på i denne blog

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *