Omlet bloggen

Katte og dyreliv i haven

Kat, der leger på Omlet Freestyle udendørs kattetræ i Omlet kattegård

Når det handler om dyrelivet i haven, er din kat så hensynsløs som en rasende løve eller frygtsom som en mus?Vi vil måske tro, at vores katteven ikke ville skade en flue, men som efterkommere efter deres større kattemedlemmer, er katte naturlige rovdyr, uanset om vi kan lide det eller ej. Men har alle katte behov for eller ønske om at slå ihjel, og kan du stoppe dem fra at jage? Desværre er svaret nej, på trods af om du forkæler den og opfylder alle dens behov. Får den muligheden for at gå ud og jage, vil de fleste katte gøre det, udelukkende fordi de har det dyriske instinkt. Så hvordan kan du gøre din kats interaktion med dyrelivet i haven mere sikkert?

Jæger eller jaget?

Selv de mest nuttede og kærlige katte kan ty til deres jagtinstinkter, men de er ikke altid rovdyret…

Det er ikke altid det sikreste at tillade din kat at færdes frit i det fri, og fordi de er enlige væsner, vil de jage alene. Dette gør dem mere sårbare over for angreb fra større rovdyr såsom hunde, ræve, mink og ulve, såvel som at komme i slagsmål med andre katte og flere menneskelige trusler som biler, forgiftning eller tyve.

Som rovdyr kan vores katte udgøre en enorm trussel mod vores dyreliv og naturens naboer. Din kat er i stand til at dræbe vilde dyr, såsom fugle, krybdyr og små pattedyr, og selvom den ikke altid bringer byttet med hjem, er der stor chance for, at det allerede er blevet spist.

Jagt og sult

Jagt er ikke udelukkende motiveret af sult, men den måde, du fodrer din kat på, vil helt sikkert gøre en forskel for, hvordan de jager. Katte er opportunistiske jægere og ved, at hvis de kun skulle jage, når de er sultne, kan de risikere at sulte, udelukkende fordi at fange bytte ikke altid er vellykket og ikke altid er tilgængeligt. I dag har katte udviklet sig til at ændre deres daglige mønstre afhængigt af den mad, der er tilgængelig for dem.

I sidste ende, uanset om de er sultne eller ej, er jagt en instinktiv adfærd. Den gennemsnitlige velnærede kat deltager i cirka 3 timers jagt hver dag, hvorimod en kat, der fodres mindre, vil jage mere, så det er vigtigt at fodre din kat med jævne mellemrum i løbet af dagen for at efterligne dens naturlige fodringsmønstre. Den vil også nyde godt af et måltid rigt på kødindhold.

Kattesikkerhed

For at undgå den jagtpåvirkning, som din kat har på det lokale dyreliv og beskytte den mod rovdyr og menneskelige farer, har vi designet vores Omlet kattegård. Endelig kan katte lege sikkert i den friske luft! Omlets kattegård kan udvides og tilpasses til enhver tid, så den passer til din kat og plads, og hvis du ikke har en stor have, er det ikke noget problem. Hvad med en katteindhegning til altanen? Den er perfekt til lejlighedsaltaner. Nu får katte al den stimulation, de har brug for, mens både de og dyrelivet i din have er sikre.

Hvis din kat tilbringer meget tid udendørs, og du er bekymret for dyrelivet og din kats jagtvaner, er der et par ting, der kan hjælpe.

Sort og hvid kat i katteindhegning på altan

Mere tid til at lege

Ligesom med deres madmønstre kan den måde, katte leger på, påvirke, hvordan de opfører sig i naturen. Hvis du regelmæssigt leger med din kat og giver den kattelegetøj, der ligner bytte. Vi har alle set den måde, hvorpå katte kryber sig afsted, klar til at kaste sig over en sammenkrøllet avis eller et andet objekt. Hvis din kat udelukkende er en indekat, så fortvivl ikke. Du fratager dem ikke deres forfædres jagtarv. Jagt betyder ikke nødvendigvis at dræbe byttedyr, og det kan derfor kan tilpasses leg.

Du kan også introducere et kradsetræ til katte for at give din kat lidt ekstra hjernestimulering. Omlets Stak-kradsetræ er perfekt for katte og også for miljøet. De er lavet med slidstærkt karton, der kan modstå endeløse kradsesessioner. Underhold din kats nysgerrige sind og jægerinstinkt i stedet for at forsøge at mindske det.

Hvornår skal man ikke jage

Prøv at undgå daggry og skumring, de bedste jagttider. Husk dog, at ændring af en kats rutine skal ske langsomt for at sikre, at det ikke har en negativ indvirkning på katten.

Katte har brug for variation

Katte er neofile, hvilket betyder, at de elsker variation – især når det handler om mad. Regelmæssig servering af forskellige fødevarer kan bremse deres jagtadfærd, da de ikke behøver at lede andre steder efter nye velsmagende godbidder.

Slå alarm

Når du sætter en klokke i din kats halsbånd kan det bestemt advare et byttedyr om, at der er fare på vej, men katte er utroligt intelligente. Vær opmærksom på, at selvom dette kan synes at virke til at starte med, kan din kat måske finde en måde at mestre denne nye færdighed med at komme tæt på uden at lave støj.

Omlet og din kats jagen

Omlet kan ikke stoppe din kats jagtinstinkt, men med produkter som den super sikre kattegård og Stak-kradsetræet for at holde dem underholdt i timevis, kan din katteven være mere sikker – og det kan dyrelivet også.

Kat, der kradser Omlets Stak-kradsetræ med plante i baggrunden

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *