Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Katte og naturlivet i haven

Natur vs pleje

Når det handler om dyrelivet i haven, er din kat så hensynsløs som en rasende løve eller frygtsom som en mus? Vi vil måske tro, at vores katte ikke ville skade en flue, men uanset om vi kan lide det eller ej, er katte naturlige rovdyr, som efterkommere af deres større kattemedlemmer af familien. Men har alle katte brug for eller ønsker om at slå ihjel, og kan du stoppe dem i at jage?
Desværre er svaret nej, selv hvis du forkæler eller opfylder alle deres behov, vil de fleste katte gå ud og jage hvis de får muligheden, udelukkende fordi de har det dyriske instinkt.

Kat sidder på en hvid maya donut katteseng og kigger ud af vinduet

Bytte eller rovdyr?

Vi har fastslået, at selv den mest nuttede og kærlige kat kan blive en ond morder, men de er ikke altid rovdyret.
Hvor rart det end er at give din kat mulighed for at færdes frit i det fri, så er det ikke altid det sikreste. Katte er solitære væsner og vil jage alene, og er derfor mere tilbøjelige til at blive angrebet af større rovdyr såsom hunde, ræve, mink, vaskebjørne (afhængigt af hvilket land du er i),samt komme i slagsmål med andre katte og blive udsat for menneskelige trusler som
biler, forgiftning eller tyve.

Som et rovdyr kan vores katteudgøre en stor trussel mod vores naturliv og naturens naboer. De dræber vilde dyr, som fugle, krybdyr og små pattedyr. Selvom de ikke altid bringer byttet hjem, er der en stor chance for, at byttet bliver fortæret eller bare efterladt.

 

Kan du stoppe katte i at jage?

Den måde, du fodrer din kat på, vil helt sikkert have en forskel i måden, den måske jager på, men jagt er ikke kun motiveret af sult. Katte er opportunistiske jægere og ved, at hvis de kun skulle jage, når de er sultne, kan de risikere at sulte, fordi de ikke altid formår at fange bytte og bytte er ikke altid tilgængelig. Katte har udviklet sig til at ændre deres daglige mønstre afhængigt af den mad, der er tilgængelig for dem.

Den gennemsnitlige velnærede kat jager cirka 3 timer hver dag, hvorimod en kat, der fodres mindre, vil jage mere. Katte vil føle behovet for at jage, uanset om de er sultne eller ej.

Hvis du er bekymret for naturlivet og ikke vil have at din kat jager, er der et par ændringer i dine kattes liv, der kan hjælpe! Vi har samlet et par ideer nedenfor.

Fodring

Vores pussycats bør fodres med jævne mellemrum i løbet af dagen for at efterligne deres naturlige fodringsmønstre, og de har også gavn af et måltid rigt på kødindhold.

Katte har brug for variation

Katte er neofile, hvilket betyder, at de absolut elsker variation – især når det kommer til mad! Regelmæssig fodring af forskellige fødevarer kan bremse deres jagtadfærd, da de ikke behøver at lede andre steder efter nye velsmagende godbidder.

Mere tid at lege i

Ligesom deres madmønstre kan den måde, katte leger på, påvirke, hvordan de opfører sig i naturen. Leg jævnligt med din kat, og tilbyd dem legetøj til katte der ligner bytte.Vi har alle set den måde, hvorpå katte sidder på spring og er klar til at kaste sig over en sammenkrøllet avis. Hvis du underholder deres nysgerrige sind og jægerinstinkt i stedet for at forsøge at mindske det, er det muligt, at din kat har fået nok af at jage efter ting, når de går udenfor.

Hvornår man ikke skal jage

Prøv at undgå daggry og skumring, de bedste jagttider. Husk dog, at ændring af en kats rutine skal gøres langsomt for at sikre, at det ikke har en negativ indvirkning på katten.

Slå alarm!

At tilføje en klokke til halsbåndet er bestemt en måde at advare bytte om, at faren er på vej, men katte er utroligt intelligente. Så selvom det kan se ud til at virke i begyndelsen (og give dig ro i sindet), vil en kat normalt finde en måde at mestre denne nye færdighed med at komme tæt på byttet uden at lave støj.

Kattesikkerhed

For virkelig at undgå den jagtmæssige indvirkning, som din kat har på det lokale naturliv, eller beskytte dem mod rovdyr og menneskelige farer, kan du introducere en
Omlet kattegård så katte kan lege sikkert i den friske luft! Kattegården kan udvides og tilpasses på mange måder, så den passer til din kat! Hvis du ikke har haveplads, så har vi et andet alternativ til dig, nemlig en katteindhegning til altan. Nu får katte al den stimulation, de har brug for,mens både katten og naturlivet i din have er sikre.

Sort og hvid kat i katteindhegning til altan

 

Sådan træner du den indre jæger i en huskat

Hvis din kat ikke går ud og udelukkende er en indekat, så fortvivl ikke, du fratager dem ikke deres forfædres jagtarv. Jagt betyder ikke nødvendigvis at dræbe bytte, og derfor kan det tilpasses leg.

Hvis du regelmæssigt leger med din kat og forsyner den med nok legetøj og tilbehør, kan dette helt sikkert give dem nok stimulation til at efterligne en jagt.Du har måske set den måde, din kat krummer sig på, som om han var klar til at kaste sig over en flue eller et planteblad (tænk på juletræspynt!). Det er vigtigt at tillade denne form for leg.

Vores Freestyle kattetræ er den perfekte måde at balancere leg og nysgerrighed på. Læs vores guide til, hvordan du vælger det perfekte kattetræ til din indekat.

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *