Omlet bloggen

10 ting, du måske ikke ved om kattehår

Killing sover i den bløde hævede Maya Donut katteseng i earl grey

Har du nogensinde set på din kats knurhår og undret dig over, hvorfor de er der? Eller hvorfor en kats knurhår er kortere end en andens? Læs videre for at finde ud af 10 ting, du måske ikke vidste om kattes knurhår.

1. Din kats knurhår kan fortælle dig, hvordan katten har det

Vidste du, at din kats knurhår kan give dig et indblik i deres følelser? En glad kats knurhår vil være afslappede og lidt til siden, hvorimod en kat i højt beredskab eller på jagt efter bytte vil have knurhår der er bredt ud og trukket frem. En bange eller genert kat vil på den anden side forsøge at få deres ansigt til at se mindre ud ved at trække deres knurhår tilbage.

2. Katte er født med 24 knurhår

Katte fødes med i alt 24 knurhår – det er 12 på hver side af deres ansigt. Dette nummer vil forblive det samme resten af en kats liv!

3. Knurhår er forbundet med en kats nervesystem

Knurhår kaldes også vibrissae, hvilket betyder at vibrere. Og fordi en kats knurhår er forbundet med deres nerve- og muskelsystem, gør dette knurhårene meget følsomme. Når de strejfer noget, forårsager det en vibration, og knurhårene sender signaler til din kats hjerne for at hjælpe katten med at orientere sig.

4. Verdensrekorden for de længste knurhår er 19 cm!

I 2005 opnåede Missi the Maine Coon fra Finland verdensrekorden for de længste knurhår på 19 cm! For at sætte dette i kontekst måler det gennemsnitlige knurhår kun omkring 7,5 cm. Men generelt har længerehårede katteracer en tendens til at have længere knurhår.

5. Knurhår kan gøre katte til bedre jægere

Knurhår kan hjælpe en kat, når det gælder om at jage deres bytte. I første omgang vil en kats knurhår afgøre, om de vil være i stand til at presse sig ind i et lukket rum for at få deres fangst. Deres knurhår vil derefter hjælpe dem med at identificere formen på deres bytte, så de kan bide på det perfekte sted.

Kat hviler i Maya Nook katteseng møbel

6. Knurhår hjælper med at beskytte kattes øjne

Ligesom med vores øjenvipper, har en kats knurhår også det formål at hjælpe med at beskytte deres øjne mod støv og snavs.

7. Katte kan have knurhår bag på benene

Knurhår findes ikke kun på en kats ansigt! Katte har også knurhår på bagsiden af ​​deres forben. Selvom de kan ligne pels, hjælper knurhårene på benene katten med situationsfornemmelse og jagtevner.

8. Nogle gange tygger kattemor på sin killings knurhår

Hvis du nogensinde har haft killinger, har du måske bemærket, at en killings knurhår bliver tygget på af deres mor eller endda deres kuldkammerater. Oftest gør katte dette enten af ​​vane, som et tegn på stress, kedsomhed eller overdreven pleje. For at forhindre uønsket adfærd bør katte forsynes med en række
legetøj til at forhindre kedsomhed for at holde katten fysisk og psykisk stimuleret.

9. Katte fælder deres knurhår

Du vil uden tvivl have fundet din kats pels liggende rundt omkring i hjemmet, men hvad med deres knurhår? Katte fælder normalt mellem 1 og 3 knurhår om året, hvilket ikke er noget at bekymre sig om. Men hvis du bemærker overdreven tab af knurhår, kan dette indikere, hvad der sandsynligvis er et hud- eller stressproblem, så det bør undersøges af din dyrlæge.

10. Din kats knurhår kan ændre farve!

Når din killing bliver ældre, vil du sandsynligvis bemærke, at deres knurhår ændrer eller mister farve sammen med resten af deres pels. Afhængigt af deres race bliver deres knurhår normalt grå eller sorte.

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *