Omlet bloggen

Myter om at holde høns

Hvad forhindrer folk i at få høns? I dag afliver vi nogle myter om at holde høns for at sikre, at ingen undgår at få disse vidunderlige kæledyr af de forkerte årsager. Læs mere, hvis du forsøger at overtale en ven, partner eller forælder, der tøver med at holde høns!

 hønseflok udenfor en omlet lenham hønsegård med automatisk dør til hønsehuset

Høns lugter dårligt

Høns er faktisk ret rene dyr og vil regelmæssigt tage støvbade for at slippe af med snavs i deres fjerdragt. Selvfølgelig får de nogle gange mudrede fødder, men det er ikke noget, der vil lugte.

Det, der lugter, er afføring og snavs, der sætter sig fast i hønsehuset, så hvis du regelmæssigt rengører hønsehuset, behøver du aldrig bekymre dig om ubehagelige lugte. Med et hønsehus som Eglu, som er nemt at rengøre vil det tage dig få minutter at gøre dine høns’ hjem skinnende rent og frisk duftende!

Du skal bruge en hane for at få æg
Nej, slet ikke. Høns vil lægge det samme antal æg, uanset om der er en hane i flokken eller ej. Haner er dog selvfølgelig nødvendige, hvis man ønsker befrugtede æg til kyllinger.

Høns er tidskrævende

Høns vil, ligesom alle andre dyr, kræve noget tid og engagement, men i sammenligning med de fleste andre kæledyr er de utroligt selvforsynende. På daglig basis bliver du nødt til at lukke dem ud af gården, give dem mad og vand og give dem et hurtigt helbredstjek. Bortset fra det vil de gladeligt hakke rundt i haven uden din indblanden.

Du skal selvfølgelig også holde deres hjem pænt og rent, men det er gjort hurtigt og enkelt med et som Omlets Eglu hønsehuse, som er nemme at rengøre. Hvis du vil optimere at holde høns endnu mere, kan du investere i en automatisk dør til hønsehuse , der lader din flok ud om morgenen og lukke døren efter dem om natten, når de er vendt tilbage til huset.

Høns ødelægger din have

Det kommer lidt an på hvilke høns du har og hvor mange, men ja, det er rigtigt, at en flok høns, der er lukket op på et lille areal, kan gøre en del skade på din græsplæne. Der er tre måder at håndtere dette på.

  • Lad dine høns frit løbe så meget som muligt – over et større område vil deres hakken knap nok bemærkes.
  • Anskaf en flytbar hønsegård som du kan flytte rundt i haven så ofte du vil. Hvis du flytter den et par gange hver uge, vil dine høns ikke nå at ødelægge græsset.
  • Opret en hønespecifik del af haven, med en størrewalk-in hønsegård eller hønseindhegning . På den måde kan du, selvom hønsene skraber i noget af græsset, bestemme, hvor de gør det.

høne hakker i et omlet peck toy til høns

Hønsemøg er for stærk til at bruge i haven

Tværtimod! Hønsegylle er en af ​​de bedste gødninger, der findes, og det vil have en enorm positiv indflydelse på din have at have en jævn strøm af det fra dit hønsehus.

Når det så er sagt, bør du altid kompostere hønseklatter, før du bruger dem på dine blomster eller grøntsager. Fordi hønsemøg er så stærkt og kraftigt, kan frisk gødning faktisk afbrænde din afgrøde.

Høns har brug for meget plads

Den plads, du har brug for, afhænger naturligvis af størrelsen på din ​flok, men generelt vil de fleste høns være glade i en have i gennemsnitlig størrelse.

Ideelt set bør arealet, hvor du holder dine høns, være indhegnet, for at forhindre dem i at vandre ind i naboens have og lægge deres dyrebare æg der.
Græs er heller ikke nødvendigt, hvis du ikke har en stor græsplæne. Et lag flis at rode i vil give dine høns noget at kradse i, og flis er den helt rigtige type overflade at have under fødderne.

Høns larmer

Du behøver ikke bekymre dig om dette. Høns laver lyde, nogle racer mere end andre, men det er en behagelig klukken og spinden, som selv de mest gnavne naboer ikke vil have noget imod. Haner er en anden historie, de kan være ret højlydte, men som du allerede har fundet ud af, vil du have det fint med kun høns.

Høns tiltrækker rotter

Høns i sig selv vil ikke tiltrække gnavere til din have. Mus og rotter er faktisk ofte bange for høns og deres skarpe næb. Problemet her er maden; kyllingefoder og majs efterladt på jorden kan være svært for skadedyr at modstå. Du kan gøre dine høns’ hjem mindre tiltrækkende ved at opbevare foder i lufttætte beholdere og give din flok snacks i godbidsdispensere og hakkelegetøj, som er sværere for andre dyr at komme til. Vi har skrevet en helt anden blog om hvordan du holder rotter væk fra dit hønsehus.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *