Omlet bloggen

Kaniner og gravning

Kanin hopper gennem Omlet Zippi tunnelsystem i Omlet kaninløbegård

De fleste mennesker vil forbinde kaniner med gulerødder, men i virkeligheden går kaniner og gravning hånd i hånd. Uanset kaninrace har alle kaniner et medfødt ønske om at grave, tunnelere eller kradse i jorden. Men er det af kedsomhed, sjov eller bare for at lave ballade? Se nærmere på vores langørede venners adfærd sammen med os, og dyk dybere ned i kaninhullet for at finde ud af, hvorfor de graver. Og der er nogle simple Omlet-godkendte tips, der måske kan hjælpe med at bremse dine kaniners gravevaner.

I naturen

Vilde kaniner lever i huler – – et netværk af underjordiske bunker, hvor de føler sig trygge og beskyttet mod rovdyr som ræve og hunde. Gravning er en nødvendighed; et spørgsmål om overlevelse. Uden gravning ville de være sårbare for angreb, og derfor har kaniner udviklet sig til de små gravemaskiner, som de er i dag.

Har du nogensinde lagt mærke til, hvor store en kanins poter er? Du kan se de er velegnede til at banke løs i jorden med. Og deres lange kløer er perfekte til at skrabe i jorden. At vedligeholde deres huler og bunker er et stort arbejde – og kræver de specifikke værktøjer, naturen har givet dem.

Alle kaniner har deres egen adfærd og personlighed, men hunner har en tendens til at være de mest beslutsomme gravere, fordi de instinktivt forbereder sig på at bygge rede. Disse egenskaber overføres også til vores tamme kæledyrskaniner.

Sjov og motion

Gravning er dog ikke kun instinktivt, det er en engagerende aktivitet, der også er god motion (tænk Zumba for kaniner). Så i stedet for at forsøge at fjerne det fuldstændigt, er det en god idé at give kæledyrskaniner måder, de kan bruge denne naturlige adfærd på uden at ødelægge områder af dit hjem eller have. Hos Omlet har vi udviklet vores Zippi tunnelsystem til kaniner, så vores kæledyrskaniner kan føle sig hjemme og komfortable – alt imens du holder din have intakt. Kaninsikring af din have kan også hjælpe med at give din kanin plads, mens du beskytter dine dyrebare planter. Zippi-tunneler giver en omfattende legeplads af sammenkoblede rør, der holder kaniner underholdt, svarende til de huler, deres vilde forfædre ville være vant til. Det giver også en sikker rute for dine kaniner til at navigere fra deres hus, til deres legeområde og tilbage igen. Denne rejsemetode efterligner den måde, kaniner i naturen bruger tunneler og huler på.

Skift forløbet af Zippi-tunnelerne når som helst. Tunnelerne kan forlænges, drejes eller hæves til en anderledes rute. En travl kanin er en glad kanin, da kedsomhed tager hårdt på alle kaniner.

Kedsomhed

Konstant gravning forårsager ikke kun kaos og udgør et opgravet område, der er til gene for dig, men det kan også være et tegn på, at din kanin keder sig eller er ensom. Kaniner er naturligvis meget omgængelige dyr, der elsker selskab. Vi anbefaler stærkt at give din kanin en huskammerat eller to, for de trives bedst i par- eller gruppesammenhæng.

Hvis du kun har én kanin, har de brug for mere opmærksomhed og underholdning end dem, der bor sammen med andre kaniner. Nogle gange kan kaniner skabe et stærkt bånd med deres ejere, der er nok til at dæmme op for enhver ensomhed. Eller andre legekammerater kan omfatte marsvin, små hunde eller katte – men disse er i høj grad afhængige af dyrenes individuelle personligheder. Enhver interaktion mellem arter bør overvåges nøje.

Tilbyd altid masser af berigelse til dine kaniner. En Caddi godbidsdispenser til kaniner vil hjælpe med at holde dem underholdt under snacktiden. Nogle kaniner kan også lide små stykker legetøj som dem, der er designet til katte, eller dem, der er specielt lavet til kaniner.

Kaninejer og barn med deres kanin, bruger Omlet Zippi tunnelsystem til kaniner

Plads til at udforske

Hvis du begynder at bemærke en aggressiv og forstyrrende adfærd hos dine kaniner, kan det skyldes pladsmangel. Selv som små dyr kan de vokse ud af deres opholdsrum. Kaniner vil trives meget mere med plads og stimulering. Zippi kaningårde og legegårde giver dine kaniner mere plads til at vokse og udforske i et sikkert miljø. De er nemme at installere, flytte og vedligeholde. De kan også nemt udvides og giver uendelige muligheder og sjov. Tilføj nogle Zippi platforme til kaniner for at udnytte endnu mere plads og give forskellige udsigtspunkter.

5 måder at dæmme op for dine kaniners gravning på

Jo mere fritid kaniner har, jo flere problemer vil de forårsage. At holde sig travlt beskæftiget resulterer generelt i mindre gravning fra dine kaniner. Giv din kanin en masse at foretage sig, så den er godt beskæftiget. Her er 5 måder, hvorpå du kan hjælpe dine kaniner med at grave sikkert eller helt fraråde gravning.

1. Gravekasser

Placer en pap- eller plastikkasse i dine kaniners område og fyld den med jord, papir, kviste eller andet, der giver lidt modstand. Dine kaniner kan tilfredsstille deres trang til at grave, samtidig med at de også forbrænder noget overskydende energi.

2. Belønning

Spred dine kaniners yndlingsgodbidder rundt på et udpeget “gravested” for at belønne deres graveindsats og forhåbentlig forhindre dem i at grave andre steder. Det kan kræve lidt tålmodighed og konsistens, men med tiden skal de nok vænne sig til den nye rutine.

3. Organisering

Indendørs og udendørs kaniner nyder at organisere sig. De kan ikke farvekoordinere deres skabe, men de kan godt lide at trække, bide, trække og ridse materialerne omkring dem. Dette kaldes “bunching”. Ikke alene er dette en fantastisk kilde til underholdning, det holder dem også fysisk og mentalt i gang. Brug nogle gamle bademåtter, tæpper eller håndklæder og lad dem “bunche” så meget de vil – hvilket vil distrahere dem fra at grave et hul i dit blomsterbed. Vær forsigtig med typen af ​​stof – hvis noget går i stykker for let, kan det udgøre en kvælningsfare, så sørg for at skifte stoffet, hvis det bliver for tyndt eller slidt.

4. Kastrering eller sterilisering

Nogle kaniner vil grave ud af frustration og behovet for at flygte og finde en mage. At sterilisere eller kastrere dine kaniner vil mindske denne impuls og forhindre anden uønsket adfærd. Ligesom med hunde og katte vil dine kaniner i det lange løb blive sundere og gladere ved at blive steriliseret eller kastreret.

5. Anti-tunnelnet

Omlets Eglu Go løbegård forbundet til kaninhuset, er lavet af et stærkt stålnet, der hjælper med at beskytte dine kaniner mod rovdyr. Den har også med en gulvtråd, der ikke kun afholder dine kaniner i at grave huller, men det hjælper også med at forhindre dem i at grave sig ned under løbegården og flygte. Det er mere hygiejnisk end et fast gulv, med store nok mellemrum i nettet, så det stadig giver komforten af ​​græs i stedet for ubehageligt hårdt underlag eller metal.

Omlet: kaninopførsel

Hos Omlet dedikerer vi vores tid til at udvikle produkter med dyr og deres ejere i tankerne. Vores Caddi godbidsdispenser til kaniner, Zippi tunnelsystem til kaniner, og Zippi løbegårde og platforme til kaniner er alle perfekte tilføjelser til enhver kaninelskers hjem og vil hjælpe med at holde dine kaniner sunde og glade i de kommende år.

Omlet Zippi tunnelsystem til kaniner sat op i haven

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *