Omlet bloggen

Ny kanin tjekliste

At få et hvilket som helst kæledyr er en spændende tid for hele familien. Men ligesom ethvert andet dyr kræver kaniner din fulde dedikation og de rigtige værktøjer til at sikre, at de kommer godt i gang og lever lykkelige og opfyldte liv! Så for at hjælpe dig er her vores nye kanin tjekliste, så du kan afkrydse alt, hvad du har brug for til din nye pelsede tilføjelse.

Sort og hvid kanin ligger udenfor med lilla Eglu Go kaninhus

Hø/bundmateriale – et must til din nye kanin tjekliste

Et godt sted at begynde, før du får din nye kæledyrskanin, er ved at sørge for, at du har masser af kaninhø/bundmateriale. Ikke alene er frisk hø en vigtig del af en kanins kost, men de har også brug for masser af hø til deres bundmateriale. Omlet har et stort udvalg af bundmateriale til kaniner som du kan krydse af din nye kanin tjekliste egnet til ethvert kaninhjem, herunder Omlets eget Eglu Go kaninhus, der sikrer, at dit nye kæledyr får den mest behagelige nattesøvn!

Hø er også ideelt til at opmuntre en kanins naturlige instinkt til at søge foder, hvorved de i naturen ville søge efter vilde fødekilder. Foder hjælper også med at holde kaniner mentalt stimuleret. Du vil se, at en kanin, der kun fodres med fodertilskud i deres madskål, i modsætning til en afbalanceret kost, herunder hø, kan ende med at spise for hurtigt, hvilket igen kan gøre dem utilpasse. Desuden vil en afbalanceret kost til dine kaniner også holde tænderne i god stand!

Kaninfoder og skåle

En kanins kost skal bestå af tør mad, frisk mad og hø. Omlet har et bredt udvalg af kaninfoder der er nøje udvalgt og tilbyder nærende og afbalancerede muligheder, så du kan vælge det rigtige foder, der passer til behovene hos din nye kæledyrskanin.

De fleste kaniner elsker frugt og grønt, så det er en god idé også at inkludere disse i deres kost. Mens du måske forbinder kaniner med at gnave væk på gulerødder, kan denne type grøntsag faktisk forårsage forstoppelse hos kaniner og få sukkerniveauet til at stige farligt, hvis det indtages for meget. Omlets Caddi godbidsdispenser til kaniner er den perfekte måde at fodre dine kaniner med frugt og foder på. Ikke alene vil det give din kanin underholdning, men vil også gavne dig ved at forbedre kaningårdens renhed og reducere madspild. Så hvis du planlægger at fodre din kanin med naturens helt egne godbidder, skal du sørge for at læse vores tidligere blog Hvilke frugter og grøntsager kan jeg fodre min kanin med? hvor du kan finde en liste over de frugter og grøntsager, der passer til din pelsede ven, der skal fodres.

Ud over mad og en ubegrænset forsyning af ferskvand skal du også sørge for, at din kanin har en madskål og enten en drikkeflaske eller vandskål. Nogle ejere vælger at bruge en drikkeflaske i stedet for en skål, men det er helt op til dig. Mens skåle let kan blive væltet og gøre din kanins bundmateriale vådt, er de mere en naturlig måde for en kanin at drikke. Når det er sagt, reducerer en vandflaske vandspild og er normalt bedre end en skål, når det kommer til at holde din kanins vandforsyning ved samme temperatur. Du kan finde et udvalg af skåle og drikkeflasker til kaniner i Omlet-butikken.

Kaniner udenfor i deres Omlet udendørs løbegård ved siden af deres Eglu Go kaninhus

Godbidder til kaniner

Mens kaniner skal fodres med en sund kost, vil en lejlighedsvis godbid ikke gå galt! Godbidder er en rigtig god måde at belønne din kanin på og Omlets godbidder til kaniner er den perfekte løsning! 

Et kaninhus der holder

Din nye kanin har naturligvis brug for et sted at bo! Tilføj Omlets Eglu Go kaninhus til din nye kanin tjekliste. Den er ideel til enhver potentiel kanin ejer og vil holde dine kaniner sikre fra de ydre elementer og eventuelle rovdyr. Endnu bedre, så leveres vores Eglu Go kaninhus med et høstativ, en foderskål og drikkeflaske, hvilket gør det problemfrit at holde kaniner! Endvidere har vores Eglu Go kaninhus en aftagelig bakke til bundmateriale, hvilket betyder, at du ikke behøver at købe en aftagelig bakke til oprydning efter dit kæledyr.

Hvis du vælger at have en kanin i hjemmet, skal du sørge for, at uanset hvor de bor, de er i et kaninsikret rum. Du kan finde mange nyttige tips i vores guide om Hvordan man kan kaninsikre sit hus der har mere information om dette emne.

Ny essentiel kanin tjekliste: En sikker og tryg kaningård!

Ud over at dine kaniner har et hus eller et hjem at bo i, vil de også have brug for en sikker løbegård for at give dem lidt ekstra frihed og plads til at hoppe rundt, så sørg for at dette også er at finde på din kanin tjekliste! En af de vigtigste årsager til, at kaniner graver, og derfor potentielt undslipper fra deres løbegård, er fordi de keder sig. Vi skrev om dette emne på vores tidligere blog Kaniner og graveri hvis du vil finde mere information om dette emne.

Heldigvis byder Omlets walk-in løbegård til kaniner ikke kun på masser af plads til din kanin til at hoppe rundt, men den vil også holde dem trygge og sikre overfor andre kæledyr eller rovdyr. Løbegården har en stalddør, hvilket betyder, at toppen og bunden af døren åbnes uafhængigt, så du kan smide nogle godbidder til dine kaniner uden at bekymre dig om, at de flygter! Alternativt kan du skabe den ultimative kanineventyrlegeplads med Omlet Zippi kaningårde og legegårde, der kan forbindes til deres gård og hus, så de får mere plads.

Du vil sikkert gerne give din kanin masser af stimulering inde i deres løbegård. Omlet har alt hvad du behøver for at få dine kaniner til at hoppe rundt af glæde, fra Zippi legetunneller der er designet til at efterligne en kaninhule i naturen, til Zippi platforme til kaningårde,der giver din kanin nye steder at udforske!

Kaninlegetøj

Noget andet du kan krydse af din nye kanin tjekliste er legetøj! Ligesom vores andre kæledyr har kaniner brug for at lege, hvilket betyder, at de har brug for masser af legetøj for at berige deres miljø og holde deres nysgerrige sind i gang! Omlets Zippi tunnelsystem til kaniner forbinder din kanins løbegård med deres hus, men fungerer også som et fantastisk legetøj, som din kanin vil elske. Du kan også vælge hængende legetøj, der kan fastgøres til din kaningård.

Et skjulested

Din nye kanin skal også have et sted at skjule sig. Selvom det måske lyder mærkeligt, har kaniner faktisk et naturligt instinkt til at gemme sig for at forblive beskyttet. I naturen gøres dette, så de kan beskytte sig mod rovdyr som ræve. At gemme sig er også en kanins naturlige reaktion på frygt, hvis de føler sig stressede, har smerter, har det dårligt eller bare ønsker en pause fra social kontakt! Omlets Zippi kanin shelter er ideel for kaniner til at udføre denne adfærd, hvilket giver dem et sikkert sted, hvor de kan trække sig tilbage for at slappe af.

Neglesaks

En kanins negle skal ikke forsømmes, så du skal sørge for at have en negleklipper parat! Faktisk er negleklipning en væsentlig del af kaninpleje, og du bliver nødt til at gøre det cirka en gang hver anden måned fordi de vokser bemærkelsesværdigt hurtigt.

Selvom negleklipning ikke tager lang tid, kan du også lade dyrlægen gøre det for dig, hvis du ikke selv føler dig sikker på at gøre det.

Konklusion på den nye kanin tjekliste

Så uanset om du får en ny babykanin eller redder en voksen kanin, vil du forhåbentlig nu være forberedt på, hvad du har i vente, når dit nye kæledyr flytter ind!

Hvid kanin bevæger sig rundt i Omlets Zippi tunnelystem til kaniner

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *