Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Kaniner kan lide at grave

Graver kaniner ud af kedsomhed, for sjov eller for at lave ballade? Vi ser nærmere på vores floppy-ørede venner og hopper dybere ned i kaninhullet for at finde ud af, hvorfor de graver. Der findes nogle simple Omlet-godkendte tricks, der måske kan opklare det.

Brun vild kanin i græslandskabI naturen

Vilde kaniner lever i rækkerne, et netværk af underjordiske warrener, hvor de føler sig trygge og beskyttet mod rovdyr som ræve og hunde. At grave er en nødvendighed, et spørgsmål om overlevelse. Uden den evne ville kaniner være sårbare for angreb, hvilket er grunden til kaniner har udviklet sig til disse gravemaskiner!

Har du nogensinde lagt mærke til, hvor store deres poter er? Det hjælper, når de skal hamre løs på jorden og deres skarpe kløer og tænder er perfekte til at skrabe på jorden med. Det er også en stor opgave at vedligeholde deres warrener. Ingen andre gør det!

Alle kaniner har deres egen adfærd og personligheder, men hunnerne er ofte de mest beslutsomme gravere, fordi de instinktivt forbereder sig på at rede sig. Visse træk som dette vil vise sig i vores tamme kaniner, da denne adfærd er indbygget i dem.

Sjov og motion

At grave er ikke kun instinktivt, det er en sjov aktivitet og også god motion (tænk Zumba for kaniner!), så i stedet for at forsøge at modarbejde det, er det en god idé at give kæledyrskaniner muligheder for, at de kan udleve denne naturlige adfærd uden at ødelægge områder i dit hjem.
Hos Omlet har vi udviklet Zippi kanin tunnelsystemet, så vores kæledyrskaniner kan føle sig hjemme og komfortable, samtidig med at vi holder haven intakt!

Tunnellerne udgør en omfattende legeplads af sammenkoblede tunneller, der holder kaniner underholdt, på samme måde som deres vilde forfædre ville blive have været vant til.Leg er afgørende for alle dyrs sundhed og mentale sundhed, og det er et godt tegn, når de leger, selv om nogle er mere ude på ballade end andre.

To børn leger med hvid kanin i lav zippi legegård med grøn zippi tunnel forbundet til grønt omlet eglu kanninhusKedsomhed

Konstant gravning og forstyrrelse vil ikke kun forårsage kaos og være en generel bekymring for dig, men det kunne også være et tegn på, at din kanin keder sig eller er ensom. Disse kaniner er naturligvis meget sociale små skabninger og elsker selskab, uanset om det er fra andre kaniner, marsvin eller katte og hunde (dette vil afhænge af hvert enkelt dyrs natur, tag ikke vores ord for det!). Vi anbefaler dog at give jeres kaniner en ven eller to, fordi de trives virkelig i sådan et miljø. Hvis du kun har én kanin, skal de have mere opmærksomhed og underholdning end dem, der bor sammen med venner.

Plads til at udforske

Hvis du begynder at bemærke aggressive og forstyrrende opførsel hos din kanin kunne det skyldes mangel på plads. Bare fordi de er små pattedyr, kan de stadig vokse ud af deres miljø og vil trives med mere plads og stimulering. Omlets Zippi kanin legegårde vil give din kanin mere plads, så de kan vokse og udforske i et sikkert miljø.

De er simple at installere, flytte og vedligeholde, og de kan nemt forlænges, og giver endeløse muligheder og endeløs sjov!

Tre legeglade kaniner udforsker zippi kaningård platforme i fuld højde zippi løbegårdHold dem beskæftiget

“Dovne hænder er Djævlens værk”, kan let bruges om kaniner! Jo mere dovne de er, jo større problemer vil de forårsage. Så at holde dem beskæftiget er lig med mindre gravning. Sørg for, at kaninen er beskæftiget. Nedenfor er et par tips, eller som vi kalder det, kaninsikrings taktik.

Gravekasser

Anbring en papkasse eller en plastikboks (som kan holde længere) i kaninhuset og fyld det med jord, papir, kviste, alt, der vil give en smule modstand, , så kaninen kan tilfredsstille trangen til at grave, samtidig med at den brænder noget overskydende energi!

Belønnelse

Spred dine kaniners yndlingsslik for at belønne deres graveri hvilket forhåbentligt vil holde dem fra at grave et andet sted. Det virker måske ikke første gang, men med tiden, bør de vænne sig til den nye rutine, samtidig med at de bliver belønnet med nogle lækre kanin godbidder.

Omorganisering

Indendørs og udendørs kaniner kan lide at organisere sig! Med andre ord, de kan lide at trække, bide, putte og kradse materialerne rundt om dem. Dette kaldes “bunching”. Det er ikke blot en god underholdningskilde, det holder dem også fysisk og mentalt i gang. Brug nogle gamle bademåtter, tæpper eller håndklæder, og lad dem “bunche” så meget som de vil, og aflede dem fra at lave et kæmpe hul i dit blomsterbed. Pas på med hvilken type stof du bruger, da stof som let strimler kan udgøre en kvælningsrisiko. Så vær opmærksom og sørg for at skifte stoffet, hvis det bliver for tyndt.

Spaying

Nogle kaniner vil grave fordi de er frustreret og behovet for at flygte og finde en mage. At kastrere din kanin vil gøre, at den ikke vil have denne impuls, som også kan føre til adfærdsproblemer. Det anbefales også, at kaniner er kastrerede, hvis de bor sammen med andre kaniner, selv af samme køn.

Anti-Tunnel Mesh

Omlets Eglu Go kaninhus, er lavet af et stærkt stålnet, der afskrækker rovdyr! Det leveres også med en gulvtråd, der kan placeres i løbegården. Dette vil ikke kun forhindre din kanin i at grave ubarmhjertigt, men det vil også stoppe den fra at grave under løbegården og undslippe. Det anbefales stadig at have græsarealer, som din kanin kan nyde, men hvis du virkelig er bekymret for at den løber væk, så er dette den ideelle løsning. Det er mere hygiejnisk end et solidt gulv, med store nok huller i masken, så det stadig giver komforten af græs snarere end ubehagelig hård jord eller metal.

Hos Omlet dedikerer vi vores tid til at udvikle produkter med dyret og ejeren i tankerne. For brugervenlighed, komfort og sikkerhed, og de er gode at se på! En perfekt tilføjelse til enhver kæledyrelskers hjem. Se alle vores kaninrelaterede produkter og bliv en del af Omlet-familien!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *