Omlet bloggen

Skal hunde have mikrochips?

I Storbritannien er maj national chip-dit-kæledyr-måned, og vi besvarer alle dine mikrochip-spørgsmål, fra, skal hunde have mikrochips, hvornår en hvalp skal chippes til hvordan man ændrer oplysningerne i mikrochip-databasen for at sikre, at du holder alle dine detaljer opdateret.

sund glad hund med en pind i munden med et halsbånd og id

Skal hunde have mikrochips?

Indtil 2016 var det ikke et lovkrav i England, Skotland og Wales at få din hund mikrochippet, men det er det nu, og du kan få en bøde, hvis din hund ikke er chippet, eller hvis oplysningerne på chippen er forkerte. I Nordirland har mikrochips været en del af hundelicensen, siden det kom på plads i 2012.

Når du rejser ind i EU med en hund, er det også en del af adgangskravene. Hvis du undlader at give disse oplysninger, kan det betyde, at dit kæledyr bliver nægtet adgang. Mange lande i Europa implementerer en lov om obligatorisk mikrochipning, som skal overholdes. Der er ret store bøder til dem, der ikke overholder disse regler! Der kan være nogle undtagelser fra loven for nogle ejere, hvis deres hund er meget gammel eller ved dårligt helbred, men dette vil kræve en fritagelsesattest fra en dyrlæge.

Mikrochiploven er til for dit kæledyrs og også andres sikkerhed, selvom det kan virke som noget ud af en dystopisk roman. For de mange hunde, der bliver samlet op som herreløse, der ikke har en mikrochip, har redningscentrene desværre ingen mulighed for at vide, hvem disse dyr er, eller hvem de tilhører. For mange lokale myndigheder vil hunde forblive mistede eller betragtes som herreløse i op til 7 dage, og derefter bliver de overgivet til hundehjem og redningscentre for at blive genhuset.

Oplysningerne registreret på chippen vil være i stand til at identificere dit kæledyr til andre baseret på medicinske oplysninger, alder, navn, adresse og oplysninger om deres kæledyrsforældre. Det er virkelig en vigtig del af at være en ansvarlig hundeejer, og selvom loven stadig er ret ny, er den kommet for at blive!

Hvad er en mikrochip?

Tænk på en mikrochip som en form for ID, som et pas eller kørekort, men til hunde. Vores hunde kan jo ikke selv kommunikere denne form for information! Selvom et halsbånd med et ID-tag med opdaterede kontaktoplysninger har alle de nødvendige oplysninger, kan disse nemt fjernes eller falde af.

En mikrochip er en computerstyret chip, der indeholder et unikt 15-cifret nummer, som vil være synligt, når det scannes af en mikrochiplæser. Den er på størrelse med et riskorn og sættes ind under huden rundt om halsen mellem hundens skulderblade med en nål. Chippen vil indeholde ejerens detaljer og en unik kode, der er specifik for dit kæledyr.

Vil min hvalp blive mikrochippet, før jeg tager den med hjem?

Som forberedelse til ankomsten af ​​din nye hvalp, skal du sikre dig, at dit hjem er klar, og at de rigtige sikkerhedsforanstaltninger er på plads, legetøj og mad er klar, og der er sørget for et lunt soveområde, fordi din hvalp skal lave en masse søvn i begyndelsen! Det er vigtigt at have en god forståelse for hundens daglige pleje når du får en ny hvalp.

Vil vil anbefale Omlets hundeseng med støttekant til hvalpe. Siderne med støttekant omkring sengen vil give en lille sikker barriere for at holde din hvalp på plads og forhindre den i at falde ud. Betrækkene er aftagelige og vaskbare, hvilket er meget praktisk med en ung hvalp!

Hvalpe kan ikke sælges, før de er mindst otte uger gamle, hvorefter hvalpe, som den nye lov siger, skal være mikrochippet. Nogle dyrlæger vil anbefale, at meget små racer som en chihuahua mikrochippes, når de er lidt ældre eller større,men kontakt dyrlægen for at se, om dette er tilfældet, og aftal en tid til denne simple procedure.

Opdrætteren vil registrere hvalpen i en national database, og opdrætterens oplysninger vil for altid være forbundet med mikrochippen. Det vil også indeholde brugerens oplysninger, som kan ændres eller opdateres, hvis oplysningerne ændres, eller hunden får en ny ejer.

Du kan sikre dig, at din hvalp er mikrochippet ved at spørge din lokale dyrlæge eller opdrætteren selv. De vil bruge en scanner, der læser chippen og identificerer oplysningerne.

søvnig gravhundehvalp på matcha grøn hundeseng med støttekant og beige tæppe

Er min hunds mikrochip bevis for ejerskab?

Detaljerne om mikrochippen registreres gennem en godkendt database, ikke gennem regeringen. En person anses for at være en ‘opdrætter’, hvis de er ejer af en hund, der føder. Den person, der fungerer som den primære omsorgsperson, vil registrere sig som “passer” frem for en ejer af hunden. Holderen fremlægger ikke bevis for ejerskab, dog vil brugeren have et juridisk ansvar for hunden, så hvis hunden går på afveje eller forårsager skade, vil de blive holdt ansvarlige.

Hvis du af en eller anden grund har været nødt til at give din hund til en anden, fordi du ikke er i stand til at tage dig af den eller flytter væk, så vil det være dit ansvar at sikre, at den nye ejer får udleveret det korrekte registreringspapir til mikrochips, så de kan selv opdatere detaljerne.

Hvem er ansvarlig for at mikrochippe en hvalp?

Når det handler om mikrochipning, er det hundeopdrætterens ansvar at sikre, at alle hvalpe er mikrochippet, inden de genhuses.

Hvis du overvejer en redningshvalp i stedet for at gå gennem en opdrætter, vil dyrehjemmet være ansvarlig for at opdatere detaljerne om hunden og den nye bruger.

Hvordan ændrer jeg min hunds mikrochip detaljer?

Når din hunds identitetschip er registreret i en database, vil du modtage en meddelelse for at bekræfte, at detaljerne er korrekte, og du vil modtage et mikrochipnummer. Disse oplysninger kan kontrolleres ved at kontakte selve databasen.
Du bør også kontakte dem, hvis du af en eller anden grund har brug for at ændre detaljerne.
Der er et mindre gebyr forbundet med disse administrationsændringer, men det er nødvendigt, at oplysningerne er korrekte for at sikre, at chancerne for, at du bliver genforenet med dit kæledyr, hvis det bliver væk, er sikret.

Hvis du er usikker på, hvilken database din hunds chip er registreret i, kan du få dette tjekket af din lokale dyrlæge.

Hvad sker der, hvis jeg ikke får min hund mikrochippet?

I et forsøg på at undgå vildfarne hunde i at strejfe rundt i gaderne, hundetyveri og et enormt pres på dyrehjem og internatcentre, er det hundeejernes ansvar at sikre, at deres hunde bliver chippet, og at detaljerne er korrekte. Hvis din hund viser sig ikke at være mikrochippet, vil du blive idømt en bøde på op til 500 pund i Storbritannien.

Hvorfor skal jeg få min hund mikrochippet?

Hvis din hund forsvinder og viser sig ikke at have en chip, er chancerne for, at den bliver genforenet med sin kæledyrsfamilie, meget usandsynlig. Din hund iført et hundehalsbånd med et id-tag er simpelthen ikke nok. Dette vil give dig ro i sindet ved at vide, at hvis der skulle ske noget med din hund, kan den returneres til dig!

Hvad er den britiske lov om mikrochipping af hunde?

I henhold til den nye mikrochippinglov er det et obligatorisk lovkrav at få din hund mikrochippet. Ikke kun det, men detaljerne skal være korrekte. Hunde er også forpligtet til at bære et halsbånd og id-tag på alle tidspunkter, når de er udenfor i det offentlige rum. Den eneste undtagelse fra denne lov ville være, hvis dyrlægen mener, at det ikke kan gøres af sundhedsmæssige årsager.

dyrlæge bruger medicinsk udstyr til at tjekke, om hunden har en mikrochip

Hvad hvis min hunds mikrochip ikke fungerer korrekt?

En mikrochip er designet til at vare i hele en hunds liv, men som med alle ting der har med teknologi at gøre, er der altid et mulighed for, at det ikke ikke fungerer korrekt.

Hvis chipoplysningerne af en eller anden grund er forkerte, eller hvis de ikke fungerer korrekt, skal du kontakte selve databasen eller besøge din dyrlæge, som vil være i stand til at kontrollere, om chippen fungerer og forsøge at diagnosticere problemet.

Hvor kan jeg få min hund mikrochippet?

Dyrlæger og hundeopdrættere er de vigtigste organisationer, der leverer en mikrochipningstjeneste, men det kan også omfatte registrerede hundeluftere og groomers samt nogle dyrevelgørenhedsorganisationer.

Hvordan kan jeg finde ud af, om min hund er mikrochippet?

Siden loven trådte i kraft i Storbritannien i 2016, vil de fleste hunde allerede være blevet mikrochippet.
Hvis du er bekymret for, om din hund er mikrochippet, ville det bedste være at besøge din dyrlæge, som vil kunne scanne hunden for at kontrollere, om der er en implanteret chip. Hvis det ikke er muligt, vil andre medlemmer af hundeelskerfællesskabet, såsom en registreret velgørenhedsorganisation, være i stand til at hjælpe.

Hvordan kan jeg kontrollere min hunds mikrochipoplysninger?

Disse oplysninger kan fås via en britisk mikrochipdatabase eller dit lands tilsvarende. Hundeejere vil have et mikrochipnummer som en del af registreringsprocessen og det relevante papirarbejde. På denne måde vil du let kunne få adgang til oplysningerne via en registreret database.

Kan mikrochipping skade min hund?

Som hundeelsker er det sidste, du vil gøre, at skade din hund, men mikrochipping er en meget hurtig og enkel procedure, selvom det involverer en nål! Det kan forårsage lidt ubehag for din hund, men det vil snart blive godt igen. Det skal ses som en simpel standardvaccination, som i det lange løb vil beskytte din hund og holde den sikker.

I hvilken alder skal en hund chippes?

I Storbritannien skal alle hvalpe mikrochippes, før de kan genhuses. Dette gøres fra de er otte uger gamle. Hvis hvalpene eller hundene i nogle tilfælde er blevet reddet fra ulovlige opdrættere, vil de registrerede velgørende organisationer sikre, at de bliver chippet.

Hvor meget koster det at mikrochippe en hund?

De gennemsnitlige omkostninger ved mikrochipping af din hund er 15 pund i Storbritannien, og dette er et engangsgebyr for implantation af chippen. Nogle velgørende organisationer vil tilbyde denne service gratis. Hvis du har brug for at ændre detaljerne i chippen på et hvilket som helst tidspunkt, vil der være et mindre gebyr gennem databasen, som chippen er registreret.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *