Omlet bloggen

Almindelige allergigrupper hos katte og hunde

hund med sin tunge ude omgivet af pollen i haven i solskinnet

Almindelige allergier hos katte og hunde er blevet identificeret som 3 hovedallergigrupper, som vi udforsker i denne artikel. Nogle almindelige allergier er sæsonbestemte, og andre kan snige sig ind i løbet af året. At forstå de almindelige allergier hos katte og hunde vil gøre det lettere at være kæledyrsejer, da du så ved, hvad du skal passe på, og hvordan du kan håndtere det. Allergier kan behandles ret nemt, men der er nogle få symptomer eller advarselstegn, som vi kan holde øje med for at sikre, at vores katte og hunde er sunde og glade.

Vedvarende sæsonbestemte allergier såsom den frygtede høfeber slår ind for mange af os mennesker, men vi ved, at vi ikke er alene i denne sæsonbestemte kamp med insekterne, da vores elskede kæledyr også kan lide. Vi ser nærmere på alternativ medicin, hjemmemedicin og hvad end vi kan finde på for at prøve at holde disse irriterende allergier i skak!

På trods af at vi gør vores absolut bedste for at sikre, at vores katte og hunde bliver forkælet og passet på, opdager vi ikke altid de potentielle allergi- eller sygdomsfarer.

Allergi hos katte og hunde passer ind i 3 hovedgrupper. Disse grupper gør det lettere at kunne indsnævre og identificere årsagen og derefter den behandlingsform, der er påkrævet. Selvom du måske er i stand til at “selv-diagnosticere”, (vi kan alle godt lide at lege læge eller dyrlæge med en hurtig google-søgning), anbefales det altid at tjekke med din dyrlæge, før du selv forsøger nogen medicinsk behandling. Dog er lidt research og en generel forståelse af, hvad du kan forvente som kæledyrsejer, helt normalt.

Almindelige allergigrupper hos katte og hunde

1. Loppeallergi

Dette er sandsynligvis den mest almindelige allergi og en, som de fleste kæledyrsforældre er opmærksomme på. Katte og hunde vil reagere på toksinerne i spyttet efter et loppebid, hvilket vil resultere i en reaktion på huden.
Katte vil vaske sig overdrevent, så det er meget opsigtsvækkende, og huden udvikler skorper over hele kroppen, kendt som miliær dermatitis.Hunde har en tendens til at nappe og klø på de berørte områder, og huden vil udvikle små røde pletter.

2. Madallergi

Fødevareallergier dukker ikke nødvendigvis op med det samme, de kan manifestere sig ved at spise den samme mad over en længere periode. Det er en reaktion på et specifikt protein eller kemikalie i maden, som så vises på huden. Almindelige proteiner, som kan forårsage allergi for både katte og hunde, er kylling, fisk, gluten og æg.
Et almindeligt symptom på fødevareallergi hos katte vil være vedvarende skraben rundt om hovedet og halsen. Symptomer hos hunde er ikke så lette at identificere, men generelt, hvis kløen er mere regelmæssig, og din hunds hud virker mere irriteret, kan det være et tegn på en fødevareallergi.

3. Atopisk dermatitis

Disse er allergier forårsaget af miljøet, svarende til høfeber eller astma hos mennesker.De kan være sæsonbetonede som en allergi over for pollen eller hele året rundt, for eksempel støvmider. Med dermatitis vil huden være synligt irriteret og påvirket med symptomer, herunder følgende:

  • Konstant kradseri i et bestemt område
  • Skællende hud
  • Rød eller irriteret hud
  • Overdreven slikkeri
  • Tyggen
  • Tab af pels
  • Plettet hud
  • Hududslæt eller pletter

Hvid maya donut katteseng med sorte hårnåleben super blød behagelig rede omlet

Skal mit kæledyr gå til en hudlæge?

Hvis du tror, ​​at dit kæledyr lider af en allergi med nogle af de nævnte symptomer, vil du bemærke, at huden er påvirket. En hudlæge vil forsøge at finde årsagen til hudirritationen ved at diskutere dit kæledyrs historie, for eksempel kost, hjemmeliv og adfærd. Når de er i stand til at identificere den korrekte allergigruppe, vil de være i stand til at udføre visse tests for at lokalisere den nøjagtige årsag og anbefale en behandling eller måder, du kan hjælpe.

Sæsonbestemte almindelige allergier hos hunde

Sæsonbestemte allergier kan påvirke dine hundevenner på meget lignende måder som mennesker. De kan blive påvirket af miljøallergener som støvmider, lopper, skimmelsvamp og pollen fra græs, træer, ukrudt og blomster. De vil ikke skjule deres ubehag og vil højst sandsynligt obsessivt slikke eller kradse et bestemt område. Vær meget opmærksom på deres maver, poter, armhule, ører og ansigt. I sæsonerne med irritation skal du holde dit hjem så rent som muligt og fri for mider og pollen. Omlets Topology hundeseng giver en enkel og stilfuld måde at holde din hund komfortabel hele året rundt med aftagelige og vaskbare betræk der er lette at rengøre.

Sæsonbestemte almindelige allergier hos katte

Katteallergier er ikke så almindelige, som de er for hunde, selvom nogle vil vise irritation fra pollen eller bid fra lopper. Hvis din kat nyser meget, kan den være allergisk over for pollen. Som med hunde er det vigtigt at sørge for, at deres seng holdes ren. Et godt alternativ er Omlets luksus Maya Donut katteseng, som har et aftageligt betræk, der kan maskinvaskes.

Luftvejsallergier

Luftvejsallergi er langt mindre almindelig hos katte og hunde, men de kan lide af dem. Symptomerne ligner en forkølelse, inklusive rindende øjne, løbende næse, hoste og ja, endda nys! Nogle luftvejsallergener kan udvikle sig til astma. Dette kan opstå fra at være i et røgfyldt miljø, byggeaffald, kemikalier eller visse rengøringsprodukter eller forurening.

Kæledyr har ligesom mennesker gavn af frisk luft, så det vil altid være godt for dem (og dig) at tage hunde på regelmæssige lange gåture. Selvom du måske ønsker at tage din kat ud på en tur, er det måske tid til at overveje en udendørs kattegård, som ikke kun vil give et sikkert rum for din kat, men det vil også give dem masser af plads til at lege og udforske og generelt holde sig i form!

Pige fjerner gult vaskbart betræk fra topology hundeseng for at holde den ren fra almindelige hundeallergier

Konklusion

At være kæledyrsforælder kommer med bekymringer, men også masser af kærlighed, latter og hygge undervejs. Medicinsk behandling af din kat eller hund kan være utrolig svært, fordi du ikke ønsker at være den, der forårsager dem ubehag eller smerte, men desværre er det nogle gange en del af jobbeskrivelsen og absolut nødvendigt for at sikre, at de lever et langt og sundt liv.

Hvis du har mistanke om, at dit kæledyr lider af allergier, er det vigtigt at tale med din dyrlæge og tale om eventuelle bekymringer med dem. De fleste allergier kan let behandles med medicin, en diætændring eller simpel kærlig pleje. Når man har med allergi at gøre er det vigtigt at holde dine katte og hundes hjem rent og du skal muligvis tilpasse eller ændre din rutine, så den passer til deres behov.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *