Omlet bloggen

Top tips til at flytte med katte

kat slapper af i en hvid maya kattehule

Uanset om din nuværende kat flytter med dig til et nyt hus, eller du byder en ny kat velkommen i dit liv, kan et nyt hjem være stressende og forvirrende for vores kattevenner. De første par dage er særligt anstrengende, og det er vigtigt, at du som ejer gør alt, hvad du kan for at gøre flytningen så smidig som muligt for dit kæledyr. Læs videre for at finde ud af, hvordan du hjælper en kat med at finde sig til rette i et nyt hjem.

Før flytningen

Hvis du flytter med en nuværende kat, så prøv at holde kattens rutine så normal som muligt i dagene op til flytningen. Meget ængstelige og frygtsomme katte vil have gavn af at sætte sig ind i papkasser rundt omkring i huset, inden du begynder at pakke dine ejendele.

I det nye hus (eller dit nuværende hjem, hvis du redder en kat), skal du forberede et værelse et sted, hvor din kat kan være, når du ankommer. Dette skal ideelt set være et ekstra værelse eller et badeværelse adskilt fra hjemmets stress og jag. Katte vil naturligvis synes, at et nyt hus er skræmmende og at det lugter ukendt, så det kan være mindre stressende for dem, hvis de får mindre plads til at blive fortrolig med til at starte med.

Giv din kat steder at gemme sig i rummet, samt et hyggeligt sted at slappe af, måske med noget de allerede føler sig godt tilpas med, som deres super behagelig donut katteseng eller et tæppe fra redningshjemmet. Stil også en kattebakke frem, skåle med mad og vand og lidt legetøj.

Et Freestyle kradsetræ til katte som er højt og stift, vil også hjælpe din kat med at komme af med nervøs energi og give dem mulighed for at efterlade velkendte dufte fra kirtler i poterne, hvilket vil hjælpe dem med at bevare roen.

Hvis det er muligt, skal du forberede dette rum med alt, hvad din kat har brug for, før du bringer dem hjem.

Under flytningen

Det vigtigste, når du får en kat til at bosætte sig i et nyt miljø, er at have tålmodighed og altid lade din kat tage det første skridt, når det handler om at nærme sig nye ting eller nye mennesker. De fleste katte elsker at have kontrol, og når du hiver dem ud af deres kattetaske eller tager dem op for at give dem et kram, øger du muligvis din kats stress.

Vær opmærksom på, at der kan gå et par uger eller endda måneder, før din kat føler sig godt tilpas i deres nye hjem. Det tager dem tid at vænne sig til nye omgivelser, og også andre katte eller børn, de aldrig har mødt før.

Hvis det er muligt, er det godt at give dine kæledyr noget velkendt, der får dem til at føle sig trygge. Hvis du adopterer en kat, så spørg adoptionscentret, om de har et tæppe eller legetøj, som din nye katteven har brugt, eller hvis du flytter hjem med din hjemmeboende kat, så pak deres ting ud først. Skift ikke den mad, du giver dem og giv dem ikke en ny kattebakke eller forkæl dem med en ny seng endnu.

Sådan introducerer du en kat til et nyt hjem

Sørg for, at det rum, hvor din kat må være, er fuldstændig kattesikkert. Dette kan til at starte med bare være et rum, men hvis du lader din katteven udforske hele huset, så hold alle døre og vinduer lukkede og tjek potentielle kattelemme eller endda skorstene, før du inviterer din kat ind. Giv alle involverede på flyttedagen nøje instruktioner, eller sæt et skilt på dørene for at fortælle dem, hvor katten er. Det nye hjem vil virke som et usikkert rum for dit kæledyr, og deres instinkt vil højst sandsynligt være at flygte.

Når du har oprettet et værelse eller et område, hvor din kat først kan finde sig til rette, skal du bære katten ind i rummet og åbne kattetasken. Læn dig tilbage og se, hvad katten laver, men tving den aldrig til at komme ud eller saml den op. Lad den udforske i fred og ro. Du kan sidde i rummet, eller du kan gå lidt og komme tilbage senere.

Når du har set, at din kat er blevet godt tilpas på deres værelse, kan du åbne døren og lade den komme ind i resten af ​​huset, når den føler sig klar. Katte er naturligt nysgerrige, så de vil i sidste ende gerne udforske deres nye omgivelser.

Hvis du har andre dyr eller kæledyr i huset, som din nye kat ikke har mødt før, så præsenter dem omhyggeligt efter et par dage. Prøv at sprede potentielt stressende begivenheder ud over flere dage for ikke at overvælde din kat.

Det er normalt for en ny kat, eller en kat i et nyt hjem, ikke at spise ret meget i starten eller at græde i løbet af de første par nætter. Medmindre du tror, ​​det kan være skadeligt for din kats helbred, eller at de er i fare, så lad dem bare gøre som de vil. De fleste katte vil stoppe denne adfærd efter et par dage.

kat på grå maya donut katteseng i nyt køkken

Transport af din kat til et nyt hjem

Sørg for at have en god kæledyrstaske, der er stor nok til din kat. Hvis du kan, er det en god idé at vænne din kat til bilture inden den stressende rejse til et nyt hjem, men det er naturligvis sværere, hvis du henter en redningskat.

Læg noget blødt sengetøj i holderen og fastgør det i bagagerummet eller med en sikkerhedssele inde i bilen. Det er vigtigt, at det er sikkert og ikke rykker sig rundt, da det vil være meget stressende for din kat. Reguler temperaturen i bilen, så den er kølig, men ikke kold.

Hold rejsen så kort som muligt; foretag ikke unødvendige omveje eller stop, du ikke behøver at foretage. Hvis du har brug for at stoppe, er det ofte bedst ikke at tage katten ud af tasken, da der er risiko for, at den slipper ud. Efterlad dog aldrig din kat uden opsyn i bilen. Det kan hurtigt blive farligt varmt.

At flytte langt væk med katte

Hvis rejsen er så lang, at du bliver nødt til at stoppe og lade din kat gå på toilettet eller spise og drikke, er det vigtigt, at du finder et sted, hvor det er sikkert at gøre det. Overvej at holde din kat i snor, eller lad den kun slippe ud i et begrænset rum. Hvis du rejser rigtig langt, vil du måske berolige din kat for at gøre rejsen mindre stressende for alle. Tal med din dyrlæge for at se, om dette er en mulighed.

Hvornår kan du lade din kat komme udenfor?

Hvis du har en kat, der normalt tilbringer meget tid udendørs, vil du måske hurtigt få dem ud for at give dem deres frihed tilbage, men det er generelt godt at holde en kat indendørs i mindst et par uger. Flytning er en af ​​de mest almindelige årsager til, at katte forsvinder, fordi de ikke føler sig trygge i deres nye hus, eller fordi de farer vild, så vær forsigtig. Du kan læse mere om dette i vores tidligere blogindlæg
Hvorfor løber katte væk?

Sådan flytter du hus med en udekat

Mens du holder udendørskatte indendørs, skal du sørge for, at de har masser af stimulerings- og motionsmuligheder. Et system som Omlets
Freestyle indendørs kattetræ kan tilpasses til at omfatte klatreudfordringer, masser af steder at kradse og strække sig, samt afsondrede steder at sove.

Når du tror, ​​at din kat er klar til at gå udenfor, er en ting, du kan gøre som forberedelse, at drysse lidt brugt kattegrus rundt i havens omkreds. Dette vil få det udendørs rum til at lugte bekendt for din kat, og andre katte i nabolaget vil blive advaret om, at der er en ny kat i nabolaget.

De første gange du slipper din kat ud, så gør det kort, og hold øje med katten. Kald den tilbage efter et par minutter, og forlæng gradvist den tid, den bruger i og omkring haven. Det er bedst at blive hos katten for at forsikre den om, at alt er i orden, og lade døren eller kattelemmen stå åben, så den kan vende tilbage i huset, hvis noget skræmmer den.

Hvis du er flyttet et sted hen, hvor din kat ikke kan færdes så frit, som den tidligere har gjort, hvad enten det er på grund af trafik, dyreliv eller naboer, kan du overveje at investere i en udendørs kattegård. Omlets kattegårde lader din kat føle vinden i deres pels i fuld sikkerhed, og de kan holde din kat sund og rask uden at du skal bekymre sig om, at den løber væk eller kommer til skade. Der er også mulighed for en katteindhegning til altan hvis du bor i lejlighed.

to katte leger i en omlet kattegård med udendørs kattetræ

Sådan flytter du med flere katte

Hvis du bor i en husstand med flere katte, så kan dette uundgåeligt gøre tingene en smule komplicerede, men med de rigtige forberedelser kan flytningen gøres så stressfri som muligt! Processen med at flytte sig selv er ikke meget anderledes, men du bliver nødt til at overveje behovene hos mere end blot ét dyr. Læs vores blog om hvordan man skaber fred i en husholdning med flere katte for nogle råd om at skabe en bedre dynamik mellem dine katte, hvilket vil hjælpe med at gøre overgangen nemmere, når tiden kommer.

At flytte hjem med din kat

Mens mange af disse drikkepenge gælder for en ny kat og andre kæledyr, som flytter med dig, er der nogle specifikke ting, der kan hjælpe en nuværende kat med at slå sig ned.

Da din kat har boet med dig før, er der ting, der vil være lettere end at komme hjem med en ny kat. Måske har de en Maya indendørs kattehule eller Memoryskum katteseng med støttekant hvor de kan gå hen og få lidt ro, og det vil straks få dem til at føle sig hjemme. Hvis du vil introducere din kat til et kattehus, så er det måske et godt tidspunkt, da de vil søge efter et sikkert sted at trække sig tilbage til. Du kan læse mere om dette i vores forrige blog Hvordan man kan få en kat til at bruge et kattehus.

Afhængig af kattens personlighed, vil du sikkert gerne lade den komme ud af sit midlertidige introduktionsrum ret hurtigt. Katten er vant til at være sammen med dig og din familie, og at holde dem adskilte, kan være mere stressende. Men igen, vent på, at katten tager initiativ.

En ting, der kan hjælpe din kat med at tilpasse sig, kan være at tage et stykke tøj og gnide det forsigtigt rundt om din kats hals og ansigt til at samle dens duft op. Så kan du tørre kluden på møbler i huset i kattehøjde for at få det nye område til at virke mere bekendt. Feliway-produkter eller en feromone-diffuser kan også være gode løsninger.

Husk at opdatere adressen på kattens halsbånd og ændre alle dens mikrochip-oplysninger.

Hvis du ikke er flyttet langt, er der altid den bekymring, at din kat kan forsvinde i søgen på sit gamle hjem. Nogle gange vil de nye ejere give mad og vand til den søde gæst, så hvis det er muligt, bed de nye beboere om at lade dig vide, hvis din kat dukker op. For at undgå dette scenarie, kan du holde din kat indendørs i de første uger efter flytningen. Det får den ikke til at glemme sit gamle hjem, men bør få den til at vænne sig til sit nye hjem, og forhåbentlig indse, at det er der, den hører til.

Konklusion

En flytning er en meget spændende begivenhed for både katte og mennesker, især for dem, der flytter fra et krisecenter til deres evige hjem. De fleste dyr er dog vanedyr, og mange katte synes, at et nyt hus er meget skræmmende. For at gøre flytningen en smule mere behagelig, kan du shoppe Omlet produkter til katte som kan hjælpe dig med at finde alt, hvad din spindende kammerat har brug for for at finde sig til rette i dens nye hjem. Forbered dig på at de næste par dage eller uger vil være lidt stressende. Og med disse tips til at flytte med en kat, vil det selvfølgelig være det hele værd i sidste ende!

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *