Omlet bloggen

Kæledyrs kraft – bevidsthed om mental sundhed

For at sætte fokus på bevidsthed om mental sundhed i år ønsker vi at give et råb til de usungne pelsede eller fjerklædte helte, der giver kammeratskab, komfort og kram, når vi ikke har det bedst – kæledyrenes kraft. Vi bad Omlet-fællesskabet om at dele deres historier om de tidspunkter, hvor kæledyr har reddet deres dag, måned, år eller endda liv – og resultaterne er ekstremt hjertevarmende. Snup en serviet og fortsæt med at læse!

 


DEBORAH og TEDDY

tabby kat kæledyrs kraft bevidsthed om mental sundhed

Jeg har altid gerne villet have en kat, men jeg kæmpede med tanken om at passe på et dyr, og tænkte, at de ikke ville være glade for mig, og at jeg ville ende med at bruge dem.

Jeg har meget lavt selvværd. Jeg lider af ADHD, og ​​et af symptomerne er Rejection Sensitive Dysphoria (RSD) altså frygten for at blive afvist, hvis jeg lavede den mindste fejl. Dette førte til, at jeg ikke ønskede at blive knyttet til nogen, hverken mennesker eller dyr, da jeg var sikker på, at jeg automatisk ville gøre dem ulykkelige.

Og så, i sommeren 2021, fortalte en ven, der vidste, at jeg ville have en kat, mig om Teddy. Jeg blev forelsket i hende, så snart jeg så et billede, og adopterede hende helt spontant. Jeg har aldrig fortrudt det.

Hun lærte mig at respektere hende, at respektere mig selv, at jeg kunne blive elsket betingelsesløst, og at hun har absolut tillid til mig. Hun vækker mig, hun leger, hun nusser, og vi har skabt en måde at forstå hinanden på. Jeg kan især godt lide, når hun kommer og forstyrrer mine meditationssessioner. Jeg sidder overskrævs og stille, så det må betyde jeg vil have et kram, ikke?

Jeg har selvfølgelig også fået hjælp fra psykiatriske fagfolk, men Teddy var bestemt den, der lærte mig, at jeg var værdifuld og havde ret til at blive elsket. I dag kan jeg ikke forestille mig mit liv uden hende. Jeg har haft angstanfald i nogle år, men de har ændret sig, og nu kan jeg bekæmpe dem.

CLAIRE og RYO

lhasa apso mental sundhed støtte hund

Jeg er psykolog, og min hund Ryo, en Lhasa Apso, kommer med mig på arbejde for at møde mine patienter. Jeg arbejder med mennesker i alderen 55 til 99, og jeg kan kun se fordelene ved Ryo. De kan glemme alt andet et øjeblik og slapper bare af og griner, og de taler altid om Ryo til den næste session, og hvor meget de kunne lide at møde ham.

Nogle gange græder patienterne, og så går Ryo direkte hen til dem og giver kram. Det er fantastisk at se, hvor sensitiv han er over for vores følelser. Og for mig er det en daglig glæde at have ham ved min side – jeg føler mig oprigtigt aldrig ensom.

BECCA og HENDES HØNS

høns i hønsegård kæledyrs kraft mental sundhed

Jeg har 6 høns. Nat, Wanda, Prim, Nieve, Peggy og Winter, plus to i himlen. De er redningshøns, men i virkeligheden reddede de mig. Jeg gik igennem en virkelig mørk tid i mit liv, og de fik mig til at smile på mine mørkeste dage. De er stadig nogle gange årsagen til, at jeg står ud af sengen. Den måde, de er så glade for at hilse på mig. Mange mennesker er ikke klar over, hvor spektakulære og kærlige høns er. Jeg er evigt taknemmelig for, at de kom ind i mit liv – de hjælper mig så meget!

LINDSEY og BIGGIE

tekop chihuahua mental sundhed hjælp

Jeg har kæmpet med psykiske problemer og stofmisbrug siden jeg var 12 år gammel, jeg er nu 30. Da jeg voksede op, havde jeg altid katte og hunde, men alt ændrede sig, da jeg fik Biggie Smalls.

Biggie er en tekop chihuahua hanhund på 900 gram, og den mest unikke hund, jeg nogensinde har ejet. Jeg betragter ham ikke engang som en hund, han er min søn, og han kommer med mig stort set alle steder jeg går. Da jeg fik ham, var jeg på et meget dårligt sted mentalt, og mit liv kredsede omkring stoffer. Jeg endte med at gå på afvænning to gange efter at have fået ham, og sidste gang besluttede jeg, at han var det vigtigste i mit liv, og at jeg havde brug for at ændre mig og blive bedre for hans skyld.

Jeg har ingen menneskebørn, kun mine fire hunde, Biggie, Puppers, Milo og Luna. Efter jeg kom hjem fra afvænning for sidste gang, har mit liv ændret sig fuldstændigt. Jeg vågner op om morgenen glad og velsignet for at have Biggie og resten af mine hunde i mit liv. Jeg vågner, og har bare lyst til at være sammen med ham! Jeg gør ting, som jeg aldrig har haft lyst til at gøre før. Jeg vil lave det bedste mad til ham og sørge for, at han er sund. Pointen er, at hvis jeg ikke havde Biggie, ved jeg ikke, hvor jeg ville være lige nu, eller om jeg overhovedet ville være her. Mit syn på livet er vendt på hovedet, og jeg behøver ikke tvinge mig selv til at gøre noget mere. Det kommer naturligt.

De bringer så meget glæde i mit liv, at jeg har været clean i omkring et år nu, og det er på grund af ham! Jeg tror virkelig, at enhver, der kæmper med psykiske problemer eller stofmisbrug, kan ændre deres liv til det bedre, og mit er blevet ændret på grund af Biggie Smalls!

AZANIEL og SIMON

undulat familie kæledyrs kraft

For et par år siden gik min far bort. Han var min bedste ven og lærer, og betød alt for mig. Da han døde, havde jeg svært ved at acceptere det. Så gav nogen mig en undulat. Hans navn er Simon, og han mindsker smerten. Efter tre år besluttede jeg at skaffe ham en partner. Hendes navn er Catherine, og de har også en baby-pige sammen, Luke. De gør bare dit liv mere behageligt, fordi de er så bedårende og ikke vil dømme dig. De accepterer dig, for den du er.

This entry was posted in Kæledyr


One reply on “Kæledyrs kraft – bevidsthed om mental sundhed”

Carina says:

Thank you for another article and info about our very much loved pets. I have asked you before and now I’ll do it again, would you like to write about DUCKS once in a while? They are truly great pets and more gentle than chickens. We bought an Eglu with a run for our ducks last year, I suffer from late sequelae after concussion, and the ducks have been a huge joy for me during my illness, but unfortunately there is not much info to find about ducks. We get eggs as from chickens, in the run they got enough daylight during winter to lay eggs! Three weeks ago they started to incubate, but unfortunately the eggs didn’t make it when I did not know how to help the ducks, so there were too many eggs, they became alternately cold and eventually died. (I broke the eggs to see the development when the ducks had left the nest) It’s a shame, but we’ll try again next year. But I often wish that you made just as good articles about ducks as the ones you write about chickens, rabbits etc. It would be great! (In a danish Facebook-group for duck owners, I see that a lot of people have troubles finding information about ducks, naturally nesting ect. And I would love to link to your articles, if you decide to write about ducks. In Denmark we have a lot of snails in the gardens so it is a good reason to buy some ducks) Thank you in advance ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *