Omlet bloggen

Rosies eventyr som hønseholder – Smag for at gå frit omkring

Rosie har været hos Omlet i et år, hvor hun er ansvarlig for sociale medier, og da hun blev spurgt af sine chefer, om hun var interesseret i at udvide sin viden om høns (og skabe sjovt indhold til Omlets sociale medieplatforme) med sin helt egen flok, sagde hun ja med det samme.

Siden vi sidst talte med Rosie for et par uger siden, har de 5 tidligere burhøns fundet sig til rette i deres nye hjem og er begyndt at opdage verden uden for deres trygge Eglu Cube og walk-in hønsegård.


Vi slap dem ud en dejlig eftermiddag efter at have haft dem i hønsegården i et par uger. De var ret tøvende i starten, som om de ikke rigtig vidste, hvad de skulle gøre. Men så snart de indså, at de kunne gå på opdagelse, elskede de det fuldstændig!

De tilbringer nogle timer udenfor hver dag, og de render rundt på græsset, tager støvbade og hakker i alt, de kan komme i nærheden af. Tidligere kunne vi gå ind og ud af løbegården, og de ville ikke rigtig være generet over, at døren var åben, men nu står de og venter på at blive sluppet ud, så snart vi kommer for at se til dem, og de forsøger ofte at flygte mellem vores ben. Så de har bestemt fået en smag for frihed, og de elsker det!

Rosies eventyr som hønseholder – smag for at gå frit omkring, Omlet Eglu Cube hønsehus

Har I haft held med at få hunden Evie til at interagere med dem?

Vi holder stadig Evie inde, når hønsene er ude, fordi jeg ikke er sikker på, hvordan hun ville håndtere det. Mere end noget andet tror jeg, at hun bare gerne vil lege med dem, men hun er nok lidt for grov.

Vi skal have noget hønsehegn til, når de alle er ude på samme tid, for at skabe en slags barriere. Når de først er vant til hinanden, håber jeg, det bliver fint.

Hvordan morer hønsene sig?

De burger Omlets PoleTree i hønsegården hele tiden. Når jeg kommer ud om morgenen er de allerede der. De har ikke nået de højeste siddepinde endnu, men de klatrer langsomt op.

Indtil videre har de ikke været så optaget af det Fritstående hønsetræ. Vi har det ude i haven, og jeg tror, ​​de har bare for travlt med at udforske alt det andet, når de er fritgående, så de ikke gider sidde. Men når der ikke er helt så meget nyt at udforske, vil det være rart for dem at have et sted at sidde udenfor hønsegården.

Hvad er der ellers sket siden vi sidst talte sammen?

Deres fjer bliver meget sundere. Man kan virkelig mærke en forskel fra da vi fik dem. En af hønsene har fået mere eller mindre fuld fjerdragt med rigtig skinnende fjer, og det var hende, der så dårligst ud til at starte med.

Vi får stadig 3-5 æg hver dag, så vi er blevet nødt til at begynde at give dem væk til venner og familie. Vi er super populære gæster nu!

Jeg gav dem også nogle jordbær fra grøntsagsbedet den anden dag, og de var helt vilde med det – de gik helt amok!

Har I haft nogen problemer?

Det er egentlig ikke et problem, men vi bor i et ret landligt område, og kvarterets katte har helt sikkert opsnuset hønsene. Vi kan se dem sidde på hegnet og kigge på hønsene, når de er ude i haven, og der var også en rød drage, der cirklede over dem den anden dag. Jeg ved ikke, om de rent faktisk ville gå efter dem, men jeg er glad for, at de er i walk-in hønsegården, når vi ikke er der, så jeg ved, at de er i sikkerhed.

Rosies eventyr som hønseholder, fritgående høns

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *