Omlet bloggen

Hvad gør du med din hund, når du skal på ferie?

Vi er nået til den tid på året, hvor mange af os rejser væk i et par dage, eller endda uger! Men med så mange som kæledyr, vil du måske vide, hvad du skal stille op med din hund, når du er på ferie. I en tidligere blog har vi fortalt alt om at tage din kæledægge med på ferie , som naturligvis er en løsning, men i visse tilfælde er det ikke altid tilladt eller praktisk. Så hvad er de andre muligheder?

Gravhund slapper af i Omlet Fido Studio hundebur

Venner eller familie

At efterlade hunden mens du er på ferie, er aldrig en nem beslutning, men det er betryggende at vide, at du har efterladt dem med en, som du og din hund begge kender.

Desuden fungerer det som regel som den billigste løsning (afhængig af hvilke satser, hvis du har aftalt med hunde-sitter!).

Men et spørgsmål, der kan følge med, er, at dette nogle gange kan opfattes som en tjeneste, så din ven ikke nødvendigvis tager rollen så alvorligt, som du gerne vil. Derfor er det fundamentalt at lægge grundreglerne fra starten og for at sikre, at de kan forpligte sig til at tage sig af din pelsede baby, så længe du er på rejse.

Hundepensionater

Hundepensionater er et andet valg for ejere, der skal have passet deres hunde, mens de er væk. Før du vælger at sætte din hund i kennel, så tænk på, om deres personlighed ville passe til denne type miljø. Selv om nogle hunde har det sjovt under deres ophold og elsker at få nye venner, vil andre desværre ikke indgå forlig med andre hunde, især ikke på et ukendt sted, der ikke er hjemme.

Hvis du beslutter, at et hundepensionat er en god mulighed for din hund, skal du selvfølgelig arrangere et besøg, før du afleverer hunden. Hvis kennelen ikke giver dig lov til at se på stedet før, så er det ikke en god idé at tage din hund med. For det første skal du tjekke, at kennelen er ren, varm og sikker. Derefter skal du sørge for, at din hund får adgang til deres soveområde hele tiden, med deres egen plads i kennelen, der har nok plads til at de rejse sig, ligge ned, strække ud og vende rundt. Du skal også tjekke, at din hund vil komme ud og gå hver dag, og at de vil have legetøj at lege med.

For at forberede din hund til dens ophold i en kennel, skal du sørge for at du giver den nogen ting med, der er velkendte for hunden. For eksempel deres favorit legetøj eller tæppe, som Omlets Luksus super bløde hundetæppe. Ved at gøre det, vil du hjælpe din hund til at slå sig ned i, vel vidende at de har en påmindelse om dig og deres hjem!

Gravhund sover på Omlets hundeseng med støttekant med Omlet luksus super bløde hundetæppe

Luksus hundehoteller

Føler du dig lidt ked af, at du kan nyde en ferie, og din hund ikke gør det? Hvad med at tjekke din hund ind på et luksushotel? Ja, det er rigtigt, et hotel til din hund!

Men hoteller er dyrere end at efterlade sin hund i kenneler, men hvis du vil behandle din hund godt, så kan et hundehotel være en løsning! Den vigtigste forskel mellem kenneler og hoteller er faciliteterne. Med luksushoteller, som man kan forvente, vil man ofte opdage, at der er mere uden for rummet, større værelser eller endda et soppebassin!

Professionel hundesitter

Den sidste hovedmulighed du har for hvad du skal gøre med din hund, når du skal på ferie, er at ansætte en professionel hundesitter. Det betyder, at din hvalp kan blive hjemme, mens du er i sikre hænder hos en professionel.

Uanset om du bruger kennel eller ansætter en hundesitter, er research vigtig. Det siger sig selv, at vi ønsker, at vores kæledyr skal være lige så lykkelige og uforstyrrede fra deres sædvanlige rutine som muligt, mens du er væk. Det er en god idé at tjekke kvalifikationer og erfaring med f.eks. førstehjælp til dyr, hundeadfærd og dyrepleje, når man vælger en hundesitter.

Ingen kan lide at tage afsked med deres elskede kæledyr, selv hvis du ved, at de vil blive ladt i gode hænder. Men med en smule forberedelse, kan du gøre det endnu nemmere for din hund! God ferie – til både dig og din hund!

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *