Omlet bloggen

Sådan kan du forstå din hamsters kropssprog

Hamster står op på det grønne lagen

Hamstere er gode kæledyr – de er sjove, søde og relativt lette at tage sig af. Deres nuttede personligheder har gjort dem til populære kæledyr over hele verden. Hamstere bringer meget glæde til mange mennesker, men hvordan kan vi se om vores hamster er glad, eller ej? Ligesom alle dyr har hamstre evnen til at kommunikere med hinanden og med deres ejere. De bruger kropssprog, som vi gør og kan vise en række følelser, der omfatter at være lykkelige, bange, truet, nysgerrige, forskrækkede, vrede og mange andre følelser.

Stræk og gaben

Gabning er ofte et tegn på, at din hamster føler sig godt tilpas og afslappet i stedet for at være meget søvnig. Hvis din hamster strækker sig, mens den gaber, så er det endnu mere bevis på, at han er en meget afslappet hamster.

Fryser fast

Dette indebærer, at din hamster bliver i en position, nogle gange i et par minutter. Dens ører står lige op, og den er helt stiv at røre ved. Der er mange mulige grunde til, at hamstere kan stoppe med at bevæge sig midlertidigt. De kan fryse både ud af frygt og overraskelse, eller de kan stoppe deres bevægelser, så de kan lytte mere til noget, de ikke er sikre på.

Sidder op på benene, med ørerne fremad

Noget har fanget dens opmærksomhed. Din hamster står på bagbenene for at se og høre bedre.

Pleje

Hamstere bruger en stor del af deres tid på at pleje sig. Når en hamster plejer sig selv, vasker sine fødder, hænder og pels, betyder det, at den føler sig sikker og glad.

Tygger

Hvis din hamster bliver ved med at bide i buret, så er der måske nogle ting, du skal gøre for at forbedre din kæledægges hverdag. Gnavning på burene kan indikere en af en række ting, herunder kedsomhed, mangel på plads, eller overgroede tænder.

Bider

Hamstere kan bide, når de er bange, når de er stressede, eller når de er forvirrede. Hvis din hamster bider dig, så er der nok en grund til det. Måske lider din hamster smerte, eller er bare usikker på, hvordan du skal reagere. Du må aldrig blive vred på din hamster, men prøv at forstå grunden bag dens opførsel.

Ørerne foldes tilbage, øjnene er halvt lukkede

Din hamster er lige vågnet og er stadig søvnig. Det er bedst ikke at tage din hamster ud af dens bur, før den er helt vågnet.

Løber

Hamstere er født til at løbe. I deres naturlige omgivelser kan de løbe op til 5 kilometer per nat! Det er derfor vigtigt, at hamstere der holdes som kæledyr har mulighed for at løbe, sædvanligvis i et hjul. Hyperaktivitet og repetitiv adfærd kan på den anden side også være et tegn på stress. En stresset hamster vil bevæge sig hele tiden, løbe hurtigt i sit hjul, prøve at klatre op i sit bur og være mere nervøs og årvågen end normalt.

Alle hamstere vil have deres egne personligheder. Brug tid på at se din hamster og lære dens personlighed og opførsel at kende. Når du lærer dit kæledyr at kende, vil du være i stand til at genkende, når de er deres sædvanlige jeg, og når de ikke er det. At observere din hamsters kropssprog er en god måde at være mere “i harmoni” med dit kæledyr, som kan være afgørende for deres helbred og velbefindende. Se vores udvidede hamster guide for at få flere oplysninger om hamstere og tips om, hvordan du skal holde dem sunde og glade.

To børn, ser på hamster i dens legegård, Omlet Qute hamsterbur bagved dem.

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *