Omlet bloggen

Katte der har sat verdensrekorder

Din kat kan være fantastisk på alle måder, men kan den springe længden af ​​en girafs hals? Eller spinde så højt som en støvsuger? Tidligere på måneden udforskede vi de ekstraordinære hunde der har sat verdensrekorder og nu er det kattenes tur til at blære sig. Forbered dig på at blive imponeret over disse utrolige katte og de Guinness verdensrekorder, de er indehavere af.

Den længste kat

Først er Mymains Stewart Gilligan, der har Guinness verdensrekord som den længste kat. Denne Maine Coon-kat, som du kan kalde Stewie, var 48 cm lang – lige så lang som de fleste 7-årige børn. Stewie kommer fra Reno, NV, og var et certificeret terapidyr, hvis ejer, Robin Hendrickson, tog sin ven på 120 cm med sig overalt.

At tage sig af alt det hår på en kat i denne længde vil kræve ordentlig helbred og hygiejne. Og hvis din kat er lige så lang som Stewie, har du muligvis brug for et større badekar!

Den korteste kat

Fra den længste til den korteste. Verdensrekordholderen for at være den mindste størrelse er en af ​​verdens mindste katteracer. Lilieput er en hunkat fra Napa, CA, som er 13 cm høj fra gulv til skulder! For bedre at forstå dens lille statur er en amerikansk dollarseddel ca 15 cm lang, så Lilieput var kortere end det!

Christel Young, en professionel dyrepasser, adopterede denne pus i lommestørrelse som en herreløs kat. Indledningsvis sagde hun, at folk omtalte Lilieput som en “særling” på grund af hendes udseende. Men efter at have modtaget Guinness verdensrekord i 2013, vendte disse kommentarer sig fra uvenlige til venlige. Hvem elsker ikke en lille kat?

Det længste spring af en kat

De fleste katte lander på deres fødder, når de hopper, men hvad nu hvis de hopper i længden af en king-size madras? Guinness verdensrekord for det længste spring af en kat blev tildelt i 2018 til Waffle the Warrior Cat med et kæmpe spring på 213 cm! Og det gør det endnu mere utroligt at Waffle var 10 år gammel, da han tog dette spring ind i rekordbøgerne!

Hvis du vil have din kat til at slå denne lange bedrift, kan du anskaffe dig et godt indendørs klatretræ til katte så den kan øve sig. Du kan tilpasse Omlet-kattetårnet til at være over 426 cm højt, så måske kan din kat udfordre Waffle!

Kat hopper over Omlet Freestyle udendørs kattetræ

Kat med den højeste spinden

I 2015 modtog Merlin, en redningskilling fra Storbritannien, verdensrekorden for den højeste spinden – 67,8 decibel højt! For bedre at forstå i sammenligning, kan denne megahøje kat spinde på samme niveau som en vaskemaskine eller støvsuger. Ejer Tracy Westwood sagde, at folk ofte spørger hende “hvad er den støj i baggrunden?” når hun taler – kun for at finde ud af, at det bare er hendes tordnende missekat!

Kat med flest tæer

Den gennemsnitlige kat har i alt 18 tæer – 5 på hver forpote og 4 på begge bagpoter. Hvis du har besøgt Key West, har du måske mødt nogle af de berømte Hemingway-katte, som er unikke med 6 tæer på hver pote.

Men verdensrekordholderen for flest tæer på en kat tilhører en 28-fingret – eller tået – kat fra Canada. Jake, en ginger, tabby, blev tildelt denne tå-talt hæsblæsende verdensrekord i 2002 for at have 7 tæer på hver pote! Godt gået, Jake!

Den ældste kat nogensinde

Guinness verdensrekord for den ældste kat, der nogensinde har levet, går til Creme Puff, en tabby kat fra Texas. Denne verdensrekordkat blev født i 1967 og blev 38 år og 3 dage gammel, før den døde i 2005. Det er 168 år i menneskeliv!

Ejer, Jake Perry, sagde, at han holdt sin modne kat sund så længe ved at give hende en kost med tør kattefoder, broccoli, æg og en pipette rødvin hver anden dag! Selvom dette angiveligt virkede for Creme Puff, er vi ikke overraskede over at høre, at denne type diæt ikke har nogen veterinær opbakning. AKA – prøv ikke dette derhjemme, venner!

De længste knurhår

Vi ved at knurhår spiller mange vigtige rolleri en kats liv, men har deres længde betydning? For Missi Maine Coon-katten fra Finland er svaret “ja”! Denne kat har ikke kun rekorden for de længste knurhår på ca 19 cm, men har måske også det længste navn! Missi er en forkortelse for Fullmoon’s Miss American Pie – et passende navn til en bemærkelsesværdig rekordindehaver!

Flest tricks udført a fen kat på et minut

Hvis du troede, at undervisning af tricks til kæledyr kun var forbeholdt hunde, så tro om igen! I 2017 satte Didga den talentfulde tabby denne verdensrekord ved at gennemføre 24 tricks med sin ejer, Robert Dollwet, på kun 60 sekunder.

Denne perfekte kat kan ikke kun sidde, ryste og vælte på kommando, men hun kan også hoppe over en pind, mens hun kører på et skateboard! Didga (forkortelse for Didgeridoo) kommer fra Australien og elsker tilsyneladende at udføre disse imponerende tricks for at få hendes yndlingsgodbid – rå kængurufars.

Den længste hale på en huskat

Cygnus, den sølvfarvede Maine Coon-kat fra Farmington Hills, MI, tog Guinness verdensrekord for længste hale på en huskat i 2017. Med en længde på lidt over svimlende 44 cm var hans hale faktisk længere end hans kropslængde! Kan du forestille dig at gå rundt med en hale længere end dig selv?

Så sjældent det end er at have én kat der er verdensrekordholder, delte Cygnus sit hjem og rampelyset med en anden rekordbryder! Det er rigtigt, ejerne Will og Lauren Powers ejede også Arcturus – den højeste kat, der var 20 cm høj.

Kat med lang hale hvilende på rubinrød Omlet Maya Donut katteseng

Den største huskat i verden

Vi gemte den største, eller bedste, til sidst! Ludo, en Maine Coon-kat fra Storbritannien, har rekorden for den største huskat i verden med ca 1,2 meter i længden og 15 kilo i kropsvægt! For at sætte det i perspektiv vejede Ludo lige så meget som en standard cementblok!

Ejer Kelsey Gill vidste tidligt, at hendes yndlingskat var ret fantastisk, da han vejede 4,5 kilo før sin etårs fødselsdag! Hvis du tror, ​​at din smukke kat er en udfordrer til denne type rekord, så kan en stor udendors katteindhegning ville være perfekt for den. Dette robuste kattelegeområde er super rummeligt, så katte i alle størrelser nemt kan strejfe rundt! <

Vi håber, du nød at læse om disse fantastiske kattedyr og deres imponerende Guinness verdensrekorder! For mere information om katte af enhver art, kan du læse Omlet katteguide.

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *