Omlet bloggen

Sådan introducerer du en ven til din kat

Kat bliver klappet mens den sidder inde i Maya indendørs kattehus med en anden kat ovenpå

I modsætning til hunde kan katte lide at være alene. Faktisk, er det i kattens natur at være alene og den er helt tilfreds med at gå solo gennem livet! Men hvad nu hvis du, kæledyrsforælderen, kan lide at have masser af kæledyr? Hvad hvis du er både til katte og hunde? Ligesom mennesker kan lære at elske en ny ledsager, så kan katte det også!

Når det handler om at bringe nye pelsede venner ind i dit kattehus, er det vigtigt at sikre dig, at du kender de uskrevne regler, der bedst passer til enhver hale! Med lidt forberedelse og meget tålmodighed kan du få en ven til din kat, som I begge vil holde af. Lad os undersøge hvordan man bedst introducerer sin kat til et nyt kæledyr!

Forberedelse

Som enhver god katteejer ved, er den bedste måde at gøre dit hjem komfortabelt for enhver kat, at “katteliggøre” det ordentligt! Katte kan lide at klatre og kradse og skal have adgang til flugtsteder, så dit hjem skal “katteliggøres” eller transformeres, så det passer til kattens behov. Det kan du gøre ved at anskaffe dig indendørs kattetræer til udforskning, og et godtkattehustil at have noget alenetid i, når der er brug for det.

Før du bringer et nyt kæledyr ind i dit hjem, skal du sørge for at placere din kats ting et sted i huset, så den har sit eget separate rum. Dette omfatter alle klatrestrukturer og kattesenge og legetøj, mad, tæpper, og dereskattebakke. Dette giver dig mulighed for at have en “basecamp” til din kat, når du langsomt introducerer den til den nye beboer.

En ny katteven

Nogle mennesker siger, at katte er som en skefuld is – du kan ikke nøjes med en! Der er millioner af hjem rundt om i verden med to eller flere katte der lever lykkeligt sammen, så du kan også gøre det samme! Her er et par tips til at hjælpe med at gøre det indledende møde og bofællesskabet med dine dyr harmonisk:
Tip 1: Den første regel, man skal huske, når man introducerer to katte, er ikke at lade dem mødes ansigt til ansigt med det samme! Katte er ikke kun enlige væsener, men også territoriale, og at mødes gennem duft i starten vil bedre hjælpe med justeringer. Opret et separat område i dit hjem – et gæsteværelse, kontor osv. – som i starten vil blive dedikeret som den “nye kats ” hjem. Placer dens klatretræer, mad, vand, legetøj og kattebakke inde i dette rum, så det er helt adskilt fra din første kat.

Tip 2: Efter 2-3 dage efter du har bragt din nye kat hjem, skal du skifte de “basecamps”, som hver kat er i. Hvis din første kat boede i gæstesoveværelset, og den nye kat var på kontoret, skal du bytte deres “ting” fra det ene rum til det andet og lad dem bo de næste 2-3 dage i det nye rum. Dette giver begge katte mulighed for at” lære hinanden at kende” gennem deres respektive dufte, før de rent faktisk mødes.

Tip 3: I gennemsnit kan det tage en hel uge eller mere at gradvist lette introduktionsprocessen. Når begge katte med succes har snuset hinandens dufte, er det tid til det officielle første møde. Vi foreslår at sætte en låge op for at blokere mellemrummet mellem kattene til det første møde. Med den første kat på den ene side af lågen og din nye katteven på den anden, kan de langsomt mødes. Sørg for at have godbidder til hver af dem for at belønne og tilskynde til god opførsel, og legetøj, som de kan lege med! Du kan gentage dette trin flere gange i løbet af et par dage med det mål at få kattene til at spise deres mad på begge sider, mens de ikke bliver generet af hinanden.

Tip 4: Efter flere “møder” med en barriere mellem dem er målet at sikre, at hverken din første kat eller din nye kat viser tegn på aggression. Denne proces kan tage fra et par uger til et par måneder afhængigt af hver kats temperament. Husk, at hvis din nye katteven er en killing, kan denne proces tage lidt længere tid. Killinger har masser af energi, og hvis din første kat er ældre, kan de begge have brug for mere tid til at tilpasse sig hinanden!

Din tålmodighed og vedholdenhed vil betale sig! Nu kan du åbne mere op og give begge katte mulighed for at socialisere med hinanden uden begrænsninger! Tillykke – du er nu en flerkats-forælder!

En ny hundeven

Du kender nok ordsproget, “de slås som katte og hunde”? Vi synes, at dette begreb er en myte! Selvom hunde og katte ikke naturligt er de bedste venner, kan de absolut sameksistere i perfekt harmoni! Hvis du har en kat og ønsker at introducere en ny hund derhjemme, er opskriften ikke så anderledes end at introducere en ny kat. Følg vores tips ovenfor og tag også de følgende tips i betragtning:

  1. Når du arrangerer det første ansigt-til-ansigt med din nye hund og kat, skal du sørge for, at din kat befinder sig i hundens øjenhøjde. Dette vil hjælpe de to dyr med at relatere til hinanden uanset størrelsesforskellen mellem de to dyr!
  2. Få et familiemedlem eller en ven til at holde katten, mens du holder hunden for at sikre begge dyrs sikkerhed, hvis et af dem udviser aggression.
  3. Begræns deres alenetid sammen, indtil du føler dig helt sikker på, at begge dyr kan eksistere sammen uden problemer.
  4. Målet for en relation mellem en kat og hund er tolerance – ikke nødvendigvis hengivenhed. Så hvis begge dyr ignorerer hinanden, er det faktisk et godt tegn!

Kat og hund leger med hinanden i græsset

Tegn på succes

Som med ethvert søskendeforhold, vil der være op- og nedture undervejs! Selvom der ikke findes en magisk formel, der garanterer et vellykket kærligt forhold mellem din kat og dens nye ven, er der nogen ting at holde øje med!

Nuværende voksen kat + ny voksen kat

Hvis både din nuværende kat og den nye kat er voksne, kan deres bånd opstå øjeblikkeligt eller det kan tage flere måneder. Den bedste måde at få en vellykket relation mellem ældre katte? Sørg for, at du virkelig kender din nuværende kats opførsel, inden du beslutter dig for, hvilken ny kat du skal bringe ind i dit hjem. Hvis din nuværende kat kan lide at kramme og dovne, skal du prøve at sikre dig, at den nye kat passer til den personlighed. At kende deres vigtigste adfærdstræk på forhånd er den bedste måde at sikre et vellykket kattehjem. Du ved, at de to er glade husfæller, når de kan være i samme rum uden at vise tegn på aggression!

Nuværende voksen kat + killing

Killinger er som små energiske garnnøgler! Hvis din nuværende kat er i voksenalderen, kan det tage lidt længere for den at bryde sig om at få en yngre legekammerat. Det er en naturlig orden for kattedyr at ønske at etablere hierarki med andre katte, så vær ikke overrasket, hvis din engang føjelige kat begynder at hvæse af og smække den nye kat. Det er normalt i starten og bør tolereres, så længe ingen katte kommer til skadet! Et vellykket forhold mellem voksne katte og killinger kan opstå, når der etableres grænser, og begge katte forstår dem.

Nuværende voksen kat + hund

Det er sandt! Katte og hunde kan faktisk være bedste venner! Selvom dette er mere en undtagelse end en regel, har vi afdækket de nødvendige forberedelser for at få dette forhold til at fungere godt! Den vigtigste ting at huske, når man har både en kat og en hund i huset, er, at separate rum er nøglen til at kultivere denne relation! Når du har brugt tid på at sikre, at de kan være sammen uden aggression, skal du huske altid at adskille dem i deres individuelle rum, når de ikke er under opsyn. Både din kat og din hund vil sætte pris på dette!

Væsentlige produkter

Der er mange måder at gøre et hus til et hjem og der er mange produkter til katte, der får dem til at føle sig hjemme! Her er en liste over de væsentlige “must have” katteprodukter, du skal have til både din nuværende kat og din nye kat:

Kattetræ

Katte kan VIRKELIG godt lide at kradse! Så det er vigtigt at have et sted, de kan synke kløerne ned i – især hvis du vil holde dine sofaer fri for ridser! </span > Omlet Freestyle indendørs kattetræ er en god mulighed, da det er helt tilpasbart! Det fås i 6 størrelser med et udvalg af tilbehør. Dette kattetræ kan nemt rumme alle dine katte!

Udendørs katteindhegning

Selvom vi ofte tænker på katte som indendørs kæledyr, skal du ikke glemme, at disse dyr lever udenfor i naturen! Hvis du har en have, kan du overveje en udendørs katteindhegning der giver din kat mulighed for at nyde friheden ved at være i naturen uden at du skal bekymre dig for, om den løber væk. Bonus – Omlets udendørs kattegård kan bruges af flere katte på en gang! Og hvis du ikke har en have er der ingen grund til bekymring – Omlets katteindhegning til altaner giver den samme trygge og flugtsikre oplevelse!

Kattesenge

Vi har det engelske udtryk “cat nap” af en grund – katte elsker et godt hvil! Når du ejer flere katte, skal du sørge for at have en seng til enhver kat, fordi de ikke kan lide at dele! Omlets Maya Donut hævet katteseng er en god løsning med dens tilpassede stof og fordi de kan maskinvaskes!

Kattebakke

Den største forskel mellem katte og hunde? Hvor de går på toilettet! Og ligesom kattesenge skal du have mindst en kattebakke til hver kat i dit hus. Da katte kan lide privatliv, når de “går på toilettet”, kan du overveje at få en Maya kattebakke det også fungerer som et elegant møbel, samtidig med at det giver privatliv! Denne tilpasbare kattebakke hjælper også med at minimere lugt og rod!

Når det handler om at eje mere end en kat, er nøglen til succes enkel: forberedelse, vedholdenhed og tålmodighed! Din nuværende kat ved muligvis ikke, om den vil have en ny søskende med det samme, men med lidt tid og en hel masse kærlighed vil den sandsynligvis hygge med sin nye sambo i løbet af kort tid!

To katte slapper af i hængekøjer i Omlets udendørs Freestyle kattetræ

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *