Omlet bloggen

Førstegangshundeejer

Kvinde går med sin hund mod Omlet Fido Studio hundebur

Så du har taget springet til betingelsesløs kærlighed og loyalt selskab og besluttet at få din første hund – tillykke! Der er få ting i livet, der giver lige så meget glæde som at eje en hund! Med al den spænding, der følger med en ny pelsede ven, skal man også huske, det kræver tid, energi og penge..

For at gøre dette til en betydningsfuld oplevelse for alle, skal du lave din research, før du bringer din nye hundevenlige med hjem. Hvilken hunderace er bedst for dig? Skal du have en hvalp eller en adopteret hund? Og hvad kan du forvente af den nye relation? Gør dig klar til at tage notater. Vi har alle de svar, du søger for at blive en hundeejer!

Vælg den rigtige race

Hvis du aldrig har haft en hund før, er der mange ting, du skal overveje, når du vælger hvilken hunderace, der passer til dig. Hvad er det vigtigste, at huske? Din livsstil! Hunde er gode ledsagere, fordi de bliver en del af dit liv og familie. Ligesom mennesker, er nogle hunde tilfredse med at ligge og flyde hele dagen, mens andre kan lide (og har brug for!) masser af motion og bevægelse. Først skal du evaluere din egen livsstil og så se på denne liste for at pejle dig ind på, hvilken hunderace der passer til din personlighed og livsstil.

  • Udendørenthusiast: Hvis du kan lide at udforske vildnisset og gå lange ture i naturen, så er der flere hunderacer, der perfekt vil komplementere din energi! Border collies, Schæferhunde, and Labrador retrievers er alle gode hundeledsagere for udendørsentusiaster med deres medfødte høje energi og lyst til at flytte på sig. Men hvis man får sin hund som hvalp, skal man huske at begrænse deres udøvelse til fem minutter for hver måned i alder for at undgå at belaste hundens led, der stadig er under udvikling! De hunderacer, der falder under kategorien “arbejdende hund”, kan godt lide at “arbejde”, så sørg for at have tid til at forpligte dig til deres livsstil!
  • Dovne hunde: Du er måske ikke en doven person, men du arbejder måske meget. Hvis dine aftener og weekender er dedikerede til at slappe af og hvile, kan du overveje en hunderace, der sætter pris på det samme! Gravhunde, mopser, og Cavalier King Charles Spaniels er nogen eksempler på racer, der elsker en hvilende livsstil. Alle hunde har brug for mental og fysisk stimulering, men disse racer kræver ikke en masse motion og vil gerne holde din plads på sofaen varm, indtil du kommer hjem!
  • Hypoallergen: Hvis du længes efter at eje en hund, men lider af dyreallergi, så er der stadig flere hunderacer, der kan tages i betragtning! Der findes ingen hunderace, som vi kan garantere for folk med allergi. Men mange racer fælder ikke så meget eller har lige så meget skæl, så det er lettere for folk med mild allergi at håndtere. Hunderacer som Maltesere, Lhasa Apso, og pudler er gode muligheder, da de alle fælder relativt lidt. Spørg først din læge, før du får en hund for at sikre dig, at du ikke sætter dit eget helbred på spil.
  • Familiekæledyret : Har børnene tigget dig om at få en hund? Når man beslutter sig for få en hund, er det vigtigt at tænke på familielivet som helhed, ikke kun dig selv! Der er mange hunderacer, der er børnevenlige, men nogle vil passe bedre, når det handler om vores børns legesyge energi! Golden retrievers, beagles, og fårehunde er alle fremragende familiehunde, da de er blide af natur og lette at træne. Disse hunderacer har en perfekt balance mellem energi og krammekrav, der gør dem til ideelle følgesvende for hvert medlem af familien!

Forventninger som førstegangshundeejer

Når du beslutter dig for at få en hund, er det afgørende, at du forstår, hvad det vil sige at være hundeejer og at resultatet kan afhænge af, hvor du vil få din hund fra. Vil du adoptere en redningshund fra internatet? Eller er du blevet forelsket i en hvalp fra en opdrætter? Som en førstegangshundeejer, vil du sikkert gerne sørge for, at din nye hund elsker dit hjem lige så meget som du gør! Her er nogle ting du kan forvente, når du kommer hjem med din nye hund:

Adopterede hunde

Sheltere og hundeinternater i hele landet er fyldt med søde, elskelige hunde, der er parate til at blive din nye bedste ven! Det er vigtigt at huske på, at mange af disse hunde måske har haft en hård start på livet. Så mens de stadig er loyale af natur, kan nogle adopterede hunde tøve med at slappe af og komme ind i en rutine i starten.

De første par uger derhjemme med adopterede hunde handler om at “lære hinanden at kende”, så de forstår dig og vice versa. De ønsker at tilbringe meget tid sammen i disse første uger for at skabe et grundlag af tillid. Justér din plan, så du kan være i stand til at bruge tid på hundetræning og at lege. Hunde, som mange mennesker, er vanedyr! Jo mere du kan etablere en konsekvent tidsplan, jo hurtigere vil dit bånd med din nye hund styrkes.

Hundehvalpe

I modsætning til voksne adopterede hunde har hvalpe ikke en fortid! Disse nuttede små venner lærer alt på en gang, hvilket vil omfatte husets regler. Ligesom adopterede hunde, der måske er ældre, har hvalpe brug for meget ekstra opmærksomhed i de første måneder i deres nye hjem. Ud over at rykke rundt på din tidsplan for at tilbringe mere kvalitetstid sammen, skal man også fokusere på hvalpenes pottetræning, crate generel træning, og sociale interaktioner.

Tips til succes

Det kan føles overvældene og som en stor forpligtelse at træde ind i rollen som “førstegangsejer”, hvis man ikke er forberedt. Heldigvis har vi udarbejdet denne liste over gode råd, som vil hjælpe jer begge med at tilpasse jer.

Hundens domæne: Hunde er hyggedyr og kan lide at trække sig tilbage for at sove og det er vigtigt at have en følelse af tryghed. Så før hundehvalpen (eller den voksne hund) sætter poterne indenfor i sit nye hjem, skal du være sikker på, at du har valgt et bestemt sted i dit hjem, der kun er deres.

Dyrlægebesøg Selv hvis opdrætteren eller internatet giver dig din nye hunds lægejournaler, er det en god idé at have en god relation til din hunds dyrlæge. Ligesom mennesker går til lægetjek, har vores firbenede venner også brug for lægehjælp. De fleste dyrlæger vil acceptere konsultationer, inden du får dit kæledyr, så du kan stille spørgsmål om race, pleje og ansvar.

Konsistens er nøglen:Hunde elsker rutiner! Så etabler en plan i starten for gåture, legetid og fodring. Du skal også være konsekvent med dine kommandoer og belønninger, når du lærer din voksne hund eller hvalp nye adfærdsmønstre. Ja, selv gamle hunde kan lære nye tricks!

Motion hver dag: Gå, gå, gå! Hunde er ikke beregnet til at være indendørs hele dagen, hver dag! Alle hunde, store og små, nyder en god gåtur, og det er en god måde at lære din nye bedste ven nabolaget at kende. At gå er også en god oplevelse for dig og din hund til at nyde noget kvalitetstid sammen!

Basalt tilbehør til hunde

Som en førstegangshundeejer, kan du blive fristet til at købe ALT hundelegetøj, tilbehør og gadgets på markedet! Men husk, de fleste hunde er simple sjæle. De kan lide at sove, spise, gå og lege. Her er en liste over de grundlæggende ting, som du skal have ved hånden som førstegangshundeejer:

Hundeseng

En komfortabel og holdbar hundeseng er en af de mest, hvis ikke den vigtigste ting at have, før du bringer din nye hund hjem! Hunde higer efter sit eget rum, hvor de kan føle sig trygge og sikre. De kan også lide at sove en masse, så sørg for at finde en seng, der passer til deres personlighed og behov.

Hundeskål

God ernæring er en nøglefaktor i at være en ansvarlig hundeejer, så du vil få brug for holdbare og hundeskåle, der er lette at rengøre for at holde din hund mæt og hydreret!

Hundesnor

Det er vigtigt at have en holdbar og robust hundesnor for både sikkerheden og fornøjelsen når I går tur! Og hav lidt ekstra tålmodighed på de første par gåture, da din hund måske lige skal tilvænne sig!

Hundelegetøj

Uanset om du er førstegangshundeejer af en voksen hund eller en hvalp, kan alle hunde lide at lege med legetøj! En god måde at binde sig hurtigt til din nye pelsven er gennem interaktiv leg! Så sørg for at have tyggelegetøj og bold parat til hurtigt at aktivere din nye pelsede kammerat!

Førstegangshundeejere vil opleve noget, som kæledyrsforældre over hele verden kender alt for godt – ren, ubetinget kærlighed! Selvom det kræver arbejde, tid og masser af tålmodighed, er det at eje en hund en af de største glæder i livet! Det faktum, at du er begyndt på denne rejse – at få indsigt og information – er en glimrende indikator på, at du allerede er godt på vej til at være en fantastisk kæledyrsforælder!

Hund sidder i Omlet Fido Studio hundebur mens pige holder dens pote

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *