Omlet bloggen

Forberedelse til efteråret: Direkte fra hønsegården

Amy Wolsey bor i Norfolk med sine 11 glade høns. Hun har haft travlt med 6 Cream Legbars og 5 Pekin Bantams. De elsker, ligesom hendes Springer Spaniel Oliver, at hjælpe hende i hendes have og grøntsagsbede! Følg Amy på Instagram: chicksandveg.


Amy Wolsey med sine høns - efterårsklar

Var det ikke en lang varm sommer, vi lige har haft i Storbritannien? Det føles bestemt som om vi skifter årstid nu med køligere temperaturer og mørkere aftener. Nu da vi finder trøjerne ud af garderoben og længes efter varme supper i stedet for salater til frokost, er det tid til at begynde at tænke på at holde vores høns glade i løbet af efteråret og til vinter. Ikke at I skal give jeres høns varme trøjer på! Men der er nogle ting, vi kan gøre for at sikre, at de forbliver sunde og komfortable i de kommende måneder.

Sundhedstjek

Det er et rigtig godt tidspunkt at tænke på at give dine høns et sundhedstjek. Jeg holder øje med mine høns hele tiden og kigger efter adfærdsændringer eller forskelle i deres tilstand, men et nærmere tjek en gang imellem på deres fødder, fjer, hoved og kamme er god praksis. Det er også særligt vigtigt at kontrollere, at dine høns er glade på denne tid af året, da de fleste skifter fjer. Hønsene smider beskadigede eller løse fjer og erstatter dem med et nyt sæt. Det sker normalt over et par uger, og de kan se lidt skrammede ud, når de nye fjer vokser ud, men det er helt normalt. At gro nye fjer er et ret stort arbejde, og da fjer for det meste er protein, kan jeg godt lide at give mine høns et boost for at hjælpe dem på vej. Jeg tilføjer ekstra protein og calcium til deres kost med nogle kosttilskud og køber nogle ekstra godbidder, som de kan nyde!

Hønseholder med Omlet Eglu hønsehus med vejrbeskyttelse

Deep clean

I regularly clean my coops but a change of season always gives me the motivation to do a thorough deep clean so everything is sparkling ready for wetter, muddier weather. With the Omlet chicken coops being plastic and so easy to keep clean, I like to give them a proper hose down before disinfecting and adding some fresh bedding. It’s also a really good chance for me to check round the runs and make sure everything is secure. I’m even thinking of adding an extension to my run later in the year so all the hens can be together so this is a good chance to plan it out!

Vejrbeskyttelse

Apropos min hønsegård, så vil jeg tilføje noget mere beskyttelse til siderne for at gøre det hyggeligt hen over vinteren. Jeg har anskaffet nogen robuste overtræk til taget, der holder det dejligt og tørt! Det er så vigtigt for høns at have et tørt rum om vinteren. Masser af vådt mudder er ikke godt for høns og kan forårsage alle mulige problemer med deres fødder, men derudover er det bare ikke rart for dem at bevæge sig rundt i. Plus, høns elsker et støvbad selv om vinteren. Og især når de går skifter fjer, er det rart for dem at kunne kradse og rense disse fjer! Når du tænker på din løbegård, er det også værd at overveje at beskytte siderne og dække for vinden, så Omlets gennemsigtige overtræk er perfekte til anledningen! Der er endda nogle hyggelige isolerende tæpper, jeg kan lægge over hønsehusene i vinterens dyb. Eglus har dobbeltvægget konstruktion, så det er ikke et must, men med det skøre vejr, vi har haft i sommer, hvem ved hvad vi kan forvente af efteråret! Plus, jeg hopper på enhver undskyldning for at forkæle mine høns med noget nyt!

Gør dig efterårsklar med høns

Alt i alt er efteråret en god undskyldning for at foretage et sundhedstjek og genopfriske løbegården og tilbehøret, mens jeg holder mine høns glade, komfortable og sunde! Hvor er nu mine uldne trøjer…

This entry was posted in Uncategorised


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *