Omlet bloggen

Hjælp dine høner med at holde rutinen, når sommertiden slutter

Kollage af Omlets automatiske dør til hønsegården - fra dag til nat

Vælg den bedste rutine for din flok

Dette koncept er enten en meget forventet begivenhed eller absolut frygtet, afhængigt af hvad din livsstil er. Men for vores høns er sengetid noget, der heldigvis er 100% naturligt!

Og hvad med morgener? Nogle af os står tidligt op og er klar til at tackle dagen, mens andre tager sig god tid for at komme op i gear. Høns falder ind under den første kategori. Hvis de ikke kan gå i gang med deres dag tidligt om deres morgenen, vil de lave ballade!

Så, hvad betyder det for dig, kære hønseholder? Uanset om du lader dem gå frit rundt i løbet af dagen eller vælger at holde dine høns sikre i en hønsehus-hønsegård kombination, vil din flok altid føle sig mest sikker i et lukket hus om natten. Men hvad nu hvis du skal på ferie? Eller hvis du bliver syg? Kommer hjem efter mørkets frembrud? Eller bare har en glemsom dag? (Det sker for os alle!)

Træd ind: den automatiske dør til hønsehuset.

Forestil dig en morgen, hvor dine høner kan spankulere lige ud af deres hus ved daggry, selvom du vil sove længe. Eller en aften, hvor de går i seng, og døren lukkes automatisk uden hjælp fra deres menneskelige vicevært (hvis kun menneskelige børn var lige så lette at have med at gøre!).

Men hvordan bestemmer du den bedste sengetid for din flok? Og hvornår er det bedst at lukke dem ud om morgenen? Håndhæver du strenge sengetider, eller lader du din flok følge deres egen tidsplan?

Høner har deres egen “auto-indstilling”

Naturen forsynede høner med et sofistikeret indbygget ur, der opfordrer dem til at søge sikkerhed, når natten falder på. Du vil bemærke at flokken går mod deres hus, når det begynder at skumre. De finder sammen på siddepindende med deres fjerede nederdele vendt mod døren. Høns har det mest behageligt, når de sidder højt fra jorden og er sammen for at føle sig trygge, med deres rumper, der blokerer elementerne udenfor og det svindende dagslys.

Den automatiske hønsegårdsdør har sin egen sofistikerede dagslysindstilling, der synkroniseres med din floks biologiske rytme. De integrerede sensorer lukker døren i skumringen og åbner den igen ved daggry, så dine høner kan følge deres naturlige tidsplaner uden at skulle ændre dine! Og hønsehusdørens lyssensor kan finjusteres af dig, til et bestemt belysningsniveau. Din hønsegårdsdør kan indstilles til at lukke i skumringen, ligeså snart dagslyset falmer, eller på et andet lysniveau! Det betyder, at uanset årstiden eller din geografiske placering, vil dine høns blive lukket sikkert ind i deres huse som bestemt af solen.

Selvom det lyder godt ikke at skulle håndhæve hønse-sengetider, er ulempen ved denne metode, at rovdyr også følger det samme biologiske ur som vores havefugle. En tidligere solnedgang betyder også en tidligere aktiv tid for ræve og andre pelsede fjender. Sørg for, at dine høns holder sig til tidsplanen og har en robust, gravesikret løbegård. Det er afgørende for deres sikkerhed. span>

Lok dine høner i sikkerhed med en tidsplan

Høner er ikke de eneste dyr, der får deres signaler fra solen. De fleste rovdyr kommer ud i skumringen og er aktive indtil daggry. Afhængigt af din placering er du måske nødt til at lede dine høner i sikkerhed inden skumringen og holde dem sikret i deres hus en time eller to efter daggry for at undgå naturens version af myldretid.

Vi har også taget dette i betragtning! Den automatiske hønsegårdsdør har en manuel tidsindstilling, der kan justeres til den tidsplan, du vælger. Du skal blot indstille åbne- og lukketider for morgen og aften og voila – der har du en øjeblikkelig håndhævelse af dine fjerkræs sengetid.

Selvfølgelig er dette lidt usædvanligt for dine fjerede venner, så du bliver nødt til at træne og belønne dem godt, når du tilpasser dig denne type tidsplan. Men vær ikke bekymret – alt hvad du skal gøre, er at indsmigre dig hus dine høner, og så følger resten med! Gem deres favorit hønsegodbidder når du træner dem i at komme, når du kalder på dem, og placer godbidderne på samme sted inde i hønsehuset på samme tid hver dag. En skål til godbidder eller godbidsdispensere kan være særligt nyttige til hønsehustræning.

Efter et par dage med at komme, når de kaldes og belønnes med en velsmagende godbid, vil dine høns sandsynligvis overholde deres nye sengetidsrutine uden påmindelse. Men hvis ikke, skal du muligvis fortsætte med at fodre dem på deres specifikke tidspunkt, indtil vanen fastholdes. Nogle hønseholdere foretrækker at fortsætte med at fodre deres høns hver aften som en bonding-oplevelse. Aftensfodringer giver også mulighed for et kort eftersyn af hver høne for at sikre, at alle er sunde og glade.

Til de “frie fugle”

Ikke alle elsker en tidsplan – inklusive høner! Hvis din flok har tilpasset en fritgående, gør-som-de-vil livsstil, vil de måske ikke synes om en fast sengetid. Ved at bruge den manuelle kontrolindstilling på den automatiske hønsegårdsdør kan du stadig hjælpe dem med at vende ind på et respektabelt tidspunkt!

Tryk blot på knappen Åbn eller Luk for at aktivere døren til hønsehuset. Selvom et tryk på en knap muligvis ikke gør den automatiske dør fuldt “automatiseret”, åbnes og lukkes døren stadig glat og sikkert, hvilket sikrer dine ‘frie fugle’ natten over.

Giv dem en natlampe

Ligesom børn kan høner blive ængstelige i mørket! Når du er et lille fjerkræ, er det nemt at blive bange for lyde og bevægelser om natten. Derfor har vi skabt et ‘fyrtårn’, der leder din flok i seng og giver dem komfort efter en lang dag!

Hønsehusets lys synkroniseres med den automatiske dør. Hvis indstillingerne for dagslys eller tid er tændt, tændes hønsehuslyset 5 minutter før døren lukkes. Dette tilskynder dine høner til at gå mod den oplyste sikkerhed i deres hønsehus, før de bliver lukket inde! Lyset slukkes automatisk, når døren lukkes, og sørger for, at dine høns har “slukket lyset i sovesalen” på et passende tidspunkt!

Da lyset styres af den automatiske dørs kontrolpanel, kan det også tændes og slukkes manuelt. Det er den rene leg at foretage et hurtigt redecheck med den eksterne kontakt, og den bløde belysning vil ikke forstyrre din hvilende flok. Og du skal ikke bekymre dig, hvis du glemmer at slukke for lyset, inden du selv går i seng, da lyset slukkes automatisk efter 2 minutter for at sikre, at ingen høns bliver oppe for sent!

Yderligere overvejelser om køligere vejr

Udover tidsændringen er der også vejrændringerne. Det kan godt være koldt om efteråret og derudover er der jo også den kommende vinter at forberede sig på.

Uanset hvor du bor, er det aldrig for tidligt (eller sent!) at forberede dine høner til en ny årstid. Det vil hjælpe din floks generelle sundhed og velvære, når du holder dine høner trygge og varme hele vinteren (og efteråret)!

Har du en tjekliste for koldt vejr? Hvis ikke, er der en her til at komme i gang:

  • Sørg for at sikre din flok i et hønsehus natten over – ideelt i et helt lukket rum, hvor de kan putte sig og dele deres kropsvarme med hinanden
  • Overvej at anskaffe dig et yderligere lag af isolering til ekstreme temperaturer
  • Sørg for at fodre flokken med en velafbalanceret kost og give dem supplerende vitaminer og mineraler for at kompensere for eventuelt stress forårsaget af temperaturudsving
  • Forbered dig på at ægproduktion og flokaktivitet vil reduceres som en naturlig reaktion på, at dagene bliver kortere – du kan læse mere om det her: Ofte stillede spørgsmål om at holde høns om vinteren

Varme ønsker og sikker søvn

Når du har et spørgsmål, giver Omlet en håndgribelig, funktionel løsning! Vi skaber, innoverer og skubber grænserne for, hvad der kræves, for at producere kæledyrsprodukter af høj kvalitet, der hjælper dine pelsede og fjerede familiemedlemmer med at leve deres bedste liv. Vores fuldautomatiske dør med horisontal åbning, der er nem at installere, der er natlys-kompatibel og passer til al slags vejr al slags vejr, er blot et af de mange produkter skabt gennem denne tankegang. Men tag ikke bare vores ord for det – se selv, hvad flokopdrættere har at sige om vores automatiske dør til hønsehuse i blogindlægget: 8 ting hønseholdere elsker ved automatiske døre til hønsehuset.

Uanset hvor du bor, hvor stor din flok er, eller hvor meget plads du har, er det vores mål at hjælpe dig med at give den bedst mulige bonding-oplevelse for dig og dine kæledyr. Uanset om du vil have fuld automatisering til at lukke dine høns ind for natten eller nyde den daglige interaktion med at lukke dem ind, når det bliver mørkere, giver den automatiske dør til hønsehuset dig ro i sindet, når du skal sige godnat til din flok. Sådan holder du din flok varm og sikker denne sæson – på en sjov og innovativ måde!

En brun høne kigger ind i sit hønsehus, der er sikret med Omlets automatiske dør

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *