Omlet bloggen

Sjove og mentalt stimulerende måder at fodre din hund på

Hund sover på Omlet lammeskindstæppe ved siden af Omlet madskål til hunde

For de fleste kæledyrshunde er madtiden ikke det mest udfordrende tidspunkt på dagen. Typisk sætter ejere kun madskålen fra sig og overlader maden til hunden. Hvis dette passer dig og din hund, er det helt fint, men de ville uden tvivl ikke have fået serveret mad på denne måde i naturen. I stedet ville de have været nødt til at søge og jage efter deres måltider og holde både sind og krop aktive. Hvis du gerne vil udfordre din hund og berige dens daglige rutine, så kan det være en god idé at lave nogle ændringer i måden den bliver fodret på.

Det kan have flere fordele at tilføje mere mental stimulering til din hunds liv. Det holder den beskæftiget og udmatter den på samme måde som en lang gåtur. Mange hundeejere glemmer at udfordre deres hunde mentalt, og når de støder på problemer med kedsomhed og adfærdsproblemer som at tygge, gå, hoppe og gø, antager de bare, at de skal øge den fysiske træning. Det hjælper, men det tilfredsstiller ikke din hunds sult efter mental stimulering.

Mentalt stimulerede hunde er ikke så hyperaktive, og de har en tendens til at tilpasse sig lettere til stress. Dette er nyttigt, hvis du har en meget bekymret hund, der er aggressiv over for andre hunde, der går forbi huset, kæmper med separationsangst eller bliver stresset under tordenvejr eller fyrværkeri.

Hjernelege er derfor en genial måde at gøre din hund træt på om aftenen, eller før du tager på arbejde om morgenen. Ved at kombinere dette med deres normale fodringstid vil det ikke tage meget længere tid end normalt, og din hund vil elske den ekstra udfordring. Derudover behøver du ikke bekymre dig om at give din hund for mange godbidder, da den bliver belønnet med mad, den ville have spist alligevel.

Så hvad er nogle sjove måder at stimulere din hund mentalt på, når den skal spise?

Målet er, at det skal tage din hund 10-15 minutter at spise færdig. Sørg for at holde øje med din hund de første par gange, du prøver en ny måde at fodre på.

Vores første tip er næsearbejde. Det er naturligt for hunde at bruge deres næse, og at søge efter deres mad vil helt sikkert tilføje stimulering til deres daglige rutine. Spred maden i haven, så din hund skal snuse rundt for at finde den. Det kan du også gøre indendørs, men det kan være godt at vælge et rum, der er nemt at rengøre, og hvor madstykkerne ikke sætter sig fast under møbler. Hvis du vil gøre det endnu mere udfordrende, kan du gemme små dynger af mad under en busk, i en vindueskarm eller bag nogle urtepotter. Hvis din hund ikke forstår legen, så start med noget, der lugter lidt mere end deres normale tørfoder.
Vores andet forslag er gåder og madrelateret legetøj. Vores Kong Classic er det mest kendte madrelaterede legetøj, men du kan også finde godbidsbolde og komplicerede gådespil, der giver din hund en sværere udfordring, før den belønnes med mad. Ideen er, at din hund skal flytte legetøjet rundt på gulvet eller trykke på visse dele af legetøjet for at få maden til at falde ud. Hunde er helt vilde med dette, og når de bliver belønnet igen og igen, kan det holde dem underholdt i timevis.

Hvis du ikke vil købe legetøj, kan du lave noget selv. Prøv at lægge maden i en morgenmadsæske og tape den til, i en toiletrulle med foldede sider eller i en plastikflaske med nogle udkårede huller, hvor maden kan falde ud. Dette kan blive lidt rodet og helt sikkert støjende, men det er det værd, når du ser din hund rende rundt og forsøge at få fat i maden, logrende med halen af ​​spænding.

Du kan også bruge spisetiden som en mulighed for at din hund kan øve tricks og lære nye. Bed ikke din hund om at lave de samme tricks til hvert måltid, da det blot bliver en del af rutinen og ikke udfordrende eller mentalt stimulerende. Ved at bruge denne tid til træning kan du give din hund mere end blot én godbid ad gangen, da det alligevel er den mad, han eller hun skal spise. Dette vil danne en stærkere positiv association, og din hund lærer måske hurtigere.

En anden ting, du kan gøre for at ændre den daglige rutine, er at ændre madens tekstur. Hvis din hund normalt får vådt foder, så prøv at fryse det ned i små skiver eller terninger, som den vil elske at knase på. Hvis din hund får tørfoder, kan du mose det med en smule yoghurt eller vand. Det handler om nyhed og berigelse af din hunds daglige rutine!

Labrador spiser frossen yoghurt-godbid med frugt til hunde til en picnic

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *