Omlet bloggen

Hundesenge til hunde med angst

Lille brun hund ligger glad på beroligende hundeseng

En hundeseng til hunde med angst kan hjælpe med at dulme din hunds nerver og give den et roligt sted at hvile og komme sig. Angst er et problem, der påvirker mange hunde. Nogle racer er tilbøjelige til nervøsitet, og nogle individuelle hunde kan have haft en hård barndom, der resulterer i angst som voksen. Andre kan have problemer som ledsmerter, der kræver ekstra komfort og et hyggehjørne. Vores guide til hundesenge til hunde med angst kan hjælpe dig med at beslutte, om din hund ville have gavn af en, og finde det bedste valg for din hund at sove.

Symptomer på angst hos hunde

Før du investerer i en hundeseng for at hjælpe med at lette angsten, skal du identificere, om dit kæledyr egentlig har angst. Hvis du forstår din hunds kropssprog, vil det hjælpe dig med at identificere et problem. Symptomerne på angst hos en hund eller hvalp kan omfatte:

 • Den gemmer sig
 • ‘Graver’ sig ned under tæpper, puder eller en seng (hundesengen eller ejerens seng!)
 • ‘Kryber’ (med halen mellem benene)

Nogle hunde vil udtrykke angst gennem følgende:

 • Jamren og klynken
 • Puster, når der ikke har været nogen energisk aktivitet span>
 • Ryster
 • Hopper
 • Nogle gange kan en ængstelig hund endda udtrykke sig ved at bide og snerre.

Selvom en behagelig hundeseng kan hjælpe med at lindre symptomerne, kan du, hvis du er bekymret for, at din hund viser nogen af ​​disse tegn, få den tjekket af en dyrlæge.

Hvad kan berolige en ængstelig hund?

Behandling af hundeangst er ikke et ligetil problem, hverken hos mennesker eller hunde. Mens mennesker kan tale med nogen om problemet og modtage gode råd, er mulighederne for en hund mere begrænsede. Man kan nå langt med positiv træning for at reducere hundeangst og øge hundens selvtillid. Et roligt miljø kan også have en meget positiv indvirkning. En beroligende hundeseng kan gøre en stor forskel her, og give dit kæledyr et sikkert sted at slappe af og lindre angst.

Hundeangst stammer ofte fra hvalpestress. Hos redningshunde er begivenhederne i de første måneder af dit kæledyrs liv ofte ukendte. Hundeangst er dog normalt forbundet med adskillelse. Misbrug viser sig som frygt og manglende tillid til hunde, men angst er noget lidt anderledes. En hundeseng af høj kvalitet kan hjælpe kæledyr med en mild form for separationsangst. Det vil sige, hvis din hund bekymrer sig, når den lades alene, eller er særlig ‘klæbende’ til et medlem af familien.

Hundeangst kan også være forårsaget af ubehag. Mange hunde lider af ledsmerter, især i hofterne, når de bliver ældre. At ligge på et tæppe eller en tynd hundeseng, der er for lille, vil ikke give disse hunde den komfort, de har brug for til en god nats søvn. Hvilket fører til en ond cirkel af angstfremkaldende dårlig søvn og stress. En hundeseng til hunde med angst, er designet til at give dit kæledyr den støtte, de og deres led har brug for til et fredeligt hvil. Hvilket kan være med til at sænke deres angstniveauer.At vælge den rigtige hundeseng til dit kæledyr involverer en række faktorer fra størrelsen, til hvor let hundesengen er at vaske, til materiale og farve.

Hvordan en angsthundeseng kan hjælpe

En behagelig angsthundeseng giver din bekymrede hund en følelse af sikkerhed. Sådanne hundesenge kan have ortopædisk polstring,hundetæpper eller quilts til virkelig at putte sig ned i, ekstra bløde puder og hævede sider til at hvile sig på.

Selv de bedste hundesenge mod angst vil ikke “kurere” en hunds angst. De skal være en del af et generelt hundevenligt miljø. Kombineret med et konsekvent adfærdsbaseret hundetræningsprogram, en sund kost, kosttilskud og – hvis det er absolut nødvendigt – medicin. Angsthundesenge er altså stedet, hvor hundeejere bør starte, når de tager fat på angstproblemer, men de er kun en del af den større løsning.

4 kendetegn ved en angsthundeseng

For dem, der søger efter en beroligende hundeseng til at hjælpe med at lindre deres kæledyrs angst, er dette et par nøglefunktioner, du bør holde øje med:

 • En hævet yderkant – den medfølgende form vil hjælpe din hund til at føle sig tryg og sikker.
 • Maskinvaskbar – at have en hundeseng, der let kan rengøres, betyder, at dit kæledyr altid vil have et rent, behageligt sted at slappe af.
 • Enormt blød – ligesom mennesker nyder hunde bløde stoffer, og det kan hjælpe med at lindre dem. Du kan altid tilføje et luksus hundetæppe af lammeskind for ekstra komfort.
 • Memoryskum – at have en ultrakomfortabel madras på deres angstdæmpende seng kan hjælpe dit kæledyr med at føle sig godt tilpas.

Valg af den rigtige angsthundeseng

Hver hund er forskellig og kræver derfor en lidt anderledes hundeseng for at dulme angsten. Her er det vigtigste at overveje, når du vælger en angstdæmpende seng til din hund:

 • Størrelse – Enhver hunderace har forskellige størrelser, fra helt små hunde som f.eks chihuahuaer, til meget store hunde som Berner Sennenhunde. At vælge en lille, mellem eller stor hundeseng, der passer komfortabelt til din hund, er især vigtigt for de kæledyr med angst.
 • Materiale – Sørg for, at sengen har et blødt materiale, som din hund vil elske at ligge på.
 • Farve – Mens den vitale del af en hundeseng mod angst er, at den passer til dit kæledyrs behov, vil du måske også have, at den passer til dit interiør. Vores udvalg af senge til kæledyr fås i en bred vifte af farver, perfekt til ethvert hjem.

At finde det perfekte sted til din ængstelige hunds seng

Den centrale del af et roligt miljø for hunde er sengen. Placeringen af ​​kæledyrssengen er vigtig. Det skal være et relativt roligt sted, hvor hunden kan føle sig tryg og i kontrol. Designet af en seng til hunde er lige så vigtigt, og en behagelig hundemadras er begyndelsen, snarere end slutningen på ​historien.

Så hvilken type seng foretrækker en hund? For mange hunde er en seng simpelthen stedet, hvor de ligger og sover. Det behøver ikke engang at være det samme sted hver nat. Nogle hunde kan lide at tilbringe en nat på deres tildelte seng, den næste nat et køligt sted på køkkengulvet og den næste nat vil dit kæledyr måske dele seng med dig. Men for ængstelige hunde er konsistens vigtig, og det er vigtigt at have den rigtige angsthundeseng, der står det rigtige sted.

En angstdæmpende hundeseng kan aktivt reducere stress og bekymring. Når den kombineres med anti-stress træning, kan angsthundesengen virkelig hjælpe med at eliminere problemet. Beroligende kosttilskud kan også hjælpe, og i ekstreme tilfælde vil en dyrlæge også anbefale anti-stress medicin.

Virker senge mod angst for hunde?

En angstdæmpende hundeseng handler om at give hunde og hvalpe en følelse af tryghed, forstærket af ren og skær komfort. Nøglen ligger i designet af angsthundesenge, og der er mange modeller at vælge imellem. De bedste valgmuligheder inkluderer hundesenge, der går den ekstra mil for at forbedre din hunds komfort, herunder funktioner som et aftageligt betræk, ortopædisk skum, memoryskum og et vaskbart betræk (kan vaskes i maskinen, ideelt set). Hunde elsker deres komfort, og en konsekvent god nats søvn er trods alt en af ​​de bedste måder at tackle og reducere deres angst på.

Behagelige, beroligende hundesenge fra Omlet

Vi har to typer hundesenge, der kan bruges til at berolige ængstelige hunde:

 • Topology luksus hundesenge – Denne angsthundeseng er designet til at være nem at rengøre og super behagelig med en memoryskummadras, og er et hyggeligt sted for din hund. Fås i tre forskellige størrelser, så du kan finde den perfekte pasform til denhunderace du har.
 • Memoryskum hundeseng med støttekant – Hundesengen med srøttekant mod angst er adskilt af sine høje sider, der er det ideelle sted for din hund at tage et hvil.

En beroligende hundeseng i topklasse helbreder ikke hunde-eller hvalpeangst. Men en god nats søvn er halvdelen af kampen. At give hunden en behagelig start og afslutning på hver dag, gør resten af anti-angstrutinen lidt lettere.

Her er Omlet kæledyrspleje

Gør det så behageligt og glædesfuldt for din hund som muligt med vores sortiment af hundeprodukter. Med hyggelige hundetæpper, sjovt hundelegetøj, og dejlige godbidder til hunde, bliver de begejstrede, når deres levering fra Omlet ankommer!

Terrier sover på Omlet lammeskindstæppe topmadras på hundeseng med støttekant

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *