Omlet bloggen

Tips til at pleje din hund, denne vinter

Afghansk hund på Omlet Topology hundeseng med dens lange hår

Bladene falder, og temperaturen falder, og det kan kun betyde én ting – vinteren er på vej! Det er tid til at få varmen ved at grave vinterfrakkerne ud af skabet!

Men hvad med din hunds frakke? At pleje din hunds pelsfrakke er ikke bare en forårsaktivitet. Det er vigtigt at fortsætte med at pleje og børste din hund i vintermånederne, for deres helbreds og sundheds skyld. Lad os se på alle de gode råd, du skal vide for at holde din pelsede ven glad!

Hvorfor har din hund brug for at blive børstet om vinteren?

En hunds frakke er en to-vejs beskytter af temperaturer – den holder dem kølige i sommermånederne og varme i vintermånederne. Men skal en hunds jakke stadig børstes og plejes om vinteren? Absolut! Her er tre grunde til, at det er vigtigt, at din hund har en sund frakke og en sund krop.

Børst filtreret hår

Hvis du nogensinde har set en hund hoppe i en blød bunke sne, ved du alt for godt, hvor hurtigt dens pels kan blive våd og filtreret! Opretholdelse af en daglig eller ugentlig plejerutine vil ikke blot sikre, at din hunds frakke forbliver fri for enhver form for filtrering, men det vil også hjælpe med at slippe af med uønsket salt eller sne, som kan give irritation.

D Lad dig ikke narre til at tænke at mere pels om vinteren vil holde din hund varmere! En god

vinterhygiejne for din hund indebærer, at børste din hund ofte for at komme af med overskydende

hår. Hundens frakke vil naturligvis gøre det, den gør bedst for at holde hunden varm!

Beskyt poterne

Hvis du bor et sted, der får masser af sne om vinteren, så ved du, at sneplove er kendte for at dumpe kemikalier på jorden, for at smelte isen hurtigt for at køre mere sikkert. Men de kemikalier er ikke gode for kæledyr! Det er vigtigt at tørre hundens poter når den har været ude i sneen, for at sikre, der ikke er rester af kemikalier tilbage, som de måske kan slikke i sig!

Og glem ikke at trimme dine hunds negle oftere om vinteren! Vintergåture er meget blødere i sneen og mudderet, så din hund får ikke mulighed for at file sin negle på betonen og asfalten, som den kan i de varmere måneder!

Hold huden hydreret

Hvad er det første, du gør, når temperaturen bliver koldere? Tænder for varmen indenfor! Men ved du hvad? Den kunstige varme gør vores hud mere tør om vinteren, og den gør det samme ved vores hunds hud! En hunds pelsfrakke er kun så sund som huden nedenunder it, så det er vigtigt at holde sig hydreret om vinteren.

Hvis du normalt bader din hund en gang om måneden i de varmere måneder, øges frekvensen til to gange om måneden i løbet af vinteren. Bare sørg for at bruge behageligt varmt vand og en fugtig shampoo eller lotion så du kan holde huden hydreret og holde tørre pletter væk!

Tips til at holde hunde rene om vinteren

Gåture i sne og mudderpøle kan gøre en hund meget beskidt! Hvordan sørger du for, at din hund ikke tager vintervejret med indenfor? Her er nogle tips til at holde din hund ren til vinter:

  • Hav et tørt håndklæde klar ved hoveddøren for at tørre mudrede, våde poter
  • Giv din hund nogle snestøvler til at beskytte deres poter og dine gulve!
  • Sørg for at vaske dens seng tit! Med Omlets Topology hundeseng kan du købe ekstra topmadrasser til hele vinteren, så både du og din hund har det friskt og rent! Og bonus – topmadrasserne kan vaskes i maskinen!

Er hundepleje anderledes hvis du bor nord- eller sydpå?

Afhængig af hvor du bor, er dine vintre måske ikke så hårde som andre. Men du må ikke lade geografien hindre dig i at sikre, at din hunds frakke stadig er velplejet!

For hundeejere der bor i det nordlige Europa, er en velforberedt plejerutine afgørende for din hunds helbred! Hvis du bor et sted, hvor hver tissetur er som at gå ind i et vinterland, så overvej at give din hund nogle sko til at beskytte dens poter endnu mere! Varme hundepoter gør hundehjerter varme!

Tips til at pleje langhårede hunde om vinteren

Ejere af langhårede hunde skal lytte ekstra godt efter nu! Ja, den ekstra pels på din hund vil give større varme, men den er også en magnet for filtrering, når den bliver våd.

Der er en stor misforståelse, at langhårede hunde ikke behøver blive børstet, når temperaturen falder, fordi det ekstra hår vil holde dem ekstra varme. Lad os afvise den myte med et par gode råd:

  • Følg snereglen! Badetid og børstning skal være konsekvent for din langhårede hund om vinteren, men det er bedst altid at følge snereglen: Når din hund er udendørs og leger i sneen, så skal du give den et varmt bad med shampoo snart derefter!
  • Vinterfrakker til hundefrakker! Hvis dine vintre når flere temperaturer under frysepunktet, så overvej at give din langhårede hund sin egen vinterfrakke. Selv om den har masser af pels, kan den stadig bruge lidt ekstra beskyttelse på gåture og til udendørs leg!
  • Tilføj ekstra lag! Hvem elsker ikke at putte sig under et tæppe efter man er kommet ind fra kulden? Overdyng din hund med hygge med et blødt, varmt tæppe som du kan tilføje som et ekstra lag på dens hundeseng så din hund har det ekstra varmt!

Tips til at pleje korthårede hunde om vinteren

Korthårede hunde har tendens til at få det koldt hurtigere end hunde med længere hår, så når vinteren ankommer, skal du sørge for, at være forberedt. Her er et par vigtige tips for at sikre, at din korthårede hund har det varmt og sundt denne vinter.

  • Masser af lag! Din korthårede hund er måske din bedste ven, men om vinteren er trøjer og jakker deres. Den bedste måde at holde din hunds pels sund på, når det er koldt, er at give hunden ekstra varmebeskyttelse!
  • Beskyt poterne! De fleste korthårede hunde stammer ikke fra koldere klimaer, så de er ikke naturligt udrustede til at håndtere vinteren. For at holde deres fødder varme og tørre på gåture, kan du investere i nogle hundestøvler!
  • Indendørs leg! Hvis vinteren er en sæson, der bliver hængende i lang tid, hvor du bor, skal du være kreativ med, hvordan du stadig kan give din kortehårede hund legetid uden at fryse! Sørg for at have en masse hundelegetøj parat, og gør din dagligstue til en hundelegeplads for vinteren!

Hvornår mister hunde deres vinterfrakker?

Samtidig med at vi begynder at pakke vores uldne vinterfrakker tilbage i skabet, begynder vores hunde også at smide deres vinterfrakker ud. Du ved, at foråret er rundt om hjørnet når du begynder at finde pelsbolde på gulvet. Ordet “forårsrengøring” kom sandsynligvis fra en hundejer, der ved alt for godt, hvor meget pels kan akkumuleres, når vinteren svinder bort.

Men lad ikke denne naturlige fældningsproces stoppe din hunds plejerutiner! Fortsat daglig eller ugentlig børstning, afhængig af hunderace, er vigtigt i denne årstid, da den vil hjælpe med at holde din hunds pels sund.

Det er let at pleje din hunds frakke om vinteren, så længe du er forberedt. Så før du tænder for radiatoren, sørg for, at du har masser af hundebørster, hundeshampoo og hundetæpper for at få din plejerutine for vinteren klar! Og det er heller ikke en dårlig ide at holde damp og mudder på afstand med en hundeseng der er let at rengøre!

Golden Retriever hund bliver plejet i sit bad

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *