Omlet bloggen

Redning af et marsvin: Er adoption det rigtige for dig?

Glade marsvin nyder deres Omlet Eglu Go marsvinehus

Marsvin er utroligt underholdende og behagelige kæledyr. De er meget sociale, genkender (og “taler” med!) deres mennesker og er i stand til at lære tricks og grundlæggende kommandoer. Så hvorfor skulle nogen ønske sig at skille sig af med en?

Som ethvert kæledyr er marsvin en tilføjelse til en familie og kræver pleje og opmærksomhed. At tilføje et kæledyr til en familie er en stor forpligtelse! Marsvin er fremragende kæledyr til børn, da de er kendt for deres blide dispositioner og nuttede personligheder. Men i modsætning til andre små kæledyr har marsvin en lang levetid for gnavere: op til 8 år! Sammenlignet med en kortere levetid på 2-3 år for hamstere eller ørkenrotter, er familier ofte ikke klar over, hvor længe et marsvin vil være en del af familien. Marsvin kræver også mere plads end andre små kæledyr, spiser mere og foretrækker at blive holdt parvis eller i små grupper. Og hvis de ikke får tilstrækkelig berigelse og muligheder for at træne, keder de sig og vil give udtryk for deres utilfredshed! Af disse grunde overgives hundredvis af marsvin hvert år til internater og dyreværn i håb om at finde deres evige hjem.

Årsager til at redde et marsvin

At adoptere et marsvin er en af de mest ædle og prisværdige måder at blive en stolt ejer af et marsvin (eller to)! Internater er normalt ikke udstyret med fornødenheder til at sørge for, at et marsvin har det behageligt, og er støjende/skræmmende steder for et lille kæledyr! Faktisk kan du redde et marsvins liv, når du adopterer fra et internat eller dyreværn.

Hvor foruroligende det end kan være, går mange redningsgrupper sammen for at redde dyr af enhver art fra krisecentre. Du kan hjælpe ved at adoptere et marsvin direkte fra internatet eller fra en redningsgruppe!

Er du i tvivl om, om du vil have et marsvin? Du vil måske have et eller to! At pleje marsvin fjerner presset ved at være et permanent hjem fra dig, mens du stadig giver marsvinet et sikkert sted at være, mens du finder deres perfekte hjem. Kontakt lokale marsvinsredningsorganisationer for at se, om du kan deltage i deres liste over plejehjem for marsvin. Det er også en fantastisk mulighed for at se, om det er det rigtige for dig at eje et marsvin!

Adoption eller indkøb

Du er sikkert bekendt med kampagnen “Adopter et dyr” fra Dyrene Beskyttelse (https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/adopter-et-dyr),) som internater og redningsgrupper bruger til at finde hjem til især hunde. Selvom der ikke i sig selv er noget galt med at “købe ind” (købe fra en opdrætter eller butik) for at få et marsvin, er der masser af marsvin, der har brug for evigt hjem, hvis du ved, hvor du skal kigge.

Dyreværn og internater er alle registreret i din by eller region og kan findes online: https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/adopter-et-dyr. Husk at spørge, om de har nogen marsvin til rådighed – bare fordi de ikke er opført online, betyder det ikke, at de ikke nogen gange har dem!

Redningsgrupper eller enkeltpersoner er også store ressourcer, når man ønsker at adoptere et marsvin, og vil normalt tilbyde fortsat uddannelse og hjælp, når du adopterer gennem dem. Disse grupper eller enkeltpersoner kan findes via en online søgning, Facebook-grupper, websteder eller gennem dit lokale internat eller hos dyrlægen.

Det er vigtigt at kontrollere troværdigheden af en redningsgruppe eller individ, før du adopterer fra dem. Du kan bede en gruppe om deres nonprofitstatus og kontrollere, at de er registreret som en non-profit gruppe med i din region. For at kontrollere en persons indsats skal du bede dem om referencer og/eller spørge dem, hvilken dyrlæge de tager deres marsvin til. Når du ringer til dyrlægen, bør de være mere end glade for at kontrollere, at det pågældende individ bringer marsvin ind til sundhedstjek.

En frakke til enhver lejlighed

At vælge den rigtige marsvinerace er ikke helt nødvendigt, men det er sjovt! Marsvin har alle unikke personligheder, men er universelt kendt for at være søde, godmodige kæledyr. Racer er primært udviklet til forskellige pelstyper – og der findes mange forskellige sorter! At vælge den rigtige race til din familie handler virkelig om, hvordan du vil have din marsvins pels til at se ud, og hvor meget tid du gerne vil bruge på at pleje og børste marsvinet. Frakker spænder fra lange til korte og lige til krøllede – og nogle marsvin har overhovedet ikke hår!

Hvis der er en bestemt race med en pels, der appellerer mest til dig, kan du gå gennem en opdrætter eller en redningsgruppe, der virkelig kender deres marsvin! Alligevel, når du rutinemæssigt tjekker med krisecentre og internater, kan du snuble over dit perfekte marsvin – eller et, der stjæler dit hjerte uanset deres pels! Sørg for at bede krisecentret eller internatet om at sætte dit navn på en liste, hvis du leder efter en bestemt type marsvin.

De vigtigste egenskaber at overveje, når man adopterer et marsvin er:

  • Alder
  • Køn
  • Personlighed

Er det et ungt eller senior marsvin du er ude efter? Adopterer du mere end ét? Hvis ja, så sørg for at få par af samme køn for at undgå utilsigtede kuld af marsvineunger! Og er det marsvin, du overvejer at få, udadvendt eller genert?

At finde et marsvin, der passer til din livsstil og passer ind i din familie, er den vigtigste del af valget af marsvin. Selvom det marsvin, du ser ved krisecentret eller internatet, ikke er noget for dig, kan du sprede budskabet på sociale medier for at hjælpe det med at finde sit evige hjem!

Forbered dig på “popcorning”

Hvis du ikke er bekendt med marsvin, er en af de mest nuttede ting, de gør, når de er glade, noget, der hedder “popcorning”. Når et marsvin er mest lykkeligt, vil de bogstaveligt talt hoppe af glæde – vride og grynte for at danne handlingen kendt som et marsvine-“popcorn”.

Så hvordan får du dit marsvin til popcorne? Du hjælper dem med at leve deres bedste liv gennem husly, leg, kost og grundlæggende pleje!

Ved at vælge en indhegning af høj kvalitet som Omlets Eglu Go marsvinehus fra begyndelsen slipper du for at skulle udskifte huset hen ad vejen. Vi opfandt dette hus, for at gøre det muligt for marsvin at nyde naturen trygt og sikkert.

Det er rigtigt – du kan huse dit marsvin udenfor, hele året! Det er en misforståelse, at marsvin skal være indendørs, men de er faktisk helt i stand til at tilpasse sig livet udenfor! De ekstra fordele ved at have et Eglu Go marsvinehus omfatter: vejr- og rovdyrbeskyttelse, anti-gnave- og tyggedesign og at være super nem at rengøre!

Uanset om du holder dit marsvin indendørs eller udendørs, har de brug for engagerende aktiviteter for at træne deres sind og krop. Da marsvin elsker at tunnelere (men ikke graver deres egne!), er et system af Zippi tunneller til marsvin en fremragende måde at dæmme op for kedsomhed og bevæge de små ben! Kombiner tunnelerne med Zippi marsvinegårde og legegårde for at give dit marsvin en tryg, indhegnet legeplads – inde eller ude!!

At oprette et berigende, sikkert sted for dit marsvin vil hjælpe det med at tilpasse sig nemmere og hurtigere, hvilket giver dig mulighed for at bruge mindre tid på at gøre rent og mere tid på at lege og knytte bånd med dit marsvin!

Sådan plejer du dit marsvin

Når først du har alt det rigtige udstyr, er marsvin relativt nemme at passe. Deres kost bør hovedsageligt bestå af ruffage såsom Timothy-hø, fodret i ubegrænsede mængder. De bør også fodres med hø-baserede kugler, der er fulde af fibre for at holde deres små maver i god stand.

Ligesom mennesker kan marsvin ikke fremstille deres eget C-vitamin, så sørg for, at deres mad-kugler er tilsat C-vitamin. Hvis ikke, kan du fodre dit marsvin med kommercielt indkøbt kosttilskud eller tilsætte deres vand med C-vitamin. Du kan også fodre grøntsager med højt indhold af C-vitamin såsom peberfrugt, tomater og asparges. Frugt er også en kilde til C-vitamin, men bør fodres sparsomt, da det er meget let for et marsvin at blive overvægtig! Små mængder appelsiner eller kiwi kan gives en eller to gange om ugen som en godbid, der er fuld af C-vitamin.

Omlets Caddi godbidsdispenser til marsvin

Ud over deres kost bør du sørge for, at dit marsvin altid har adgang til frisk, rent vand. Undgå skåle, der er lave nok til, at de kan træde ind i dem, eller vælte dem og sparke bundmateriale ind i dem. Trug, der er monteret til løbegården eller drikketrug er gode muligheder for at give vand til dit marsvin. Du kan også bruge en hævet katteskål til at placere vand inde i dit marsvins hus, så længe den er høj nok til at forhindre dem i at tage en dukkert, og lav nok til at deres mund kan nå!

Motion er vigtigt for et marsvin, så de holder en sund vægt. Ekstra gram på et marsvin kan føre til stofskifte- eller fordøjelsesproblemer og lægge unødvendig belastning på deres små ben, hvilket kan forårsage ledsmerter.Zippi platforme til marsvin er en fantastisk måde at opmuntre dit marsvin til at tage nogle ekstra skridt! Prøv at servere deres mad på platformen for at tilskynde dem til at klatre op og ned ad rampen. Du kan også bygge forhindringsbaner ud af papkasser for at tilskynde til fysisk aktivitet – bare vær sikker på, at der er en belønning til sidst!

Grundlæggende pleje og sundhedstjek sikrer, at dit marsvin har det bedst. Hvis du finder noget galt i løbet af en rutine, skal du sørge for at underrette din dyrlæge. For en liste over disse grundlæggende aktiviteter, se:5 tips til marsvinepleje.

Knyt et bånd, der varer hele livet

For at sikre, at du og dit nyligt reddede marsvin kommer godt i gang, skal du huske at:

  • Vælge et højkvalitets hus designet til marsvin
  • Tilbyde stimulerende og berigende indhegninger og legetid
  • Giv en passende kost
  • Find en dyrlæge, der behandler marsvin i tilfælde af sygdom eller nødstilfælde

Når alle et marsvins basale behov er opfyldt, vil du opdage, at de er vidunderlige ledsagere! De har mange bedårende egenskaber såsom popcorning, at pile rundt, leg og snak (se: Lær at forstå dine marsvins sprog).

Marsvin vil af natur knytte sig til en anden af ​​deres slags, og derfor er det bedst at holde dem i par. At have en ven, der taler dit sprog, er fantastisk, men marsvin ønsker også at opbygge relationer med deres menneskelige viceværter! Tal ofte med dit marsvin, giv mad i hånden (pas på fingrene), og besøg dit marsvin ofte. Frem for alt, vær tålmodig. At knytte sig til et dyr sker ikke fra den ene dag til den anden, men inden længe vil dit marsvin acceptere dig som dens ven. Når først et bånd er etableret, brydes det ikke nemt, så tag dig god tid. Dit marsvin vil hilse på dig med en række “knirk”, “hyl” og “spinden” på ingen tid – især hvis der er mad involveret!

Selvtillid og støtte

At adoptere et marsvin er en stor beslutning, men med tilstrækkelige ressourcer og forberedelse kan det være en af de mest givende beslutninger, du vil tage som kæledyrsejer!

Vi har skabt vores produkter for at hjælpe dit marsvin med at tilpasse sig livet i deres evige hjem. Fordi vores marsvinehuse er beregnet til at være en løsning, der varer “for evigt” – uden forrådnelse, nedbrydning eller slid, som på marsvinehuse i træ – kan du have tillid til, at dit adopterede marsvin lever trygt og lykkeligt i sit nye hjem.

Vi håber, at du tager springet og åbner dit hjem og hjerte for et marsvin, der har brug for at blive reddet. Hvis du har spørgsmål om, hvordan man adopterer et marsvin eller grundlæggende marsvinepleje, så kontakt os endelig!

Marsvin spiser hø i deres Omlet Eglu Go marsvinehus

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *