Omlet bloggen

Sådan opretter du en forhindringsbane til hunde

Hund på forhindringsbane - hopper gennem en ring

At lave en forhindringsbane til hunde derhjemme er meget nemmere, end du tror! Du har allerede materialer i og omkring dit hus, som kan bruges til agility og give din hund de utrolige fordele ved fysisk træning og mental stimulering. Og enhver aktivitet, der involverer dig og din hund, der arbejder sammen, vil helt sikkert bygge et tættere bånd mellem jer begge! Start din forhindringsbane i dag med disse enkle tips og tricks!

Kan alle hunde dyrke agility?

Det fantastiske ved agilitytræning er, at alle hunderacer kan gøre det! De eneste undtagelser fra denne type aktivitet ville være hvalpe yngre end 12 måneder på grund af deres stadig udviklende led eller enhver hund, der har en medicinsk tilstand, såsom gigt. Men hvis din hund falder ind under en af ​​disse kategorier – er der stadig mange måder, du kan holde din hund aktiv og stimuleret på!

Så hvad er agility egentlig? Kort sagt er agility en række forhindringer sat sammen for at danne en bane, som din hund kan navigere igennem. Det er lige meget om din hund har træningserfaring eller ej – du kan starte let og småt og arbejde dig opad, efterhånden som du og din hund lærer mere.

Du elsker at tilbringe tid med din hund, og at skabe en forhindringsbane er blot endnu en måde at bringe jer begge tættere sammen på! Som med enhver ny aktivitet, hvis du er i tvivl om din hunds evne til at deltage, skal du først konsultere din dyrlæge for at være sikker.

Sikkerhed først!

Inden du går i gang med at lave din forhindringsbane derhjemme, skal du sørge for at vælge et sted med nok plads til at give plads til masser af bevægelse. Dette kan være indendørs eller udendørs afhængigt af dit hjem og have. Den vigtigste ting at huske for at holde denne aktivitet sikker for din hund er at fjerne genstande fra området, der potentielt kan skade din hund eller blive beskadiget. Når alt kommer til alt, vil din hund jo løbe og hoppe rundt!

Nu hvor du har valgt et sted til din bane, vil du gerne sikre dig, at din hund er fortrolig med at lytte til og følge kommandoer. Enhver forhindringsbane til hunde er kun så god som det menneske, der verbalt navigerer, hvor hunden skal løbe hen, så sørg for at øve enkle kommandoer, så I begge er komfortable og sikre på, hvad der skal ske. Din hund behøver ikke at have et professionelt niveau, men en simpel forståelse af kommandoer såsom “sit” og “bliv” er et godt udgangspunkt!

Når din forhindringsbane er sat op, vil du gerne sikre dig, at du giver din hund en god opvarmning, før I tager den i brug. Du ville ikke prøve en ny fysisk aktivitet uden først at strække dig ordentligt, vel? Det samme gælder for din hund! Bare en hurtig gåtur rundt i kvarteret eller en omgang apport vil være tilstrækkeligt til at varme din hunds muskler op for sikkert at nyde forhindringerne.

Forhindringer og spring

Hvis forhindringsbaner er nye for du og din hund, er spring en god første aktivitet at prøve. Men hvordan ved du, hvilken højde du skal indstille din hoppestang til? Det hele afhænger af din hund! Mindre hunde, som chihuahuaer eller gravhunde, har kun brug for en kort højde for at prøve at nå over, mens større hunde, som labrador hunde og schæferhunde , burde være i stand til at hoppe over højere forhindringer.

Så hvad kan du bruge til at skabe en forhindring for din hund at hoppe over? Her er nogle gode ideer med materialer, du sandsynligvis allerede har derhjemme:

  • Få fat i to vasketøjskurve og en gardinstang. Placer hver ende af gardinstangen på hver vasketøjskurv, og voila! Nu har du en forhindring! Flyt stangen op eller ned i forskellige højder afhængigt af din hunds evner.
  • Har du PVC-rør liggende fra et gammelt VVS-projekt? De er et perfekt værktøj til at lave en forhindring i enhver højde!

Der er utallige muligheder, der kan bruges til at skabe en gør-det-selv forhindring til din forhindringsbane til hunde. Bare sørg for, at de er lette eller bløde, så de ikke skader din hund midt i al morskaben. Og hvis din hund aldrig har sprunget over en forhindring før, kan du opmuntre den til at udforske den nye aktivitet med hundegodbidder eller verbale kommandoer. Uanset din hunds alder, kan du lære den nye tricks!

Collie hund på hundeforhindringsbane - hopper over hurdle

Zig-zag

Dernæst kan du gå videre til den zig-zaggende del af din forhindringsbane. I lighed med forhindringsdelen vil du gerne sikre dig, at de materialer, du bruger til zig-zaggen, er lette eller bløde for at undgå, at din hund kommer til skade!

Lad os tage et kig på nogle muligheder for at lave en zig-zag forhindring til din hund.

   • Hvis du har børn, har du muligvis også nogle små legekegler. Disse er en god mulighed for at lave en zig-zag bane som del af din hunds forhindringsbane! Begynd at placere dem langt fra hinanden for at give din hund masser af plads til at navigere. Efterhånden som din hund bliver bedre til at væve ind og ud, kan du langsomt flytte dem tættere på hinanden.
   • Ikke sikker på, hvad du skal gøre med alle dine resterende papkasser? Brug dem til at lave den perfekte forhindring! Bokserne er ikke kun lette og nemme at sætte op, men hvis din hund ødelægger dem i løbet af deres løbetur, kan du bare pakke dem sammen og sætte en ud til genbrug.

Start langsomt, når du lærer din hund at væve ind og ud af enhver genstand. Med ensartede hånd- og verbale kommandoer vil din hund hurtigt lære denne nye og sjove aktivitet!

Tunneller

Tunneldelen af ​​forhindringsbanen kan være den mest skræmmende for din hund, hvis den aldrig har trænet agility før. En af de bedste måder at hjælpe din hund med at lære Sørg for at navigere i tunnelen først for at vise din hund, hvordan det gøres!

At skabe den perfekte tunnelhindring til din bane er lige så let som at sætte ting op, du har rundt omkring i dit hus. Her er et par muligheder at vælge imellem:

    • Stil nogle stole op, og læg et letvægtstæppe hen over dem. Nu har du en tunnel! Vis din hund, hvordan man går under stolene ved at kravle gennem selv, så de kan forstå ideen! Hvis din hund er af større statur, kan du have brug for højere stole eller vælge en anden mulighed.
    • Har du en sammenklappelig stoftunnel, som dine børn klatrer igennem? Din hund kan også bruge dette sjove legetøj! Få hele familien med på det sjove ved en forhindringsbane til hunde ved at få dit barn til at vise din hund, hvordan man kravler gennem tunnelen først.
    • De store papkasser kan bruges igen! Åbn begge ender af kassen for at skabe en firkantet tunnel og se din hund løbe ind og ud med lethed.

Mens nogle hunde kan nyde at løbe gennem tunneler mere end andre, er agilitytræning en berigende oplevelse for enhver hund!

Sæt det hele sammen

Når du har oprettet hver enkelt forhindring, kan du begynde at sætte dem alle sammen for at skabe den ultimative bane! Vær sikker på, at du har øvet forhindringer, zig-zag og tunneler hver for sig, før du sætter dem op i en hvilken som helst rækkefølge. Dette vil sikre, at din hund er fortrolig med, hvad den skal gøre.

Du kan opsætte banen som du vil! Kan din hund bedst lide at zig-zagge? Sæt den forhindring ved starten af banen for at tilskynde til bevægelse gennem resten af forhindringerne. Når du har oprettet hver enkelt forhindring, kan du flytte dem rundt for at prøve forskellige kombinationer og banemuligheder!

Svaret på enhver vellykket hundeforhindringsbaneoplevelse er tålmodighed, konsekvens og sjov! Og hav masser af hundegodbidder parat, for at tilskynde til aktivitet og belønne hårdt arbejde! At lave en forhindringsbane derhjemme er en fantastisk måde at tilføje motion til din hunds liv og skabe en tættere forbindelse mellem dig og din bedste ven!

Collie dog doing dog obstacle course - jumping over hurdle

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *