Omlet bloggen

Sådan repareres et hønsehus i træ

Omlets automatiske dør til hønsegårde på et Boughton hønsehus i træ

Har du et hønsehus i træ, der trænger til nogle forbedringer i hjemmet? Alle træhuse har brug for rutinemæssig vedligeholdelse og renovering – nogle gange på årsbasis. Men hvor længe kan du forvente, at et hønsehus i træ holder?

Høns er blevet holdt i forskellige strukturer gennem historien: stalde, hønsehuse, endda kurve! Men i tidens løb er gårdene blevet den mest populære mulighed for husning af høner, hvor træ er det mest almindelige materiale, der bruges til byggeri. Træ er let at arbejde med og relativt billigt, hvilket gør det til en favorit blandt både gør-det-selv-entusiaster og leverandører af hønsehuse. Men ulempen ved træ er, at det ikke modstår tidens tand og uundgåeligt vil kræve vedligeholdelse gennem årene.

Når du overvejer, om du skal lave opdateringer til et hønsehus i træ eller starte på en frisk med et nyt design, bør du overveje flere faktorer: Kan du lide ideen om et hønsehus, der nemt kan flyttes? Der er nemt at rengøre? Der er modstandsdygtig over for mider, fugtopbygning og rovdyr? Hvis det er tilfældet, vil et skift fra et træhus til et hønsehus i plastik være et bedre valg!

“Hvis det ikke er i stykker, så lad være med at reparere det.”

Dette ordsprog gælder for mange ting, men hønsehuse i træ er ikke blandt dem! Selvom dine høns’ træhus virker strukturelt forsvarligt, er opmærksomhed på detaljer afgørende for dine høns sundhed og velvære. Hvis du bemærker følgende problemer med dit træhus, er det tid til at lave reparationer:

  • Opbygning af fugt eller tilstedeværelsen af ​​skimmelsvamp eller meldug
  • Hængende brædder, mellemrum eller huller, der forårsager træk
  • Rådnende træ

Det er vigtigt at fjerne eventuelle berørte brædder og erstatte dem med behandlet træ. Hvis siden eller taget af hønsehuset er berørte, skal du skære de sektioner væk. Rådnende træ er ikke kun en fare for dine høns, det er også ynglepladser for parasitter og bakterier eller svampe. Fjern eventuelle tvivlsomme dele af dit hønsehus så hurtigt som muligt!

Små reparationer er måske ikke tidskrævende, men at udskifte større dele af et hønsehus i træ kræver både tid og ressourcer. Du bliver også nødt til at vurdere, om de berørte sektioner vil kompromittere den strukturelle integritet af resten af hønsehuset. I så fald er det måske tid til et nyt hønsehus.

Så er det tid til hønsehuse i plastik

Alternativet til traditionelle træhuse er Omlets Eglu Cube hønsehus. Disse hønsegårde er lavet af robust plastik og er nemme at rengøre, flytte, er modstandsdygtige over for rovdyr og kræver ingen vedligeholdelse. Den dobbeltvæggede isolering holder kulde og varme ude i de respektive årstider, samtidig med at det bevarer den helt rigtige mængde ventilation for at skabe en sund luftcirkulation. Derudover kan disse plastikhuse trykvaskes og desinficeres grundigt, hvilket skaber et meget sundere miljø for dine høns.

Omlets Eglu Cube hønsehus skal aldrig males, have nyt tag eller vejrbehandles som traditionelle hønsegårde i træ – hvilket sparer utallige timer og penge. Det er nemt at samle, og når det først er sat op, er denne robuste hønsehus i plastik nemt at flytte rundt i hønsegården ved hjælp af de integrerede hjul og håndtag!

Er dine høns glade i deres træhus? Hvis deres hus har træk, er dårligt isoleret eller har skimmelsvamp eller parasitter, er det bestemt tid til en forandring!

Eglu’er til æglæggere

Udover at score bonuspoint for at “være anderledes”, scorer Eglu hønsehuse også høje karakterer blandt høns! Eglu’ens isolerende design giver et hyggeligt rum og udnytter dine høners kropsvarme til at holde dem varme selv på de koldeste nætter. Omlets Eglu Cube og Eglu Go Up hønsehuse giver begge den hævede liggeplads, som høner opsøger ved sengetid. Tilføj en automatisk dør til hønsehuse og du vil være sikker på, at dine høns kommer trygt ind hver nat!

Plastoverflader er ugæstfrie for parasitter som mider, der så ofte plager høns. Og med Eglu’ens unikke design forekommer den helt rigtige mængde luftcirkulation uden at lukke træk ind. Ingen fugtopbygning, meldug eller skimmelsvamp i et godt ventileret hus giver sunde og glade høns.

Ikke flere små siddepinde, som dine fugle kan balancere på natten over – Eglu Cube har en hel siddeplads med en møgbakke, der nemt kan fjernes og rengøres. Dine høns vil sætte pris på at give deres fødder en pause, når de kan sidde behageligt, som det passer dem ved sengetid!

Eglu’er til æg-aficionados

Elsket af høns, og beundret af deres hønseholdere – Eglu hønsehuse er en alt-i-én løsning til flokpleje! Plastbåse kræver ingen rutinemæssig vedligeholdelse, og alle vores Eglu hønsehuse har aftagelige dele til hurtig, men grundig rengøring. Spray dem ned med en slange eller højtryksrenser, og afslut med en hurtig spray af hønsesikkert desinfektionsmiddel for at få et frisk hus på få minutter!

Ikke sikker på, om du kan lide, hvor du besluttede at placere dine høns? Med integrerede håndtag og hjul kan Eglu Cube nemt flyttes af én person! Et hønsehus, der ikke kræver hjælpende hænder for at blive flyttet, er altid en gevinst blandt hønseholdere.

Færdig arbejde – når først en Eglu er samlet, så er det det! Ingen vedligeholdelse, maling, fjernelse af rådne stykker eller ændringer. Fra den sidste del går er sat på plads, er en Eglu klar til høns i mange år fremover.

Eglu’er er lavet til vinteren

Ikke bare et smart ordspil. Eglus unikke design giver dine høns optimal varme i de kolde måneder, og de dobbeltrudede vinduer giver dobbeltlagsvæggene overlegen isolering ved at holde dine høns kropsvarme inde og den kolde luft ude. En luftlomme omgiver hele Eglu, mens den stadig opretholder ordentlig ventilation. Resultatet? Et varmt, godt ventileret hønsehus!

I debatten om, hvilket der er varmest – en Eglu Cube eller et hønsehus i træ, er Eglu Cube den klare vinder. Træ er for porøst til virkelig at isolere, og mens spray- eller rulleisolering kan bruges i træbåse, gør processen med at lægge et sådant materiale mellem to sektioner af træ, at gården er alt for tung til at flytte. Luft som isolator er meget lettere og mere effektiv til at opfange varme.

Ingen ekstra isolering er nødvendig med et Eglu hønsehus, medmindre du bor et sted med vedvarende, kolde temperaturer. Du kan vælge et overtræk mod ekstreme temperaturer som et beskyttende lag i klimaer, der oplever hårdt vintervejr. Alt du skal gøre for at sikre, at dine høns forbliver varme i deres Eglu på vinternætter, er at lukke dem inde – Eglu’en og dine høns kropsvarme klarer resten!

Træhus versus plasthus – pleje og vedligeholdelse

Det er vigtigt at huske, at alle træhuse vil kræve løbende reparationer og vedligeholdelse. Almindelig vedligeholdelse af træhus omfatter:

  • Udskiftning af vejrslidte eller rådne brædder
  • Skylning eller vask, lad træet tørre flere timer
  • Genpåføring af maling eller vejrbehandling (skal være hønsesikkert!)
  • Reparation af taget
  • Lapning af huller skabt af insekter insects
  • Påføring af kiselgur eller andre hønsesikre skadedyrsbekæmpelsesprodukter på den indre og ydre omkreds

I modsætning hertil kræver plastik hønsegårde som Eglu Cube ikke nogen vedligeholdelse. Når de er samlet, er de klar til at holde høns sikre og sunde i mange år fremover! Højtryksrensning eller skylning af de aftagelige indvendige stykker og udskiftning af strøelse i redeområdet og i møgbakken er omfanget af vedligeholdelsen af hønsehuse i plastik.

Fuldfør opsætningen

Vi har et udvalg af hønseprodukter dedikeret til at holde dine høner sunde og glade, samtidig med at det er nemt og behageligt at passe din flok. Nogle af de ledsagende produkter, der integreres problemfrit med en Eglu hønsehuset inkluderer:

Ikke alene vil du have ro i sindet ved at vide, at disse produkter ikke kræver rutinemæssig vedligeholdelse, men også i tillid til, at dine høns er opstaldet i omhyggeligt designede huse og løbegårde, der vil holde dem sikre og føle sig godt tilpas!

Besværligt at holde høns? Det synes vi ikke!

Hos Omlet opfinder vi produkter, der gør gøremål til fornøjelige aktiviteter for dig og hele din familie. Vores hønseprodukter gør pasning af flokke nemmere end nogensinde – og mindre tid brugt på at vedligeholde eller rense dine høners område betyder mere tid til at nyde deres selskab! Designet med nye og erfarne hønseholdere i tankerne, vores Eglu hønsehuse er ideelle for enhver flok.

Er du klar til at skifte fra et hønsehus i træ til et plastikhus, der ikke kræver vedligeholdelse? Sig endelig frem. Så vil vores team af eksperter hjælpe dig med at vælge det perfekte setup til din flok!

Omlet Eglu Cube hønsehus og walk-in hønsegård

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *