Omlet bloggen

Kong-opskrifter

Jack Russell terrier tygger på Kong-hundelegetøj

Hvis du nogensinde har givet din hund en Kong, ved du, hvor fantastisk dette uforgængelige legetøj er til at holde din hund aktiv og stimuleret i lange perioder. Ikke bare er de gode til hentelege, men de er også gode til at fylde lækre godbidder i for at tilskynde til mental smidighed med belønning! For bedre at hjælpe din hunds naturlige instinkt med at jage mad, er her nogle lækre opskrifter, du kan lave til ting inde i din hunds Kong!

Fordele ved Kong

Før vi dykker ned i godbidderne, lad os først undersøge, hvorfor Kong-legetøj er så gavnligt for hunde. Det hårde gummi-tyggelegetøj blev først opfundet for over 40 år siden af Joe Markham som en måde at stoppe sin tyske hyrdehund fra at tygge i hans sokker. Siden da har hunde over hele verden nydt glæden ved et Kong-legetøj! Det tilskynder ikke kun positive tyggevaner, men forbedrer også oral sundhed.

Til hunde, der er tilbøjelige til separationsangst og at være alene for længe, Kong er også en fantastisk måde at holde deres hjerner distraheret og engageret på. Hunde er medfødt programmeret til at tygge – det er sådan, de søger verden omkring dem. Så at have et legetøj som Kong, der er næsten uforgængeligt, er en fantastisk måde at holde din hund travl og glad på!

Kong blev specielt designet med et hul i midten for at huse godbidder og tilskynde en hunds naturlige instinkt til at jage efter mad. Aktiviteten med at få maden ud af Kong, giver hunde øget mental stimulering det er enormt gavnligt for deres vækst og udvikling! Vi ved, at det er vigtigt at opretholde en velafbalanceret kost til din hund, så at putte disse små, sunde godbidder i Kong vil give fordelene ved god ernæring og aktivitet!

Opskrift nr. 1 – En saltet snack

Til hunden, der ønsker den salte smag og lugt af kød, er denne opskrift sikker på at få halerne til at logre! Disse ingredienser er standarder i de fleste husstande, og opskriften er enkel at lave!

 1. Tag en lille sød kartoffel og put den i mikrobølgeovnen eller bag den, indtil den er blød i midten. Når den er kogt, skal du lade den køle af i et par minutter. Skovl derefter indersiden af kartoflen ud fra skrællen og mos den med en gaffel i en skål for at fjerne eventuelle klumper.
 2. Kog derefter noget kylling, indtil den er grundigt kogt. Du skal sikre dig, at kødet ikke er krydret, da nogle krydderier kan være skadelige for en hund. Når kyllingen er helt kogt, riv den i mindre bidstørrelser med en gaffel og tilsættes en passende størrelse bid til skålen blandet med sød kartoffel.
 3. Riv til sidst en lille gulerod i fine stykker og tilsæt den til blandingen.
 4. Rør alle ingredienser sammen, indtil de er godt blandet.

Du kan tilføje blandingen, ligesom den er til Kong herfra eller rulle den i små kugler og putte dem i fryseren, hvilket giver en frossen, salt godbid senere! Uanset hvad, vil din hund elske at jage denne lækre godbid!

Opskrift nr. 2 – En sød godbid

Vidste du, at hunde har en sød tand, ligesom vi gør? Mens en hunds smagsløg er en brøkdel af menneskers, er deres lugt en million gange stærkere! Og når hunde lugter de lækre, sukkerholdige dufte af sød mad, kan de ikke lade være med at forkæle sig selv! Så hvis du vil forkæle din søde hund med en sød godbid, her er en opskrift, der helt sikkert får dem til at ville have mere.

 1. Tag en kop almindelig græsk yoghurt og læg den i en skål.
 2. Tilføj derefter to store spiseskefulde af ethvert nøddesmør – jordnød, mandel eller akaju er nogle gode muligheder! Uanset hvad du har til rådighed i dit spisekammer, fungerer det!
 3. Til sidst hakkes friske jordbær i små stykker eller moses nogle friske blåbær i en fin blanding. Frugtens sødme er det, der gør denne godbid så lækker!
 4. Bland nu alle ingredienserne sammen, og glat derefter blandingen ud på en pergamentforet form. Anbring formen i fryseren i mindst 2 timer, så den kan hærde helt. Når du er klar til at fylde Kong, skal du blot bryde et stykke af og placere det indeni Kong!

Denne søde godbid vil helt sikkert give timer med engagerende aktivitet til din hund – med en lækker belønning for dens arbejde!

Opskrift nr. 3 – En lækker middag

Er din hund en “inviter også mig til middagsbordet” hundetype? Hvis din hund har svært ved at holde dens næse (og mund!) væk fra middagsbordet er denne Kong-fyldte opskrift en sikker måde at distrahere din hund på, så du kan nyde et fredeligt måltid.

 1. Cirka en time før din middag er klar, kog en kop ris, indtil den er blød, og læg den i en skål for at lade den køle af.
 2. Tag en dåse almindelig dåse laks i vand og dræn den i en si, så kun laksekødet er tilbage. Mos laksen i små stykker med en gaffel og tilsæt den til den kogte ris.
 3. Hak dernæst lidt frisk spinat og bland det i ris- og lakseblandingen.
 4. Afhængig af størrelsen på din Kong skal du tage en skefuld af de kombinerede ingredienser og putte den i din Kong. Placer derefter den fyldte Kong i fryseren.

Når du er klar til at spise, skal du tage Kong ud af fryseren og give den din hund! Vi garanterer, at de vil blive lykkeligt underholdt og slikke løs, med denne frosne, lækre godbid! Og du får nok af denne opskrift tilovers til at lave flere Kong-middagsgodbidder en anden gang.

Kong-legetøjet er en favorit blandt så mange hunde og kæledyrsforældre, fordi de er lette at fylde med butikskøbte godbidder eller giver dig mulighed for at lave dine egne opskrifter. At lave hjemmelavede godbidder til ting i din hunds Kong er lige så let som at kombinere en base, et protein og en ekstra snack. Nogle andre enkle ingredienser at overveje er cottage cheese, yoghurt, jordnøddesmør, kalkun og æbler. Uanset hvilken godbid du laver din hund, skal du sørge for at have en robust hundeskål, der er let at rengøre til rådighed, så din hund kan spise rester uden for meget rod. Prøv en af disse opskrifter i dag, og fortæl os, hvordan din hund kunne lide dem i deres Kong!

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *