Omlet bloggen

Hvornår er det bedste tidspunkt at få en kat?

Kat og ejer interagerer - kat bruger Omlet Freestyle udendørs kattettæ i Omlet kattegård

Har du nogensinde følt, at den manglende brik til dit livs puslespil var en firbenet pelset ledsager med knurhår og en hale? Det har vi fuld forståelse for. At eje en kat er en af livets største fornøjelser.

Men hvordan ved du hvornår det er det bedste tidspunkt at få en kat? Læs videre for at finde alle svarene på dine spørgsmål, så du kan beslutte, om du er klar til at blive katteejer.

Spørgsmål du skal stille dig selv, før du får en kat

Har jeg tid nok?

En af de bedste ting ved katte er, at de er ret uafhængige. Men selv om de ikke kræver meget opmærksomhed, bør de heller ikke være alene i lange perioder. Hvorfor? Katte kan være som børn på den måde. Hvis de er for meget alene, kan ting godt blive lidt, tja, rodet.

Så hvis du overvejer at få en kat, sørg for, at du har en tidsplan, så du har tid nok til din nye pelsven. Det er ok hvis du skal på arbejde hver dag, så længe du er hjemme om morgenen og aftenen kattelegetid. Hvis dit job imidlertid kræver, at du er væk hjemmefra i længere tid, skal du nok overveje at vente, til du har en mere konsekvent tidsplan, før du bringer en kat ind i dit hjem.

Er der nogen, der har allergi?

De fleste ved, om de har allergi over for visse fødevarer eller ting i deres miljø. Men medmindre du har været sammen med en kat i en længere periode, ved du måske ikke, om du er allergisk over for katte. Det er altid godt at vide du selv eller om medlemmerne af din familie er allergiske, før du inkluderer en kat i familien.

Men hvordan kan du vide, om du er allergisk over for katte, før du ejer en? Enkelt. Besøg et lokalt dyreinternat, og bed om at tilbringe lidt tid med kattene. Eller hvis du har en ven, der ejer en kat, så bed om at se, om du har nogen reaktion. Hvis du eller et andet medlem af din familie har en allergi over for katte, vil du vide det meget hurtigt efter at have tilbragt lidt tid med dem. Hold øje med kløende øjne, nys eller endda hudirritationer – hvis du oplever nogen af disse, har du måske en katteallergi.

Så betyder det, at jeg ikke kan eje en kat? Slet ikke! Der er mange katteracer som en sphynx, bengalk kat og siamesisk kat, der er relativt ‘hypoallergene’ for mennesker med mild katteallergi. Så dine drømme om at have en katteven kan stadig gå i opfyldelse!

Kan jeg opretteholde vedligeholdelsen?

Katte er notorisk et af de mest vedligeholdelsesvenlige kæledyr at eje. Men det betyder ikke, at det ikke kræver nogen indsats fra din side at eje en kat. Hvis du overvejer at anskaffe dig en kat, skal du først spørge dig selv, om du er klar til at blive kæledyrsforælder. Her er, hvad det indebærer:

 • Regelmæssig rengøring af kattebakken. Det er et ulækkert job, men nogen skal gøre det!
 • Hårbolleplukker. Katte og hårboller går hånd i hånd og ofte på de mest ubelejlige steder.
 • Skønhedspleje. Mens katte naturligt er ret selvforsynende med at vaske sig selv, er regelmæssig børstning og negleklipning stadig noget, de har brug for hjælp til.
 • Masser af kærlighed – for det er virkelig det bedste ved at eje en kat!

Bor jeg et kattevenligt sted?

Katte er vanedyr og vil finde deres eget katterum i dit hjem. Når det er sagt, er det vigtigt at sørge for, at der er plads til katte, hvor du bor. Hvis du bor i en lejlighed eller lejebolig, skal su spørge, om det er tilladt at have katte i dit hjem.

Du skal også sikre dig, at dit indre rum er befordrende for katteliv. Små rum behøver ikke at skræmme dig væk fra at eje en kat, da der er mange produkter, der hjælper dig med at underholde din kat og ikke føle at pladsen er for trang. Har du en altan i stedet for en baghave? Intet problem. Du kan hurtigt forvandle din udendørs plads til en kattelegeplads med en tryg og sikker katteindhegning.

Er din stue prydet med smukke læder- eller stofmøbler? Hvis det er tilfældet, vil du nok gerne investere i et kattetræ og et kradsetræ så din pelsede ven kan hvæsse sine negle på noget andet end din sofa. Intet rum er for stort eller for lille til katte, så længe du er forberedt.

Skal jeg snart fejre en stor festlighed?

Før du beslutter dig for at tilføje et firbenet medlem til din tobenede familie, skal du først vurdere dine nuværende livsbetingelser. Selvom du ikke altid kan forudsige livets ebbe og strømning, skal du helst være sikker på, at du ikke er ved at gå i gang med store livsændringer, når du overvejer at få en kat.

Kommende flytninger eller nye job, der kræver lange rejser, kan forhindre din mulighed for at give din nye kat den opmærksomhed og tid, den har behov for. Katte har brug for konsistens i begyndelsen af ​​deres nye liv med dig for at føle sig hjemme og godt tilpas. Derfor skal du også gerne undgå at få en ny kat med hjem under store festligheder som fødselsdage eller i julen. Bedste tommelfingerregel? Vent, indtil alt er roligt på hjemmefronten, før du tager en ny kat med hjem.

Bedste sted at få en kat fra?

Hvis dine svar på alle spørgsmålene ovenfor stadig peger dig i retning af katteejerskab, så tillykke! Den næste beslutning, du skal tage, er, hvor du skal få en kat fra. Der er et væld af muligheder, når det handler om at vælge den bedste kat til dig: opdrættere, dyrehandel, redningscenter/internat og endda familie og venner.

Vi anbefaler at redde en kat fra et redningscenter eller et internat af forskellige årsager:

 • Typisk er adoptionsomkostningerne meget mindre.
 • De fleste katteadoptioner fra internater eller redningscentre inkluderer vaccinationer, kastrering/sterilisering og endda et første gratis besøg hos en lokal dyrlæge.
 • De fleste katte på et redningscenter eller internat er af typen “blandet race”, og disse katte har en tendens til faktisk at leve længere og sundere end deres modstykker af ren race.
 • Men vigtigst af alt, vil du redde et liv..

Hvis du har identificeret en katteallergi hos dig selv eller andre familiemedlemmer, men stadig længes efter en katteven, vil det være bedst at gå gennem en opdrætter af en specifik hypoallergen katterace. Uanset hvor du får din kat fra, er du sikker på at modtage masser af kærlighed til gengæld.

Alt hvad du skal bruge til din nye kat

Når du har fundet ud af, at det er det rigtige tidspunkt for dig at få en kat, begynder den sjove rejse. At have de essentielle katteprodukter derhjemme, når din katteven kommer, vil gøre deres tilpasning så meget lettere. Her er en liste over alt, hvad du skal bruge til din nye kat:

 • Kattebakke: Katte har også brug for deres private toiletrum.Omlets Maya kattebakke giver din kat de diskrete toiletpauser, den har behov for, samtidig med at den minimerer rod fra kattegrus på dit gulv. Derudover ser den også godt ud i dit hjem.
 • Donut katteseng: Du vil hurtigt opdage, at kattelure sætter dagsordenen. Og da du ønsker, at din kat skal have det så behageligt og hyggeligt som muligt, må du sikre dig, at den har et lunt sovested, hvor den kan tage sig alle de hvil, den har brug for.
 • Kattetræ: Katte er nysgerrige. Deres behov for at udforske, hoppe, klatre og kradse er yderst nødvendigt for deres eksistens. Så giv dem, hvad de har brug for, og giv dem et indendørs klatrevidunderland, der vil øge deres nysgerrighed.
 • Udendørs katteindhegning: Kan min nye kat lege udenfor? Absolut. Med kattegården designet af Omlet kan din kat øge sanserne og opleve frihed, når den sikkert udforsker omverdenen.

At vide hvad det bedste tidspunkt at få en kat på er, handler om, om du er klar til at forpligte dig til den tid og de nødvendige ressourcer det kræver. At tage sig tid til at stille dig selv disse spørgsmål og forberede dig derefter, vil gøre dit forhold til din nye kat endnu mere rart. Så nu er spørgsmålet, er du klar til at få en kat?

Brun kat sover på Maya Donut katteseng

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *