Omlet bloggen

Hold høns i byen

Høne på Omlet Fritstående hønsetræ med Omlet Eglu Cube hønsehus bagved

Vidste du, at du kan holde høns i byen? Det er sandt – du kan have dit eget lille gårdliv lige i din baghave. Du skal gøre dig nogle særlige overvejelser, når du passer høns i byomgivelser, men med en solid strategi og kvalitetstilbehør, vil du være i stand til at nyde friske æg og den unikke oplevelse det er, at eje høns.

Love og reguleringer

Sørg for at kende dine forpligtelser og rettigheder som hønseholder – lige meget hvor du bor. Love om at holde høns er tilgængelige for borgere fra myndighederne. Kontakt dine lokale myndigheder for at få information om de nyeste regler og love for at holde høns. Du kan også læse mere på Vild med høns’ hjemmeside

Har du tid nok til at opdrætte høner?

Når du har fået tilladelse eller fået bekræftet at der ikke er nogen begrænsninger for at have høner i din have, er det tid til at lave en plan! Først og fremmest skal du vurdere, hvor meget tid du har til at passe en flok høner. Vil du være hjemme dagligt for at samle æg og tjekke dine høns? Rejser du meget? Ville nogen være villig til at passe på din flok i dit fravær?

Hvad angår kæledyr, kræver høner relativt lav vedligeholdelse. Høner kræver ikke daglig interaktion fra deres ejere i modsætning til andre kæledyr, men de har brug for grundlæggende forsyninger. Hvis de har et sikkert hønsehus og en sikker hønsegård
, kan deres mad sættes ud og genopfyldes efter behov sammen med deres vand. Et
hønsehus, der er let at rengøre er enormt tidsbesparende, når det handler om at opdatere dine høns’ hjem. Hønsehuse i byen skal rengøres dagligt for at minimere lugt og insekter.

Æglæggende høner bør have deres æg indsamlet dagligt, hvis det er muligt for at forhindre, at de tiltrækker rovdyr. Når du samler æg, skal du tage dig tid til at foretage en kort check-in med dine høns for at sikre, at alle er sunde og glade. Inspicering af dine høns’ æg kan også give dig en god idé om deres generelle helbred.

Du skal have en pålidelig hønsepasser når du skal ud og rejse. Mange bymennesker vil elske muligheden for at passe høns, men kender måske ikke til høns. Giv detaljerede instruktioner og giv din hønsepasser god tid til at komme forbi og se, hvordan du passer din flok, før du tager afsted.

Hensyn til naboerne

Når du har besluttet, hvordan og hvor du kan huse dine høns, og besluttet, at tidsforpligtelsen passer til din livsstil, er det tid til at gøren din have klar til din flok. Vil du have et flytbart hønsehus der kan omplaceres, eller et hønsehus med en mere permanent placering med en walk-in hønsegård?

Husk, at mens høner selv nærmest ikke har nogen lugt for den menneskelige næse, så har deres ekskrementer det. Vær hensynsfuld, når du vælger placeringen af ​​din hønsegård – både overfor dig selv og dine naboer. Daglig rengøring vil reducere lugte og tilstedeværelsen af ​​fluer, men du bør placere dit hønsehus i passende afstand fra menneskers boliger.

De fleste høns larmer ikke meget, men de kan skabe tumult, når der er noget galt i deres omgivelser, eller når de har lagt et æg. De fleste ​​hønselyde og deres betydninger er stille daglige interaktioner med hinanden og deres omgivelser. Nogle høns er dog i stand til at lave lyde, der kan virke som andre overvældende for dine naboer, så det er en god idé at forklare dem på forhånd om dine nye havebeboere! Og selvom du gerne må eje haner, skal du være opmærksom på, at de galer hele tiden – ikke kun ved daggry. Faktisk vil mange haner gale midt om natten. Hvis du bor i nærheden af ​​nabohuse, er det bedst at undlade at eje en hane.

Rovdyr i byen

Bymiljøer er ikke immune over for tilstedeværelsen af rovdyr, der har smag for høner. Selvom de fleste haver i byen ikke vil opleve større rovdyrangreb, er der stadig flere dyr, der kan forsøge at infiltrere dit hønsehus eller din løbegård. Rovdyr i byen omfatter:

  • Rotter
  • Grævlinge
  • Ræve
  • Høge og andre rovfugle
  • Mink og mår
  • Nabolagets katte og hunde

Omlets Eglu Cube hønsehus er en rovdyr-resistent mulighed for dem, der holder høns i haven. Den unikke dørmekanisme til hønsehuset, gør det svært for dyr at komme ind i løbet af natten, og de bagerste døre hjælper med at holde uønskede gæster ude.

Omlets walk-in hønsegård sørger for sikkerhedsforanstaltninger fra bund til top. Anti-tunnel paneler leveres som standard på alle Omlet hønsegårde for at forhindre rovdyr i at grave sig ind udefra, og net-tagpaneler, der holder luftens rovdyr på afstand.

Hvis dit hjem ikke har plads til en walk-in løbegård, kan du installere en automatisk dør til hønsehuset på din Eglu Cube eller et andet hønsehus for at sikre, at dine høns er lukket sikkert inde hver nat. Ikke alene kan du automatisere dine høners tidsplan med Omlets Autodoor, men du kan give dine høner en ekstra sikkerhed mod potentielle trusler. Den automatiske dør åbner vandret på en spiralformet metalmekanisme, hvilket gør det ekstremt vanskeligt for rovdyr at lirke den op.

Byens larm

Dine høns kan blive midlertidigt forstyrret af lyde fra trafik eller fodgængere. Da høner er tilpasningsdygtige, vil de vænne sig til støjen med tiden, men hvis det er muligt, kan du placere dine høns bag en god lydmur. Dette kan være dit hjem, et privat hegn eller en anden solid struktur.

Hvis du introducerer høns, der er opdrættet på en gård, til et bymiljø, kan overgangen være stressende. Overvej at placer nogen overtræk til hønsegårde på siderne af din floks løbegård for at give dem en pause fra visuel stimulering, mens de vænner til til lydene af deres nye omgivelser.

Sådan kan Omlet støtte op om at holde høns i byen

Høner er glade stort set overalt, men hos Omlet ønsker vi, at de skal være i stand til at fremme deres naturlige adfærd, uanset hvor de bor. Alle vores hønseprodukter er designet til at berige din floks miljø – uanset hvor stor eller lille den er.Peck Toys til høns , det fritstående hønsetræ og hønsegyngen er blot nogle af de produkter, vi har opfundet for at holde dine høns sunde og glade i deres hjem. Med et hønsehus og en løbegård, der passer til enhver størrelse have, vil du opdage, at vores ekspertdesignede produkter vil sikre en god oplevelse, når du holder høns i byen.

Opdræt af høns i byen - høns krydser vejen i Omlets refleksvest

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *