Omlet bloggen

Hvorfor skal katte klatre?

Kat, der klatrer på Omlet Freestyle indendørs kattetræ med hængekøje

Chancerne er, at hvis du leder efter din kat et sted i huset, er den muligvis klatret op til et højt sted. Uanset om det er en bogreol, køkkenbordet eller bagsiden af sofaen, er handlingen med at skalere højder en meget naturlig katteadfærd, som er en afgørende del af dens hverdag.

Men hvorfor skal katte klatre? Er det for sjov eller bare en nødvendighed? Eller er det begge dele? Vi undersøgte alle årsagerne til, at katte klatrer og fandt ud af, hvordan det får dem til at føle sig. Lad os hoppe ud (eller op!) i det, for at finde ud af mere.

Hvorfor klatrer katte?

I naturen er katte både rovdyr og byttedyr. Som jægere søger de instinktivt højere niveauer for at se deres omgivelser og vurdere deres miljøer. For at kunne udføre det velkendte kattehop, skal de kunne se, hvad de kaster sig over. Og hvilken bedre måde end at se fra et højere terræn?

Men at klatre højere op giver ikke kun katte mulighed for at se deres omgivelser bedre, det øger også deres sikkerhed fra at blive jagtet af noget større. Hvis du blev jaget gennem en skov fuld af træer af noget større end dig, hvad ville du så gøre? Vores gæt er, at du ville opføre dig som en kat og klatre op i et træ for en sikkerheds skyld. Fantastisk tankegang!

Ligesom andre tamme kæledyr forsvinder en kats instinkt til at udforske og føle sig sikker i højere højder ikke bare, fordi den ikke længere er et rov- eller byttedyr. Så hvordan kan du stadig inspirere din kats instinkter uden at have en skov i din stue? Hvad med at plante (eller placere) et indendørs klatretræ som den kan bruge. At opmuntre din kats naturlige adfærd er en af de mest naturlige ting, du kan gøre som kæledyrsforælder. Når alt kommer til alt er klatring ikke kun instinktivt for katte, det er også stimulerende.

Klatrer alle katte?

Det korte svar på dette spørgsmål er ja. Men selvom alle katte KAN klatre, er det ikke alle katte, der LIDE at klatre. Mens trangen til at jage, søge, udforske og gemme sig er fremherskende i enhver katterace, er nogle katte mere tilbøjelige til at føle trang til at klatre højere steder op end andre.

F.eks en perserkat og en ragdoll. Disse katte har kortere kroppe oven på kortere ben og foretrækker at holde deres aktive leg på jorden, da det er lettere for deres mindre kropsstørrelser. Hvorimod abyssianere og siamesere tilfredsstiller deres behov for at lege og udforske ved at klatre og hoppe så meget som muligt. Når det handler om katte og klatring, spiller naturlige kropstyper en stor rolle.

Men uanset race eller alder, skal din kat have et kattetræ. Omlets Freestyle indendørs kattetræ er en god mulighed, da den kan tilpasses fuldstændigt til din kats specifikke behov og ønsker. Har du mere end én kat i din familie? Forøg deres territorium med mere lodret plads ved at tilføje tilbehør til kattetræer som hængekøjer, platforme og kradsetræer. Du vil ikke kun engagere deres sanser mere, men du vil også redde dine møbler fra hærværk!

Hvordan opmuntrer du din kat til at bruge et kattetræ?

Hvis du er en første gang kattetræsejer, så tillykke! Du har givet din kat eventyrets og glædens gave i én genstand. Og selvom det er givet, at alle katte elsker et godt kattetræ, har nogle katte personligheder, der kan bruge mere opmuntring end andre til at omfavne træet med det samme. Her er nogle tips til, hvordan du kan hjælpe din kat med at elske sit kattetræ:

  • Langsomt og stabilt: Katte er nysgerrige af natur, og det er vores job som kæledyrsforældre at hjælpe dem med at være forsigtige. Så hvis du introducerer din kat til et kattetræ for første gang, kan du prøve at bruge godbidder og kattelegetøj som værktøjer til at hjælpe med at opmuntre dem. Alt med katteurt garanterer at få dem i gang!
  • Start lavt: En af de bedste funktioner ved Omlets Freestyle kattetræ er evnen til virkelig at tilpasse opsætningen og justere i overensstemmelse hermed. For katte, der lige er ved at lære at klatre, skal du starte med at placere platforme og hængekøjer lavt, så de let kan udforske dem. Efterhånden som de bliver mere komfortable med tilbehøret, kan du flytte det højere op, så din kat kan udforske fra forskellige vinkler.
  • Udvid med lethed: Din indendørs kat vil snart elske den frihed, den oplever på sit kattetræ. Så fortsæt med at udvide dens evne til at slappe af, kradse, hvile og lege ved at tilføje nyt tilbehør eller stænger. Føler du, at din kat har brug for endnu mere plads? Prøv et udendørs kattetræ og se din kat gå amok. Bare sørg for at omslutte kattetræet sikkert med en <ahref=”https://www.omlet.dk/shop/katte_produkter/loebegaard_til_katte/”>udendørs katteindhegning så den trygt kan nyde sin nye udendørs legeplads!

Ginger-kat klatrer i træ

Klatresikkerhed for katte

Vi ønsker, at vores katte altid skal være sunde og sikre, og at klatre på et kattetræ eller et hvilket som helst objekt er ingen undtagelse. Så hvordan kan du sørge for, at din kat forbliver sikker når den klatrer?

Den første tommelfingerregel er at stole på deres naturlige instinkter. Hav tillid til, at din kat blev født med den medfødte viden og evne til at skalere høje genstande. Din del er at sikre, at du giver din kat de rigtige værktøjer til jobbet.

Til killinger og ældre katte anbefaler vi kattetræer med justerbart tilbehør, så du kan flytte dem tættere på jorden. Katte i begge disse aldergrupper er mere tilbøjelige til at komme til skade end andre, så du skal imødekomme deres specifikke behov og holde deres højder på et minimum.

Det er også vigtigt, at du placerer dit kattetræ et sted i hjemmet, der ikke er tæt på andre kæledyr eller børn, så du kan være sikker på, at alle, inklusive din kat, forbliver sikre. Sørg for at sikre kattetræet ordentligt, så din kat trygt kan klatre og hoppe uden frygt for at træet vælter.

Til sidst foreslår vi, at du bruger bæredygtige materialer til alle dine katteprodukter, så du kan sikre, at du giver både din kat og miljøet den bedste pleje. Produkter som f.eks. konstrueret pap eller sisal-kradseramper er gode muligheder, da de ikke kun er holdbare nok til katte, der filer deres negle, men også er rene, miljøvenlige produkter at have i dit hjem.

Sådan hjælper Omlet din kats naturlige instinkter

Som et kæledyrsfirma, der fremstiller produkter baseret på vores forskning i dyrs naturlige adfærd, fortsætter Omlet med at indarbejde disse væsentlige ting i alle vores produkter og designs. Vores ekspertudformede kattetræer og tilbehør er konstrueret med ethvert instinkt til at udforske, hoppe, hvile og lege i tankerne. Og når din kat er færdig med et sjovt klatreeventyr, skal du sørge for, at den har en hyggelig katteseng at hvile på for at hjælpe dem med at slappe af.

Kat hopper over Omlet Freestyle udendørs kattetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *