Omlet bloggen

Fordele ved en hønsetraktor

Omlet Eglu Go Up hønsehus med vejrbeskyttelsesovertræk

Spekulerer du på, hvad fordelene ved en hønsetraktor er? Måske kender du ikke udtrykket, men det er et, som hønseholdere over hele USA undersøger mere og mere. Du spekulerer måske også på: Hvad er en hønsetraktor egentlig?

Hønsetraktorer er gode til at tilføje mangfoldighed til din flok og din have eller gård. De gør det også muligt at flytte dine høns hurtigt og sikkert, hvilket appellerer til dem, der bor i områder med ekstreme vejrforhold.

Omlet har hønsetraktorer, der er nemme at samle, og som er perfekte til baggårdsflokke. Tiltaler muligheden for at flytte din flok dig? Lad os se på hvad en hønsetraktor er, og hvordan den kan gavne flokopdrættere.

Hvad er en hønsetraktor

Hønsetraktorer er gulvløse, flytbare hønsegårde, med eller uden hjul. Idéen startede, da landmænd ville opdrætte kødkyllinger på græs, men uden de risici, som fritgående forhold kan medføre. Resultatet blev “hønsetraktoren”, der fik sit navn, fordi dyrene, der bliver transporteret i den, kværner jorden ligesom en traktor ville. Der er “traktorer” til flere arter af husdyr, såsom kaniner, fjerkræ og grise. Effekten var todelt: Dyr, der er opdrættet på græs, producerer kød af en højere kvalitet end dem, der opdrættes i en stald eller et hønsehus, og områder med tæt vegetation kunne mejes ned af dyr inde i traktoren.

Denne metode har praktiske anvendelser til flokopdrættere i haven, der også holder æglæggende høner. Friskt græs, vegetation og insekter, som høns indtager, mens de fouragerer uden for deres hønsehus, giver stor næringsværdi til deres kost. Noogle af disse næringsstoffer går videre til deres æg, hvilket gør dem sundere for dig!

Grunde til at anskaffe en hønsetraktor

Udover at tilføje supplerende ernæring til din floks kost, har det andre fordele at have din flok i en hønsetraktor.

  • Hønsetraktorer kan nemt flyttes, så du kan flytte dit hønsehus, når du vil
  • Mobile hønsehuse kan flyttes som forberedelse til hårdt vejr, ændringer i årstiderne eller for at hjælpe med landskabspleje
  • Flyt nemt dit hønsehus, hvis du flytter, eller hvis du har en lille have, der ville have gavn af at rotere dine høners område

Hønsetraktorer til flokke af æglæggende høner kan være meget praktiske, afhængig af din rutine og plads. En hønsetraktor fra Omlet kan også monteres på hønsegårde senere til et mere permanent anbragt hønsehus, hvilket gør traktoren til en fleksibel og tilpasbar mulighed.

Hvad er den bedste hønsetraktor til mine høns?

Omlets hønsetraktorer fås i forskellige størrelser og konfigurationer. Vores Eglu Cube hønsehus er konfigureret som et flytbart hus med en forbundet løbegård med tilføjede hjul og håndtag. Vores største hus, Eglu Cube, er det bedste valg til større flokke på 4 høns eller flere. På trods af sin rigelige størrelse kan Eglu Cube hønsetraktoren nemt flyttes af kun én person. Det hævede hønsehus giver ekstra hakkeplads forneden, samt et skyggefuldt område, hvor dine høns kan få lindring fra solen.

Omlets Eglu Go Up hønsehus er en mere kompakt version af Eglu Cube. Eglu Go Up er bedst til flokke på op til 4 høns, og er hævet for at gøre det nemt at rengøre hønsehuset og samle æg. Denne mindre hønsetraktor er perfekt til børn, der hjælper med at rengøre og flytte huset.

Derudover er Eglu Go hønsehuset er et jordnært hønsehus, der kan konfigureres med håndtag og hjul til at blive ombygget til en hønsetraktor. Nogle hønseracer (eller individuelle høns) foretrækker at sidde på jorden, hvilket gør Eglu Go til et ideelt valg.

Hvad man kan forvente når man begynder at holde høns

  • Overvej vinklen som nye hønseholdere har, da mange mennesker, der ser på fordelene ved en hønsetraktor, vil være i undersøgelsesfasen, før de tager springet.
  • Overvej at præsentere den slags ting, folk bør forvente af deres første flok, og hvad de skal have for at være forberedt på dem.

Så ofte skal du flytte dit flytbare hønsehus

Hvornår du skal flytte din hønsetraktor afhænger af forskellige faktorer. Høns spiser ikke kun de insekter, der findes i græsset – de spiser faktisk også græsset. Den bedste metode til at beslutte, hvornår du skal flytte dit hønsehus, er ved at observere græsset. Når dine høns har hakket det ned, er det tid til at flytte til et nyt område. Det er fuldt ud muligt at få dine høns til at hakke hele din have ved at rotere dem efter et mønster.

Det er også hjælpsomt at flytte ditflytbare hønsehus til mere solrige områder om vinteren eller til skyggefulde områder om sommeren. I tilfælde af barske vejrforhold kan en hønsetraktor også flyttes hurtigt til et sekundært læ eller ud under træer for at undgå potentielle faldende grene.

Kan jeg flytte min traktor med hønsene indeni?

Om du kan have dine høns inde i din hønsetraktor, mens du flytter den, afhænger af deres personligheder og dit terræn. Nogle høns har det måske fint med at tage med på turen, når de bliver omplaceret, mens andre kan blive forskrækket. Hvis din have er forholdsvis flad, bør det mellemrum, der skabes langs bunden når hønsetraktorens hjul bliver aktiveret, ikke være stort nok til, at høns kan slippe igennem. Dog kan en panisk høne forsøge at presse sig gennem små mellemrum.

Test din floks reaktion og opbyg deres selvtillid ved kun at flytte din hønsetraktor et par centimeter ad gangen. Efter lidt øvelse vil du sandsynligvis være i stand til at holde dine høns inde, mens dit flytbare hønsehus bliver flyttet. Hvis din have ikke er flad, eller hvis din flok er ked af at blive flyttet rundt på, bliver du nødt til at flytte dine høns til en hønsegård under flytning.

Tips til at få din flok til at elske deres hønsetraktor

Hønsetraktorer kan tilpasses ligesom deres stationære modstykker. Hønselegetøj og tilbehør eller en hønsegynge er perfekte til at tilføje højde og berigelse til dine høns’ miljø. Du skal blot tilføje disse underholdende elementer til løbegården, der er forbundet til hønsetraktoren, og nyd at se dine høns hakke i jorden og lege i deres personlige rum.

Frihed med Omlet

Omlet synes at høns skal leve deres bedste, mest naturlige liv, samtidig med de er beskyttet. Vores hønsetraktorer har alle funktionerne i vores stationære hønsehuse, med den ekstra bekvemmelighed at være flytbare. Fleksibilitet i hønseholderi har aldrig været nemmere end med Omlets flytbare hønsehuse. Kombiner vores hønsetraktor med en hønseindhegning for at skabe tilpassede grænser for dine høner, og tilføj hønsegodbidder din rutine for at uddybe båndet mellem dig og din flok.

Høns udenfor i deres Omlet Eglu Cube hønsehus og løbegård

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *