Omlet bloggen

Sådan omdirigerer du din hvalps tygning

Hvalp, der bruger Omlets Topology hundeseng med quiltet topmadras

For hvalpe er hele verden kun ét stort tyggelegetøj. For at udforske deres omgivelser og alt i dem, bruger de deres mund og tænder til at tygge deres nysgerrighed igennem. Selvom denne adfærd er ekstremt normal og forventet, fjerner det ikke det faktum, at det også kan være frustrerende og ødelæggende – især for dine møbler, sko eller endda deres hundesenge. Så hvis du er en hvalpeforælder, der spekulerer på, hvornår bidemærkerne og de tyggede sokker slutter, så fortsæt med at læse. Omlet har de råd og produkter, du har brug for, for at hjælpe med at omdirigere din hvalps tygning.

Normal hvalpetyggeadfærd

Ligesom babyer oplever hvalpe smerte og ubehag, når de får tænder. I de første 6 måneder af en hvalps liv bruger de meget af deres tid på at tygge og bide som en måde at hjælpe med at give deres mund og tænder en vis lindring. Det er helt normalt for hvalpe at tygge som en måde at styrke deres kæber, stimulere deres hjerner og lindre angst – de kan bogstaveligt talt ikke lade være!

Mens nogle hunde kan være mere mundefokuserede end andre, hvis du bemærker, at din hvalp tygger og bider for meget, kan der være nogle underliggende grunde du skal holde øje med. Nogle steder kan hvalpe adopteres af en så tidligt som 8 uger gamle. Men nogle gange bliver disse dejlige hvalpe på størrelse med en halv liter adskilt fra deres mor meget tidligere, end de burde, hvilket giver dem alvorlig adskillelsesangst og en øget tendens til at sutte på stof. Som følge heraf kunne hvalpe i dette tilfælde have mere ekstreme tyggevaner i længere perioder.

Derudover kan hvalpe, der keder sig eller ikke får tilstrækkelig opmærksomhed, når de først er i dit hjem, også udvise mere tygning. Men uanset om din hvalp er en mild, moderat eller hardcore tygger, er denne adfærd kun midlertidig, og der er måder, den kan omdirigeres og til sidst løses.

Gør huset hvalpesikkert

Den første gyldne regel for hvalpe, som bør følges til enhver tid er denne – efterlad aldrig din hvalp uden opsyn for at gå frit rundt i dit hus. Vi lover, at det vil føre til masseødelæggelse! Så det bedste, du kan gøre, før du bringer din hvalp hjem, er at udpege, hvilket rum i huset, der skal være den midlertidige hvalpepude. Vi foreslår et værelse med fliser og ikke tæppe.

Den anden gyldne regel for hvalpetiden er at huske at have tålmodighed. Mens den naturlige adfærd ved at tygge og bide kan omdirigeres, er det en langsom proces, der vil tage tid og uundgåeligt vil gå frem og tilbage. Så vær forberedt på at håndtere flere tyggede sokker, sko og endda hundesenge i en periode.

Heldigvis har Omlet nogle løsninger, da vi ved, at hvalpetygning ikke er noget at tage let på.

Tips til at omdirigere hvalpetygning

Selvom vi ved, at din hvalp ikke vil være i stand til at tygge gennem deres Omlet Topology seng, er vi sikre på, at de vil finde noget andet at tygge på. Når alt kommer til alt, vil hvalpe være hvalpe. Så her er nogle måder, du kan hjælpe med at omdirigere din hvalp fra at tygge på andre ting i dit hjem.

  • Motion er vigtigt

Vidste du, at hvalpe kan kede sig? Lidt svært at tro i betragtning af deres sprudlende og nysgerrige natur. Men det er sandt, og hvalpekedsomhed kan føre til meget mere tygning. Så den bedste måde at bekæmpe dette på er med motion. For en træt hvalp ikke tygge ligeså meget.

Bare husk på, at i deres stadig meget unge alder og modtagelige systemer, kan hvalpe ikke gå lange ture eller boltre sig i hundeparken. Så at finde måder at lege med din hvalp indendørs på, er nøglen til at holde kedsomheden på afstand. Enhver form for fysisk eller mental stimulering vil hjælpe med at lindre behovet for overdreven tygning.

  • Essentielt tyggelegetøj

Ligesom småbørn har brug for masser af legetøj for ekstra stimulering, har hvalpe det også. Så vær sikker på, at du har tyggelegetøj til hunde klar, som din hvalp kan bruge. Men giv ikke din hvalp gamle sokker eller sko som tyggelegetøj – det vil kun skabe forvirring, når den prøver at tygge de nye sko, der står ved døren.

Du kan også rotere tyggelegetøj med få dages mellemrum, så din hvalp har noget nyt at tygge i. Når du vælger legetøj til din hvalp, skal du huske deres størrelse og alder, så du vælger det legetøj, der passer til din hunds specifikke behov.

  • Kongs er konger

Hvad med at tage dit hvalpetyggetøj til næste niveau med Kongs. Disse super robuste tyggetøj i plastik er en fantastisk måde at omdirigere din hvalps tyggen på. Designet til at modstå de skarpeste hvalpetænder, et Kong-legetøj en fantastisk erstatning for en sko, en sok eller endda et møbel, som din hvalp er blevet glad for.

Så snart du ser din hvalp tygge noget, som den ikke bør, så giv den et Kong-legetøj at tygge i stedet for. Med tiden vil de vælge legetøjet over møblerne. Du kan endda fylde Kong med en af ​​disse Kong-opskrifter, der er lette at lave . Bare sørg for, at ingredienserne er egnede til din hvalp før servering.

  • Omdiriger med afskrækningsmidler

Hvad gør du, hvis din hvalp er mere tiltrukket af elektriske ledninger i stedet for sko på grund af deres tyggeregelmæssighed? Det kan være farligt! I tilfælde af at du ser din hvalp gå efter snore eller noget, de absolut ikke skal tygge i, kan du bruge et afskrækningsmiddel som en måde at omdirigere på.

Hunde hader smagen af ​​noget bittert, så spray en bitter æblespray på de genstande, som du vil holde dem helt væk fra. Bare sørg for, at din spray er naturlig og ikke giftig, og det vil være en sikker foranstaltning at tage for at omdirigere deres tygning.

Hvordan man IKKE omdirigerer hvalpetygning

Det er virkelig vigtigt, at du undgår negative reaktioner eller konsekvenser som en måde at omdirigere deres tygning på. Du har et helt liv at se frem til med din nye pelsede ven, og hvis du forsøger at stoppe deres medfødte tyggeadfærd på den forkerte måde, kan det føre til mindre tillid senere hen. Så her er et par tips til, hvad du ikke skal gøre for at omdirigere din hvalps tygge.

  1. Placer aldrig en mundkurv på din hvalps mund
  2. Forsøg aldrig at lukke munden på din hvalp med din hånd
  3. Brug aldrig et hundebur til at straffe for at tygge

Omlet og din hvalp

Som eksperter i hvalpeadfærd ved vi alt for godt, hvor frustrerende de første par måneder med hvalpetygning kan være. Det er derfor, vores Omlet-designere skaber produkter, der både er gavnlige og holdbare til at modstå kraften fra hvalpetænderne. Fra en bred vifte af tyggelegetøj til hunde der er en perfekt erstatning for sko og sokker, til vores perfekte hvalpeseng der er konstrueret til at modstå enhver god hvalpetyggesession, Omlet har, hvad du skal bruge for at få din hvalp til at finde sig til rette.

Hvalp, der bruger Omlets Topology hundeseng med quiltet topmadras

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *