Omlet bloggen

Sådan forhindrer du katte i at kradse møbler

Katten holder fast i Omlet Stak-kradsetræ til katte

At eje en kat kan bringe så mange vidunderlige oplevelser i dit liv – som ubetinget kærlighed, ægte kammeratskab og konstant kradsen i dine møbler. Men hvad nu hvis du vil have de to første oplevelser og ikke den sidste? Hvordan forhindrer du din kat i at kradse dine møbler?

Du kan ikke forhindre en kat i at gøre, hvad den er skabt til at gøre. At kradse er for katte, som at gå oprejst er for mennesker. Men der er nogle gode nyheder. Selvom du ikke kan forhindre din kat i at agere på sin medfødte adfærd, er der flere ting, du kan gøre for at forhindre den i at kradse dine møbler i stykker.

Læs videre for at lære nogle tips og tricks til, hvordan du kan hjælpe din kat med at fortsætte med at være en kat og samtidig hjælpe din sofa med at blive ved med at ligne en sofa.

3 grunde til, at katte kradser i møbler

Der er tre hovedårsager til, at katte kan lide at kradse. Katte er født med et urinstinkt og bruger kradsen af både helbredsmæssige og territoriale årsager. Lad os se nærmere på, hvorfor katte kradser på møbler:

 • For at holde kløerne skarpe.
  I naturen kradser katte på træer og andre hårde overflader som en måde at give sig selv manicure på. Ja, katte kan også lide at have trimmede og smukke negle! Aktiviteten med at kradse fjerner faktisk de døde lag af kløerne, så neglene forbliver skarpe og klar til den næste jagt, også kendt som “hvæsning”.
 • For at markere deres område.
  Hvis du har flere katte, bemærker du måske, at de har bestemte områder, som hver kat kan lide at kradse. Det skyldes, at katte markerer deres territorium, hver gang de bruger deres kløer. Med små duftkirtler, der dækker en kats pote, spreder de deres specifikke lugt med hver ridse og lader andre katte vide, at de har gjort krav på den sofa, stol eller kradsetræ.
 • For at motionere.
  En ridse om dagen holder de ømme muskler væk! Vidste du, at katte bruger kradsen som en form for motion? Det er sandt. Næste gang du ser din kat på bagbenene og bevæge dens “arme” frem og tilbage i en kradsebevægelse, kan du forestille dig, at du selv udfører den samme bevægelse. Det er en god workout, er det ikke?

Er visse katteracer mere tilbøjelige til at kradse?

Alle katte kradser. Sådan er det. Mens nogle katteracer udviser anderledes adfærd end andre, er kradsen det ene karakteristiske træk, der forbliver universelt for katte. Der er dog et par udvalgte racer, der lettere kan trænes til at stoppe med at ridse dine møbler. Så hvis du ønsker at få en kat, der er mere tilbøjelig til at ligge på din sofa end at kradse den, er her 3 racer, du skal overveje:

 • Scottish Fold: Scottish Fold-katte betragtes som en ekstremt venlig og kærlig race og elsker at tilbringe tid sammen med deres folk. Og fordi de reagerer så godt på positiv forstærkning og godbidder, er de nemme at trænes i ikke at kradse dine møbler i stykker.
 • Ragdoll: Den berømte Ragdoll-kat har fået sit navn fra sit føjelige og kælende temperament. Denne race har tendens til at være meget passiv og som følge heraf mindre tilbøjelige til at udvise destruktiv kradseadfærd.
 • Perserkatte: Perserne er kendt som stille og rolige og er gode huskatte, da de elsker at blive elsket, give kærlighed og være alene i fred og ro. Fordi denne race ikke er en ængstelig eller åbenlyst udforskende type, bruger de typisk mere tid på at sove og mindre tid på at kradse

Tips til at forhindre din kat i at kradse i møbler

At forhindre din kat i at kradse dine møbler er lidt som at forhindre dit lille barn i at tegne med farveblyanter overalt i huset. Det handler mindre om at stoppe adfærden og mere om at finde måder at omdirigere eller udnytte den på. Lad os se nærmere på nogle af din kats yndlingsmøbler, der skal ridses, og hvordan du kan holde din kat væk fra dem.

En bengalsk kat, der kigger op og bruger kradsetræet på Omlets Freestyle kattetræ

Couch surfing, not couch scratching

Så du har lige købt en smuk ny sofa, som du glæder dig til at putte med din kat på, men i stedet synes din kat, at din sofa er et smukt nyt kradsetræ. Vær ikke fortvivlet – der findes løsninger. Du kan prøve at stoppe katten med at kradse helt. Men da vi allerede har fundet ud af, at det er en næsten umulig opgave, skal du forhindre din kat i at kradse din sofa ved at omdirigere deres kradsen til noget andet.

Omlets papkradsetræ er en god mulighed for at omdirigere sofakradsen, da det efterligner alt, hvad din kat søger i en kradseoplevelse. Den er designet på en lodret og robust ramme og er høj som en sofa for at give din kat følelsen af at “stå op for at kradse”. Det holdbare pap ligner også styrken af sofastof, så din kat nemt kan skifte fra sofa til kradsetræ på ingen tid.

Tæpper er til at gå på, ikke at kradse i

Har dit tæppe masser af ridser fra din katteven? Der er chance for er, at dette betyder, at din kat foretrækker at kradse på vandrette overflader frem for lodrette. Så hvorfor ikke give din kat, hvad den vil have? Ved blot at placere en vandret kradsekasse ved din kats katteseng, kan du opmuntre din kat til at have en mere personlig kradsesession og helt undgå at kradse i tæppet. Nu er alle glade.

Slut med vægkradseri

Væggene i dit hjem skal være prydet med billeder af din smukke kat – ikke med mærker fra dens kløer. Så hvad gør du, hvis din kat kan lide at kradse på dine vægge? Før du tager ud for at købe mere maling, skal du overveje denne mulighed først. De fleste katte, der kradser på vægge, gør det, fordi de kan lide modstanden fra den robuste væg, mens de filer deres negle.

Så hvad nu hvis du bare kunne angive en del af væggen som deres territorium? Med Omlets vægmonteret Stak-kradsetræ , kan du gøre det! Giv din kat den kradseoplevelse, den ønsker, på en måde, der gavner den og dit hjem. Du skal blot montere væg-kradsetræet og lade din kat opdage en ny måde at kradse på.

Sådan fremmer Omlets kradsetræer sunde vaner

Når det handler om at tage højde for din kats naturlige adfærd, kan du regne med Omlet. En af hovedårsagerne til, at katte kradser, er, at det får dem til at føle sig godt tilpas. Det er netop derfor, vi udfordrede normen med vores katteskradsedesign for at give din kat en unik oplevelse, der også faciliterer sunde vaner i dit hjem.

Almindelige kradsetræer kan hurtigt slides op, og når det sker, er katte mere tilbøjelige til at vende deres opmærksom mod sofaen eller tæppet for at slibe deres kløer. Med Stak-kradsetræet designet af Omlet, kan de slidte paplag erstattes med nye genopfyldlige lag så din kat altid kan kradse lystigt på kradsetræet og ikke dine møbler.

Vi ved også, at katte har flere interesser end bare at kradse. Med Omlets Freestyle indendørs kattetræ, giver du ikke kun din kat gaven at kunne kradse, men ved at inkorporere vores hængekøjer, trin og platforme vil du også bedre aktivere din kats nysgerrighed. Og glem ikke at have masser af kattelegetøj så du kan engagere og bedre knytte forbindelse til din kat når som helst.

Pleje af din kat med Omlet

Kattens skønhed og vidunder ligger i deres unikke og interessante adfærd. Når du forstår dem bedre, som Omlet gør, kan du bedre tilpasse deres behov med produkter, der betyder noget. Fra indendørs kattetræer, til udendørs legepladser, til behagelige kattesenge og adskillige typer af , har vi det, du skal bruge for at tilfredsstille din kats sanser. Lad Omlet holde din kat beskæftiget, så du kan holde dine møbler flotte!

Kat viklet rundt om Omlet Stak-kradsetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *