Omlet bloggen

Daglig hønsepasning

Hønsepasser rydder ud i Omlet hønsehuset, mens solen går ned

Daglig hønsepleje kan være en fornøjelig aktivitet. Mere en hobby end en opgave. At passe din flok burde være noget, du ser frem til hver dag. Høns er relativt lette at passe, men som alle kæledyr kræver de daglig pleje for at leve deres bedste liv.

Gad vide, hvordan en dag i en hønseholders liv ser ud! Vi har samlet eksempler på tidsplaner, der viser, hvordan Omlet gør det nemt og behageligt at passe din flok.

Hønsepasning om morgenen

Hvad hvis du kunne rengøre dit hønsehus på samme tid, som det tager dig at forberede din morgenkop kaffe eller te? Med Eglu Cube hønsehuset af Omlet, kan du netop det! Din floks morgenplejerutine kunne ikke være nemmere eller mere effektiv end med Eglu Cube. Ikke bare er vores hønsehus nemt at rengøre, men de medfølgende foderautomater og vandtrug rummer masser af næring til din flok for at få dem igennem dagen.

Forestil dig, om du vil, en typisk morgenrutine med hønsepleje for en hønseholder med en Eglu Cube…

 • Din dag starter f.eks omkring kl. 8.00. Du vil gerne lade dine høns ud for at gå i gang med dagen og åbne deres redeskilledør, når de har forladt hønsehuset.
 • Så er det tid til at vaske hønsehuset, men da du har et sofistikeret hønsehus, der er let at rengøre, er det ikke noget problem. Du fjerner møgbakken og tømmer den i din kompostbunke eller affald.
 • Så skal du sprøjte eller vaske møgbakken og det aftagelige siddestativ, hvis det er nødvendigt.
 • Tid til at genopfriske bundmaterialet i bakken og erstatte de nu rene komponenter i hønsehuset.
 • Til sidst skal du bare genopfylde din floks fodertrug og vandtrug for dagen.

Disse opgaver kan ordnes på få minutter – sandsynligvis før din morgenkaffe er klar.

Hønsepasning om eftermiddagen

Dit hønsetjek midt på dagen kan være hurtigt og nemt. Høns lægger sædvanligvis æg i løbet af de sene morgen- og tidlige eftermiddagstimer, så midt på eftermiddagen er det bedste tidspunkt for indsamling af æg. Omlets Eglu Cube har en praktisk adgangsdør på siden, der åbner direkte ind i redeområdet så du hurtigt kan samle æg.

Eftermiddagen er også det perfekte tidspunkt at se dine høns i aktion på. Hvis du giver dem et udvalg af, hønselegetøj og tilbehør, vil du kunne observere dem lege, hakke og sidde i løbet af dagen. Vores tilpasbare PoleTree siddetræ er perfekt til at dine høns kan se verden fra et højt punkt, eller hvor de kan tage en hurtig lur i eftermiddagssolen.

Når du går ud for at tjekke for æg, så overvej at tage en snack med til din flok i en Caddi godbidsdispenser. Denne unikke godbidsautomat gør snacks endnu sjovere og er fantastisk til at holde gulvet i din floks løbegård rent og ryddeligt. Server friske grøntsager eller grønne blade for at forsyne dine høns med berigelse og næring.

Høne står ved siden af Omlets dør til hønsehuset

Hønsepasning om aftenen

Når dagslyset aftager, er det tid til at afslutte din floks dag. For maksimal sikkerhed skal du lukke døren til hønsehuset for natten. Hvis du ikke er hjemme for at putte dine høns, så overvej at anskaffe dig en automatisk dør til hønsehuset.

Sådan virker den automatiske dør:

 • Den automatiske dør kan programmeres med uret eller solen så din flok kan følge tidsplanen – lige meget om du er hjemme eller ej.
 • Sofistikerede sikkerhedssensorer forhindrer den automatiske dør i at lukke for høns, der er på vej ind eller sidder på tærsklen til deres Eglu Cube.
 • Åbningsmekanismen åbner sidelæns og øger floksikkerheden ved at gøre det vanskeligt for rovdyr at lirke døren op.

Forestil dig, hvor enkel din aftenrutine ville være med en Eglu Cube:

 • Du lukker dine høns ind i skumringen eller lige efter mørkets frembrud. Hvis du bruger en automatisk dør, kan du bare tage en hyggelig aftentur og tjekke, om alle dine høns er klar til sengetid.
 • Afhængig af personlig præference kan det være en god ide at skubbe skillevægsdøren til redeområdet for at forhindre høns i at sidde i den natten over.
 • Endelig skal du indsamle og opbevare din floks madrester for at reducere angreb fra gnavere.

Og sådan er din flok trygt gemt i deres behagelige hønsehus for at nyde endnu en nats afslappende søvn.

At opstalde dine høns i en Eglu Cube holder dem sikre ikke kun natten over, men også under storme og rovdyrangreb. Men hvor robuste er Eglu Cubes egentlig? Robuste nok til at modstå angreb fra en ulv, orkaner og faldende træer. Sov godt om natten velvidende, om at din flok er fuldt beskyttet, når de er sikret i deres Eglu Cube.

Omlet og hønsepleje

Omlets hønseholdseksperter har gjort det nemmere end nogensinde at passe flokke. Ikke alene er vores produkter sikre og holdbare, men de er nemme at rengøre og en fornøjelse at bruge. Let din arbejdsbyrde og forkæl dine høns, når du tilføjer en Eglu Cube, Autodoor, og et PoleTree til dine høners opsætning.

Høne leder efter godbidder

This entry was posted in Hønsehuse


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *