Omlet bloggen

Størrelsesguide for hønsehuset

Eglu Pro opsætning i haven med høns i forbundet løbegård

Spekulerer du på, hvordan du vælger den rigtige størrelse på dit hønsehus, der passer til din flok? Dine høns’ hjem skal sikkert og komfortabelt huse dem, og du skal være sikker på, at du får den rigtige størrelse til antallet af høner, du har. Appeller til din flok med vores tips og udbud af forskellige størrelser på hønsehuse. Find dit perfekte hønsehus, der ikke er for stort, ikke for lille, men bare den helt rigtige størrelse.

Betydningen af den rigtige størrelse på hønsehuset

Størrelsen på dit hønsehus er vigtig, fordi høns har brug for tilstrækkelig plads til at have ro om natten og lægge deres æg. Hønsehuse med dedikerede æglæggende områder er ideelle, så dine høner har et sted at hvile og et sted at ligge på rede. Dette holder dine æg rene og fri for at blive smadret af redeliggende høner.

Dine høns’ hus skal være stort nok til, at dine høns kan føle sig godt tilpas og sikre. Husk, at dine høners hus hovedsagelig vil blive brugt til at sove i om natten og til at lægge æg i. Dine høns vil lege, spise og være aktive udendørs, så deres hus behøver kun at være stort nok til at manøvrere ind for at lægge æg eller sove komfortabelt.

Det er også vigtigt ikke at få et hønsehus, der er for stort – især i koldere klimaer. Hønsene stimler sammen i koldt vejr, og et mindre hønsehus vil det hjælpe med at holde deres kropsvarme indelukket. Hvis du ved, at du kun vil holde 3 eller 4 høns, er det bedst at vælge et mindre hønsehus. Men hvis du planlægger at holde mere end 4 høner, vil deres kropsvarme kunne fylde rummet i et større hønsehus.

Hvor meget plads der kræves pr. Høne

Der er ingen nøjagtig formel til bestemmelse af, hvor meget plads der skal bruges pr. høne, og hønsehusstørrelser kan variere. Forskellige hønseracer har forskellige pladsbehov, og hver enkelt høne vil have deres egen mening om, hvor tæt de foretrækker at være under redeligning. Som hovedregel skal du give dine høns så meget plads som muligt. Dette giver rigelig plads til din eksisterende flok samt plads til at den kan vokse. Fænomenet “hønsematematik” plager de fleste hønseholdere, når de forsøger at beregne hønsehusstørrelse pr. høne. Dette er et udtryk, der bruges, når flokopdrættere erhverver flere høns, end de oprindeligt havde til hensigt. Så det er altid en god ide at få den største hønsehus, du har plads til.

Nogle byer eller regioner kan kræve specifikke mål til dit hønsehus baseret på antallet af høns, du har. Kontakt din bys/kommunes/regions reguleringsafdeling for at se, om der er størrelseskrav eller begrænsninger, før du vælger dit hønsehus.

Ting, der skal overvejes, når man beslutter sig for størrelsen på sit hønsehus

Inden du beslutter dig på din hønsehusstørrelse, skal du sørge for at overveje følgende:

 • Din by eller kommunes restriktioner og krav angående hønsehusstørrelser
 • Hvor mange høns du vil have
 • Hvor meget plads du har

Du skal også gerne overveje, om du vil have et flytbart hønsehus eller et, som du vil holde på et permanent sted. Flytbare hønsehuse er gode til at lade dine høns hjælpe med at ‘slå din græsplæne’ og er især nyttige i områder, hvor der kan rammes af voldsomt vejr. De kan flyttes i sikkerhed hurtigt og nemt – mens din flok forbliver sikkert indeni.

Hønsehuse placeret på et permanent sted har brug for en hønsegård eller en hønseindhegning. Dette vil give dine høns tid mulighed for at bevæge sig uden for deres hus i sikkerhed og holde dem fra områder, du helst ikke vil have de skal hakke rundt i.

Valg af dit hønsehus afhænger af personlig præference. De fleste hønseholdere vil være enige i at have et hønsehus, der er let at rengøre er øverst på deres liste, når det handler om at vælge et hønsehus. Din ideelle hønsehusstørrelse skal være en, der passer til dine behov og passer til den flok, der skal bo indeni.

Pige, der passer høns i Omlet Eglu Cube

Sådan finder du det rigtige hus til din flokstørrelse

Hvis du allerede har besluttet dig for, hvilke hønseracer du vil holde, er det tid til at bestemme, hvor mange du vil have. Hvis din by eller region har begrænsninger på, hvor mange høns du må have på et givet tidspunkt, så er beslutningen truffet for dig. Der er forskellige størrelser af hønsehuse alt efter hvor mange høns du skal huse.

Eglu Pro giver mest plads. Dette ekstra store hønsehus er perfekt til:

 • Flokke på op til 15 høns
 • Hønseholdere, der ønsker at øge deres flokstørrelse
 • Både flytbare og permanente opsætninger

Større flokke kan også huses i et af ​​vores store hønsehuse. Omlets Eglu Cube anbefales til:

 • Flokke på op til 10 små høns
 • Hønseholdere med begrænsninger på flokstørrelse
 • Større flokke på mindre plads

Der er andre forskellige typer hønsehuse man kan overveje. Hønseholdere med flokbegrænsninger kan sagtens vælge mellem vores hønsehuse, der huser 2-4 høns:

 • Omlets Eglu Go
  • Perfekt til dem, der har brug for et simpelt hønsehus, eller som holder høns, der foretrækker at raste i jordhøjde
  • Kan også bruges som ekstra husning til syge eller tilskadekomne høns
 • Omlets Eglu Go Up
  • Ideelt til dem, der ønsker et hævet hus
  • Kan nemt omdannes til et flytbart hønsehus med tilføjelse af håndtag og hjul

Sådan øges størrelsen på dit nuværende hønsehus

Hos Omlet har vi førstehåndserfaring med hønsematematik. Udvidelse af din floks plads vil sandsynligvis være en løbende indsats. Når alt kommer til alt, medmindre din kommune/region siger noget andet, kan du aldrig have for mange høns.

Vores walk-in hønsegårde kan forlænges for at imødekomme din voksende flok. Du skal blot vælge dine ideelle mål ved hjælp af vores online-konfigurator, og forbinde de tilsvarende forlængerpaneler til din eksisterende walk-in løbegård. Vores forbundne hønsegårde kan også udvides med op til 4 meter.

Tilføj ekstra hønsehuse med plads til at sove og lægge æg i din voksende løbegård. Tilføjelsen af et af vores Eglu hønsehuse vil give et godt logi til din voksende flok. Opret forskellige områder på dine høns’ område med skillevægge til hønsehuse, som kan adskille din flok efter race, størrelse eller temperament.

Hønseholdertips til begyndere

Er du klar til at komme i gang med at holde høns? Når du har bestemt din hønsehusstørrelse, er her nogle andre ting, du skal ordne, før du springer ud i at holde fjerkræ:

 • Undersøg, hvilken type diæt du skal fodre dine høner med. Dette kan være almindeligt æglæggende foder, organisk, ikke-GMO eller kugler og smuldrefoder.
 • Beslut om du vil begynde med høns eller kyllinger. Der er fordele og ulemper ved begge, men kyllinger kræver ekstra udstyr og pleje i de første 6-12 uger af deres liv.
 • Forbered din have og mål dig frem til, hvor du vil have at dine hønsefloks hjem skal placeres. Dette kan hjælpe dig med at afgøre, om du foretrækker en flytbar eller permanent opsætning.

Den perfekte størrelse med Omlet

At vælge den hønsehusstørrelse, der passer til dig, er en stor beslutning. Men med Omlet kan du være sikker på, at uanset størrelsen på dit hønsehus, får du et hønsehus, der er designet til at holde hele livet. Alle vores hønsehuse er lavet af de samme kraftige, rådfri materialer. Tilføj et fritstående hønsetræ eller vores hønsegynge for at hjælpe din flok med at nyde deres plads fuldt ud.

Høns i deres Omlet Eglu Go hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *